Het faillissementsstrafrecht vandaag

Zebrastraat 31/001
9000 Gent
Belgium
Lien vers l'organisateur


13 Nov
S'inscrire

Hoewel het faillissementsstrafrecht door de rechtsleer uitvoerig van commentaar werd voorzien, is het door verschillende recente wetswijzigingen moeilijk om een globaal zicht te krijgen op de materie.
Francis Desterbeck, Eerste advocaat-generaal bij het Hof van beroep te Gent fungeerde tien jaar lang als openbaar ministerie in de strafkamer van het hof, dat alle zaken van faillissementsstrafrecht van het ressort Gent in graad van beroep behandelt. Hij schreef een boek over het onderwerp dat, zonder zich te verliezen in details, een overzicht wil bieden van de materie, met aandacht zowel voor de strafrechtelijke als voor de burgerlijke aspecten.
Op de studienamiddag van 13 november 2020 geeft de auteur een inkijk in de materie. Het onderwerp wordt verder toegelicht door een curator, een parketmagistraat, de afdelingsvoorzitter van de ondernemingsrechtbank en een politieman. Allen staan dagelijks met beide voeten in de praktijk en lichten het onderwerp vanuit hun invalshoek nader toe.
¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦
Voorlopig gaat deze opleiding ter plaatse door, vanzelfsprekend met de nodige social distance zodat u met het nodige comfort en met een gerust gemoed kunt deelnemen. Indien de veiligheidsmaatregelen in tussentijd toch zouden worden verstrengd, zullen we op dat moment de mogelijke alternatieven bekijken. Ingeschreven deelnemers zullen alleszins stipt op de hoogte worden gehouden.
¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦

Sprekers
Francis Desterbeck, Eerste advocaat-generaal bij het Hof van beroep te GentRonny Joseph, advocaat en curatorNathalie Siron, substituut-procureur des Konings bij het parket Oost-VlaanderenAnn De Braekeleer, Rechter in de ondernemingsrechtbank Gent (Voorzitter van de insolventiekamer)Geert Delrue, Gerechtelijk Commissaris - Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen, docent
Doelgroep
Advocaten, magistraten, politiediensten, boekhouders, accountants, revisoren


DATUM & LOCATIE
Vrijdag 13 november 2020 | Gent
Zebrastraat - Zaal Ned KahnZebrastraat 31/0019000 Gent
(Ondergrondse parking ter plaatse)
ERKENNINGEN
OVB: erkend voor 4 puntenIGO: tussenkomst bevestigd (ook voor rechters in ondernemingszaken)IAB: erkend voor 4 uurBIBF: erkend voor 4 uur

PRIJS
195 euro (prijs excl. btw)
Deelnameprijs is inclusief het boek Het Misdrijf & Faillissement (t.w.v. Ç 64), documentatiemap, koffiepauze en broodjesmaaltijd.
******
Annulaties kunnen enkel worden aanvaard indien schriftelijk en minstens 7 dagen vóór de opleiding. Indien u verhinderd bent, staat het u steeds vrij een vervanger in uw plaats te laten deelnemen.
******

Voir aussi : Intersentia nv

Calendrier

Formations & événements

08 Dec
logo - company

Workshop Law is Code ‚Äď Sign your first smart contract

Sharpen your digital readiness! Acquire the digital skills today to stay relevant in your legal profession tomorrow :...

More info
08 Dec
logo - company

Webinar 1. Strafrecht: recente ontwikkelingen met een impact op het ondernemingsstrafrecht

SPREKERProf. dr. Joachim MeeseINHOUDWebinar 1. Strafrecht: recente ontwikkelingen met een impact op het...

More info
10 Dec
logo - company

WEBINAR - Capita selecta inzake vereffening-verdeling: vereffening-verdeling bij echtscheiding en...

Als een huwelijk op de klippen loopt, dan is het vaak ieder voor zich bij de vereffening-verdeling van de huwgemeenschap...

More info
11 Dec
logo - company

ONLINE Legal & Tech Summit 2020

Rejoignez-nous à la 2ème édition en ligne du Legal & Tech Summit ce 11 décembre...

More info

LexGO Network