Adviseur Omgevingsrecht en Beleid
18/06/2019

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise, Cabinet de conseil
Matières: Droit public , Droit civil, Droit commercial et contrats, Droit des sociétés, Droit de l'immobilier
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: LexGO17/06

Voor de versterking van haar team kijkt de Vlaamse Confederatie Bouw momenteel uit naar een (m/v) Adviseur Omgevingsrecht & Beleid. We zoeken een senior jurist met brede interesse in de bouwsector.

Tout Montrer
Tout Fermer


De Vlaamse Confederatie Bouw VCB is de toonaangevende beroepsorganisatie voor Vlaamse aannemers. Ze richt zich op dienstverlening, belangenverdediging en informatieverspreiding ten behoeve van ondernemingen in de bouwsector. 

Voor de versterking van haar team kijkt de Vlaamse Confederatie Bouw momenteel uit naar een (m/v):

Adviseur Omgevingsrecht & Beleid
Senior jurist met brede interesse in de bouwsector

 

 • Je adviseert, ondersteunt en informeert de leden en lokale Confederaties omtrent materies betreffende omgevingsrecht,publiek-private samenwerkingenstadsvernieuwing. In dat kader volg je enerzijds de relevante wetgeving op en verricht je anderzijds studiewerk in de verschillende domeinen. 

 • Je werkt mee aan het creëren van een positief imagovan een bouwsector die steeds meer optreedt als technologie-integratoren die een belangrijke gesprekspartner wordt in het klimaatdebat.

 • Je verdiept je, op het vlak van omgevingsrecht, in materies zoals stedenbouw, planologie, zonevreemde gebouwen, de implementatie van de omgevingsvergunning... 

 • Je pleegt overleg met diverse private en publieke instanties en je vertaalt de diverse beleidsmaatregelen naar de bouwsector. Je licht eveneens de visie van de sector toe op infosessies. 

 • Je staat, binnen de VCB, ook in voor de opvolging van geïntegreerde samenwerkingsvormen bij bouwprojecten, zoals het werken in bouwteam, Design-Build, publiek-private samenwerking en de ontwikkeling van stadsvernieuwingsprojecten.

 • Je bent tenslotte verantwoordelijk voor de opmaak van statuten en huishoudelijke reglementen in het kader van de VZW en vennootschapsreglementering en je volgt enkele spin-offs (Immoterrae, Walterre, Tracimat) binnen de confederatie juridisch en administratief op. 

 • Je bent jurist, master in de Rechten, met aantoonbare ervaring in de bovenvermelde materies én met oog voor economische en maatschappelijke aspecten.

 • Je beheerst de courante Microsoft Office toepassingen (Word, Excel, PowerPoint).

 • Je spreekt vloeiend Nederlands; Engels en Frans begrijp en lees je vlot.

 • Je bent geboeid door de bouwsector en in het omgevingsrecht in de ruime zin.

 • Je bezit de nodige maturiteit om de standpunten van de sector te verdedigen; je uitstekende communicatievaardigheden laten je toe je visie op een verhelderende manier over te brengen. 

 • Je volgt met interesse de overheidsbesluitvorming binnen jouw expertisedomein op.
 • Je bent in staat om technische materies te vertalen naar de bedrijfswereld en ze te toetsen aan de economische haalbaarheid ervan voor onze leden. 

 • Je bent een goede onderhandelaar en legt de nodige discretie en diplomatie aan de dag. Je werkt zelfstandig, bent ondernemend, creatief en doelgericht. 

 • Je vindt plezier in het uitbouwen van je netwerk en dit onder andere door actieve deelname aan events, ook buiten de werkuren.

 • Je hebt ambitie om door te groeien.

Bij de Vlaamse Confederatie Bouw kom je terecht in een professioneel team van specialisten met oog en oor voor de noden van haar leden-aannemers.

De Confederatie Bouw biedt werknemers een uitdagende werkplek, die ondernemerschap én initiatief vereist en ditin een toekomstgerichte en innovatieve sector in volle ontwikkeling.

De Confederatie biedt voor deze functie een interessant takenpakket, een competitief salaris en extralegale voordelen. Bovendien zijn we vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (je werkplek is gelegen in het hart van Brussel op wandelafstand van het Centraal Station, metro en bus).

Verder wordt een on the job gerichte opleiding voorzien zowel intern als extern.

Intéressé(e) ?

Neem alvast een kijkje op onze websites http://www.vcb.be/ en http://www.confederatiebouw.be.

Je kan schriftelijk met je motivatiebrief en cv reageren t.a.v. :

Goedele Akkermans - HR Officer Confederatie Bouw
op het e-mailadres Goedele.Akkermans@confederatiebouw.beVermeld de referentie LexGO17/06

Juridische vacature bij de Confederatie Bouw te Brussel - vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen in energierecht, omgevingsrecht, ruimtelijke ordening en publiek recht op www.lexgo.be, dé jobsite voor bedrijfsjuristen in België - Legal Job Board
 

Voir les autres annonces de Vlaamse Confederatie Bouw

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit public , Droit civil , Droit commercial et contrats , Droit des sociétés , Droit de l'immobilier

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Legal Assistant (h/f)

Legal Assistant (h/f)

Read more
Jurist in Geschillen en...

Jurist in Geschillen en Antiwitwas - Brussel

Read more
Project Manager - Fiscalité

Project Manager - Fiscalité

Read more
Paralegal

Paralegal

Read more
Employment Lawyer - Brussel

Employment Lawyer - Brussel

Read more
Legal Counsel

Legal Counsel

Read more
Knowledge Lawyer Public...

Knowledge Lawyer Public & Environmental Law

Read more
Senior Legal Counsel - IT

Senior Legal Counsel - IT

Read more
Juriste (h/f/x) -...

Juriste (h/f/x) - Département en charge des ressources

Read more
Junior Associate Corporate...

Junior Associate Corporate (Belgian law degree required)

Read more

LexGO Network