VERMOGENSPLANNING VIA MAATSCHAP EN BEHEERSVOLMACHT
2020-12-01

Auteur: Mark Delboo , Ariadne Van den Broeck
ISBN13: 9789400011540
Date de parution: 2020-12-01
Prix: 55.00
Cliquez ici pour plus de détails.
Cliquez ici pour acheter ce livre.

 Al sinds lange tijd is de maatschap een populaire techniek van vermogensplanning. In combinatie met een schenking laat zij immers toe om familiaal vermogen reeds bij leven geleidelijk en gecontroleerd te laten overgaan naar de volgende generatie. De opmaak van de statuten van de maatschap en de bijbehorende schenkingsakte is evenwel geen sinecure. Het is een delicate evenwichtsoefening t tussen de wensen van de schenker en de belangen van de begiftigden, bemoeilijkt door de steeds complexer wordende fiscaliteit.
Dit boek gidst de vermogende particulier en zijn adviseurs langs de aandachtspunten en valkuilen en biedt hen zo een praktische leidraad voor de uitwerking van een vermogensplanning op maat. Daarbij gaat de aandacht niet alleen uit naar de maatschap, maar ook naar een even flexibel alternatief, dat vandaag meer en meer op de voorgrond treedt, maar nog onvoldoende belicht is: de beheersvolmacht.

Mark Delboo is advocaat-vennoot van het advocatenkantoor DELBOO en een veelgevraagd spreker en expert in Belgische en internationale vermogensplanning, met bijzondere focus op het structureren van privévermogens en het begeleiden van bedrijfsoverdrachten.
Ariadne Van den Broeck is advocaat bij het advocatenkantoor DELBOO en doctor in de rechten (KU Leuven), gespecialiseerd in familiale vermogensplanning en auteur van verschillende publicaties over het familiaal vermogensrecht.

Click here to see the ad(s)

LexGO Network