Vastgoedjurist - Waregem / Regionale zetels
18/10/2021

Région: Flandre occidentale
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit de l'immobilier, Droit de l'environnement et de l'urbanisme
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: VL/LAW/3036/21-LexGO

Matexi is op zoek naar een gedreven vastgoedjurist om ontwikkelingsprojecten juridisch te ondersteunen. Je bent Master in Law met minstens 8 jaar ervaring in vastgoedgerelateerde materies. Je spreekt uitstekend Nederlands en je hebt een goede kennis Frans.

Tout Montrer
Tout Fermer


Sinds zijn oprichting in 1945 biedt Matexi aan iedereen de kans om een betaalbare, duurzame en kwaliteitsvolle woning aan te schaffen. Onder het motto ‘Welkom in de buurt’ creëert Matexi buurten die inspireren om samen meer van het leven te maken.

Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau (Polen). Met ruim 350 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 600 buurten in 300 steden en gemeenten. Matexi realiseert zo een duizendtal woningen en appartementen per jaar.

Voor het legal team, dat bestaat uit ervaren vastgoedjuristen, zijn wij dringend op zoek naar een Vastgoedjurist.

Als Vastgoedjurist volg je op een gestructureerde wijze de juridische aspecten van alle vastgoedactiviteiten van de onderneming voor de toegewezen regio’s en projecten op binnen de visie en strategie van onze klant.

Zo ben je o.a. verantwoordelijk voor:

Juridisch advies

Je bent het aanspreekpunt voor alle juridische zaken (verwerving, ontwikkeling, constructie, commercialisatie, samenwerking) die verband houden met vastgoed (verkavelingsprojecten, binnenstedelijke projecten met belangrijke residentiële component) teneinde deze juridisch correct en met zo weinig mogelijk risico’s te kunnen uitvoeren en beheren voor en in samenspraak met alle stakeholders (regionale business managers, projectleiders, ontwikkelaars, verkopers, competence centers, het Investeringscomité, de Directie (Directiecomité, CEO, CFO)).

Voorbeelden:

 • In samenwerking met de relevante Stakeholder, de vastgoed-opportuniteit analyseren, en een risk assessment opstellen vanuit juridisch oogpunt met aandacht voor de commerciële en economische belangen en opportuniteiten voor onze klant
 • Bijstand bij aanvragen en naleven van allerlei types vergunningen en bij eventuele beroepsprocedures in verband met deze vergunningen
 • Oplossingen voorstellen dan wel voorgestelde oplossingen analyseren en zo nodig alternatieven voorstellen
 • Bijstaan in de onderhandeling van vastgoedgerelateerde overeenkomsten

Opvolgen van projecten

Je verzorgt het juridisch beheer van de toegewezen projecten, teneinde deze doorheen de life cycle efficiënt te kunnen behandelen, en dit in nauwe en directe samenspraak met de projectverantwoordelijke en business controllers en regionale kantoren.

       Voorbeelden:

 • Opstellen van (vastgoed-)overeenkomsten, contracten nazien en aanpassen
 • Aansturen van notarissen, advocaten en andere externe juridische raadgevers i.v.m. op te volgen (vastgoed-)projecten en fungeren als tussenpersoon van de betreffende Stakeholders naar deze externen en dit in beide richtingen zodat interactie gestroomlijnd en efficiënt verloopt
 • Rapporteren naar de relevante Stakeholders over de juridische aspecten van lopende projecten: hun progressie, blokkerende factoren, volgende stappen, verwachte evolutie en timing, etc.

