Legal Advisor (m/v)
01/04/2019

Région: Flandre orientale
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit public , Droit civil, Droit commercial et contrats, Droit des sociétés, Droit de l'immobilier
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: LexGO01/04

 Master rechten met minimum 5 jaar ervaring als advocaat, bedrijfs-of notarieel jurist in de bouwsector. Kennis en een bijzondere interesse inzake bouwrecht en overheidsopdrachten is een must.   

Tout Montrer
Tout Fermer


VK Architects & Engineersis een ontwerp- en studiebureau, actief in Healthcare Design en Building Engineering, met vestigingen in Brussel, Charleroi, Merelbeke, Roeselare, Ho Chi Minh en Hanoi (Vietnam). 

Als multiprofessionele en interdisciplinaire kantoor richten we onze inspanningen op bouwheren uit de publieke en privé-sector, met de focus op een aantal specifieke doelmarkten: Healthcare Design en Building Engineering. Daarnaast biedt VK voor alle doelmarkten enkele specialistische disciplines aan: fire safety engineering, acoustical engineering en façade engineering, advanced structures en sustainable design.

Samen met de bouwheer en externe partijen werken onze projectteams aan duurzame oplossingen. Een greep uit het portfolio van VK Architects & Engineers: Gerechtsgebouw Antwerpen, Concertgebouw Brugge, NATO-hoofdkwartier Brussel, AZ Sint-Maarten Mechelen, UZ Brussel, De Krook en Wintercircus Gent, Barco One Campus Kortrijk en Grand Hôpital de Charleroi.

Voor de uitbouw van ons legal department in Merelbeke zijn we op zoek naar een (m/v):

LEGAL ADVISOR

Juridische adviesverlening in elke fase van het bouwproject. Je adviseert de project directie voor grootschalige projecten van A tot Z en bent medeverantwoordelijk voor het opstellen van contracten en overeenkomsten die doorheen dit proces aan bod komen, dit houdt in: 

 • Systematisch onderzoek naar de juridische grondslag(en), de draagwijdte en de sancties tussen de contracterende partijen, zowel in de precontractuele, contractuele als in de postcontractuele fase.

 • Nakijken van betwistingen met betrekking tot de inhoud en gehoudenheid van handelsverbintenissen.

 • Het opmaken en nalezen van diverse contracten (offertes, kandidaturen, algemene bestekvoorwaarden, aannemings- en architectenovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten,...).

 • Het opvolgen en de behartiging van deze bouwgeschillen in de ruime zin van het woord (de tienjarige aansprakelijkheid, discussies over meer- en minprijzen, de rechtstreekse vordering, opleveringen, buitencontractuele bouwschade,…).

 • Het opvolgen van de wetgeving omtrent overheidsopdrachten, economisch -en verbintenissenrecht en de nodige interne opleidingen/seminaries/workshops hieromtrent intern organiseren.

 • Master rechten met minimum 5 jaar ervaring als advocaat, bedrijfs-of notarieel jurist in de bouwsector.

 • Kennis en een bijzondere interesse inzake bouwrecht en overheidsopdrachten is een must. 

 • Goede kennis van het contractenrecht in het bijzonder de aannemingsovereenkomst en de onderaannemingsovereenkomst is een pluspunt. Alsook aansprakelijkheidsrecht, in het bijzonder de aansprakelijkheid van de verschillende bouwparticipanten. 

 • Je ziet juridische uitdagingen en kan creatief meedenken over de juridische structurering van een project.

 • Je bent kritisch ingesteld maar ook business minded, pragmatisch en oplossingsgericht.

 • Je neemt engagement in je job en bent een fijne en positieve teamplayer.

 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands, en een goede kennis van het Frans en het Engels.

VK Architects & Engineers biedt je, naast een aantrekkelijk remuneratiepakket, een stabiele betrekking in een internationaal georiënteerd bedrijf in volle expansie, met een duidelijke langetermijnvisie en permanente aandacht voor innovatie en duurzaamheid, maar bovenal voor de vorming & ontwikkeling en het welzijn van zijn medewerkers. Je ondersteunt juridisch tal van interessante, grootschalige projecten in binnen- en buitenland. 

Meer informatie en realisaties vind je op www.vkgroup.be.

Intéressé(e) ?

Ben je op zoek naar een juridische uitdaging en is bouwrecht je passie ?

Stuur jouw CV naar silke.b@vkgroup.be of bel naar Silke Brewee 0496 66 10 07 voor meer info. Vermeld de referentie "LexGO-01/04".

Je reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld.

 

Vacature Legal Advisor -vastgoedrecht, omgevingsrecht en openbare aanbestedingen - vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen, legal consultants, fiscalisten en advocaten op www.lexgo.be - de website voor jobs in tax en legal in België en Luxemburg!

Voir les autres annonces de VK Group

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit public , Droit civil , Droit commercial et contrats , Droit des sociétés , Droit de l'immobilier

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Flandre orientale)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Licencié/Master en droit...

Licencié/Master en droit (m/f)

Read more
Jurist (m/v)

Jurist (m/v)

Read more
Legal Counsel - Gent

Legal Counsel - Gent

Read more
Jurist-Schadebeheerder -...

Jurist-Schadebeheerder - Brussel (Sint-Gillis)

Read more
Advocaat intellectueel...

Advocaat intellectueel eigendomsrecht

Read more
Privacy Officer

Privacy Officer

Read more
Contract Manager Benelux -...

Contract Manager Benelux - Diegem

Read more
Advocaat &...

Advocaat & Advocaat-stagiairs Administratief Recht

Read more
Senior Legal Counsel

Senior Legal Counsel

Read more
Dynamische Consultant...

Dynamische Consultant Overheidsopdrachten - EBP

Read more

LexGO Network