Vastgoedverwerving (Webinar)

In de webinar tijdens de ochtendsessie wordt uitvoerig stilgestaan bij het antwoord op de vraag: is het in een concreet dossier aangewezen om bij de verwerving van een onroerend goed een vennootschap te betrekken? En zo ja, hoe doe je dat dan?

Bij de beoordeling hiervan komen uiteenlopende vragen aan bod, zowel van fiscale als juridische, financiële en andere aard, en met relevantie op korte, middellange en lange termijn. 

Spreker Filip Mees zet voor u de voor- en nadelen van het werken met resp. zonder een vennootschapop een rij. Tevens wordt dieper ingegaan op de vraag naar de ideale constructie wanneer effectief tot uitvoering wordt beslist.

Aan de hand van een praktisch werkdocument/checklist en vanuit jarenlange ervaring in vele concrete dossiers wordt een beoordelingssysteem uitgewerkt dat toelaat een antwoord te bieden voor concrete dossiers.

In de namiddagsessie gaat tijdens het tweede webinar alle aandacht naar de zoektocht naar alternatieve financieringstechnieken voor vastgoedprojecten tengevolge de afbrokkeling van de klassieke fiscale tegemoetkomingen voor het woonkrediet (cf. afschaffing van de woonbonus) en de optie om mogelijke fiscale discussies bij vastgoedverwerving met privatieve bestemming via de vennootschap (zogeheten ‘vruchtgebruikconstructies’) absoluut te willen uitsluiten. 

Zo heeft de ‘vastgoeddimensie’ van de tweede pensioenpijler (groepsverzekering, IPT-verzekering, VAPZ) extra wind in de zeilen gekregen. Door de opname van een voorschot en/of door het pensioenkapitaal te laten dienen om een aflossingsvrije lening terug te betalen kan het pensioenplan al tijdens de actieve loopbaan van de aangeslotene aangesproken worden om er in een fiscaalvriendelijke omgeving vastgoedprojecten mee te financieren. Spreker Paul Van Eesbeeck heeft over deze materie een gloednieuw boek geschreven (verschijnt maart 2020), dat deelnemers aan gunsttarief kunnen aanschaffen.


Sprekers

Dhr. Filip Mees, belastingconsulent FMC en TeamAccount docent vennootschapsbelasting

Dhr. Paul Van Eesbeeck, juridisch adviseur vennoot Vereycken & Vereycken Legal


Doelgroep

Advocaten, bedrijfsjuristen, notarissen, magistraten, accountants, belastingconsulenten, bedrijfsrevisoren, fiscalisten, bestuurders, financiële en algemene directies met grondige voorkennis

Voir aussi : Intersentia nv

Calendrier

Formations & événements

28 Jan
logo - company

Les pratiques fiscales abusives à la lumière du droit européen

Lors de ce webinaire de la "Revue européenne et internationale de droit fiscal", vous étudierez avec les orateurs...

More info
28 Jan
logo - company

Webinar cyclus: Rustig en effici√ęnt leven en werken

Gespreid over vijf webinars, leer je in twee weken tijd handige principes en krachtige oefeningen. VERMIJD ZINLOZE...

More info
02 Feb
logo - company

2nd Anniversary Celebration - Join us! 2 February 2021

You are cordially invited to the 2nd Anniversary Celebration  

More info
04 Feb
logo - company

WEBINAR - COVID-19 sur le lieu de travail : l‚Äôaffaire des employeurs et des assureurs‚ÄČ?

En raison de l'épidémie de COVID-19, les entreprises ont dû prendre des mesures préventives...

More info

LexGO Network