Deontologie – On demand

Beschrijving

Inhoud

Mr. Edgar Boydens behandelt in deze erkende online juridische opleiding deontologie voor advocaten en gerechtsdeurwaarders. Deontologie, het blijft een belangrijk thema voor advocaten en gerechtsdeurwaarders; waarom eigenlijk, en  zijn er wezenlijke verschillen?

  1. De perimeter van het beroep, een nieuw reglement van de OVB, wat moet ik mij daarbij voorstellen? Mag je als advocaat onbeperkt bijklussen? Waarom mag een stagiair niet in een restaurant opdienen, en een oudere advocaat wel fulltime baas van de voetbalbond zijn?
  2. Samenwerken met andere beroepen, kan dat onbeperkt?
  3. Erelonen, het blijft voor velen een moeilijk gegeven, ook voor rechters, maar moet dat eigenlijk wel?

Tijdens de Q&A beantwoordde Mr. Boydens o.a. volgende vragen:

  • Door het Reglement van 19/12/2018 dient er een melding te gebeuren aan de Stafhouder van de uitoefening van ‘andere activiteiten’ door de advocaat. Wat met de activiteiten die reeds voor dit Reglement werden uitgeoefend?
  • In ereloonbetwistingen, zelfs als er een overeenkomst is opgesteld, wordt vaak gegoocheld met de billijke gematigdheid. Wat moet ik daar eigenlijk onder verstaan?
  • Voor politieke mandaten is geen  meldingsplicht. Kan ik dan als verkozen burgemeester optreden in zaken van mijn gemeente?
  • Kan ik als medebeheerder van een commerciële vennootschap van mijn levenspartner toelating krijgen? Kan ik dan ook als advocaat optreden voor die commerciële vennootschap?

Bio

Edgar Boydens is sinds 1978 ingeschreven aan de Brusselse balie, hij behandelt alle facetten van het personen en familierecht, burgerlijke aansprakelijkheid, deontologie en tuchtrecht.Van 2004 tot 2006 was hij Stafhouder te Brussel en van 2011 tot 2014 Voorzitter van Orde van Vlaamse Balies. Mr. Boydens is docent “deontologie” in de stageschool.

Kort

  • Expert Edgar Boydens
  • 1 u. e-learning + 1 u. opname Q&A
  • 3 juli 2021 – 3 juli 2022
  • Erkenning – 2 ptn. OVB, 1 pt. GDW

90,00 excl. btw

Uitverkocht

Translate »