Vervoersrecht


Mr. Patrick Thiel

Kaderovereenkomst - spoedvervoersdiensten
22/02/2015

Rechtstreekse gunning aan vrijwilligersorganisatie

 

 

Read more
MLC entered into force in Belgium on 21 August 2014

MLC entered into force in Belgium on 21 August 2014
26/08/2014

The Maritime Labour Convention 2006 (MLC) was ratified by Belgium one year ago and has, according to  article VIII of the convention, now entered into force on 21 August 2014. 

Read more
Mrs. Giulia Mauri

Why the SNCB is changing its general conditions of carriage: force majeure in the rail and aviation sectors
28/11/2013

The SNCB has announced today that they will change their general conditions of carriage so as to provide that passengers will receive compensation in case of delay even is such delay has been caused by an event of force majeure.

This change in the general conditions of carriage is the consequence of a recent decision of the European Court of Justice in the ÖBB-Personenverkehr case.

Read more
Mr. Eric Gillet

Ports et mobilité
03/05/2012

Een think tank “Transport 2012” werd gewijd aan het specifiek karakter van de havens en heeft Philippe Matthis (Algemeen adjunctdirecteur van de haven van Brussel), Emile-Louis Bertrand (Algemeen directeur van de haven van Luik), Stephan Vanfraechem (directeur beleid en communicatie van Alfaport Antwerpen), Dominique Drapier (Communicatieverantwoordelijke en externe relaties van de haven van Rijsel), Grégory Falisse en Florence De Brant (Waalse Unie van de bedrijven) bijeengebracht

Read more
Ms. Annabelle Lepiece

Gestion des Infrastructures de transport dans un marché libéralisé
30/04/2012

De eerste think tank van het project “Transport 2012” onder leiding van CMS De Backer was gericht op de problematiek van het beheer van de grote transportinfrastructuren en de evolutie ervan ten gevolge van de liberalisatie opgelegd door de EU. De discussies werden geleid door de hoofdrolspelers uit de luchthaven – en spoorsector

Read more
Ms. Annabelle Lepiece

Talrijke onderzoeken van de Commissie op staatssteunen in het luchtvervoer en de luchthavensector
13/03/2012

Deze laatste weken, heeft de Commissie onderzoeken geopend over de financiering van negen Franse, Duitse, Oostenrijkse en Zweedse luchthavens evenals ten opzichte van aansporende maatregelen voor luchtvaartmaatschappijen die ze aandoen. Bovendien heeft de Commissie een diepgaand onderzoek geopend betreffende een hulp voor de herstructurering van Air Malta en heeft bevolen om een terugwinning van een onverenigbare illegale steun aan de maatschappij Malèv

Read more
Mrs. Mathilde Neumann

Update van de lijst van luchtvaartmaatschappijen onderworpen aan een verbod in de Europese Unie
07/01/2012

Op 21 november heeft de Europese Commissie de lijst van de luchtvaartmaatschappijen gepubliceerd die onderworpen werden aan een vliegverbod van of naar een lidstaat van de Europese Unie.

Read more
Ms. Annabelle Lepiece

Connecting Europe : het nieuwe kernvervoersnetwerk voor de EU
07/01/2012

De Commissie heeft op 19 oktober 2011 een voorstel aangenomen om het huidige geheel van de Europese wegen, spoorwegen, luchthavens en kanalen om te vormen tot één geïntegreerd vervoersnetwerk met als doel de knelpunten weg te werken, de infrastructuur te verbeteren en het grensoverschrijdend vervoer van passagiers en goederen binnen de EU te stroomlijnen.

Read more
Mrs. Mathilde Neumann

Nieuw pakket reglementeringen inzake de Europese havens in 2013
06/01/2012

De Europese commissie vervolgt zijn plan in 2013 voor de herziening van de bepalingen die voor de havenactiviteiten gelden. Het toekomstige geheel van maatregelen zou de havens moeten helpen om de nieuwe uitdagingen en opportuniteiten tot in 2030 het hoofd te bieden.

Read more

Click here to see the ad(s)

LexGO Network