Opvolgen van Geschillen

Je volgt juridische geschillen op, in samenspraak met de verantwoordelijke Stakeholder, en indien nodig met de hulp van externe adviseurs, teneinde tot efficiënte en voor onze klant voordelige afwikkelingen te komen.
Voorbeelden :

 • Voorbereiden, opvolgen en afwerken van de juridische geschillen ter ondersteuning van de business
 • Bepalen van een juridische strategie, in voorkomend geval in samenspraak met de Stakeholder en geselecteerde advocaat
 • Maken van aanbevelingen naar de Stakeholder om juridische geschillen te voorkomen, eventueel aanpassen van processen/standaarddocumenten
 • Selectieproces van advocaten en externe juridische adviseurs voorzien

Kennis management

Als Vastgoedjurist volg je evoluties in wetgeving, rechtspraak, rechtsleer en rechtspraktijken op in de relevante juridische domeinen, met bijzondere aandacht voor de toegewezen regio’s. Je volgt zelf opleidingen en verzorgt opleidingen voor Stakeholders en eventueel andere groepen medewerkers.

Voorbeelden:

 • Proactief opvolgen van rechtspraak, rechtsleer en nieuwe wetgevende initiatieven. Voor zover mogelijk betrokken zijn in de ontwerpfase van nieuwe wetgeving via de sectorfederaties en hierin de belangen van onze klant vertegenwoordigen
 • Nagaan welke de invloed van deze evoluties is op de vastgoedprojecten, business-processen en/of standaarddocumenten; de betrokken Stakeholders informeren en aangeven welke acties aangewezen kunnen zijn
 • Ontwikkelen en up-to-date houden van templates voor de meest courante vastgoedcontracten
 • Je bent Master in Law met minstens 8 jaar ervaring in vastgoedgerelateerde materies. Een bijkomende Master in het Notariaat of een andere bijkomende opleiding in vastgoed is een pluspunt.
 • Je hebt een uitstekende kennis van de regelgeving inzake stedenbouw, ruimtelijke ordening, zakenrecht (mede-eigendom, opstal en erfpacht, etc.), aannemingsrecht en consumentenbescherming in vastgoedzaken (Wet Breyne, W.E.R.) en bent in staat om die kennis te vertalen naar niet-juristen.
 • Je hebt nuttige ervaring opgedaan inzake ontwikkeling, constructie en commercialisatie van binnenstedelijke vastgoedprojecten.
 • Je bent een gedreven jurist, in staat om nauwkeurige juridische analyses te maken en om autonoom projecten juridisch te begeleiden.
 • Je bent integer en als vertrouwenspersoon ben je in staat discreet met informatie om te gaan.
 • Je ziet obstakels en moeilijkheden in projectontwikkeling als uitdagingen en denkt flexibel en oplossingsgericht.
 • Je bent communicatief sterk, business minded en in staat om de belangen van Matexi te verdedigen in commerciële onderhandelingen.
 • Je spreekt uitstekend Nederlands en je hebt een goede kennis Frans.
 • Je werkt enerzijds vanuit het hoofdkantoor in Waregem (tweetal dagen per week). Daarnaast verplaats je je ook regelmatig, in functie van de lopende projecten, naar de regionale Matexi-kantoren en is er ruimte voor thuiswerk.

Bij Matexi wordt je loon aangevuld met een mooi pakket aan extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, verzekeringen, groepsbonus en bedrijfswagen.

Je maakt daarnaast deel uit van een snelgroeiende onderneming met ruimte voor opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Binnen je rol als Vastgoedjurist heb je de kans om op verschillende locaties te werken en aldus met diverse personen van de regionale kantoren in contact te komen. Zowel ons hoofdkantoor als onze regionale kantoren zijn trouwens vlot bereikbaar en liggen vlak aan de autosnelweg. Gedeeltelijk thuiswerken is ook mogelijk.

Intéressé(e) ?

Contactez Marie Brepoels par email ou appellez en toute confidentialit√©.
Merci de mentionner le num√©ro de r√©f√©rence  (VL/LAW/3036/21-LexGO).

E-mail: [email protected]
Phone: +32 (0) 2 290 23 51
GSM: +32 (0)498 72 28 58
Ref: VL/LAW/3036/21-LexGO
URL: http://www.vialegis.be

Contact info

Voir les autres annonces de Vialegis

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit de l'immobilier , Droit de l'environnement et de l'urbanisme

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Flandre occidentale)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Tax Advisor - Bruxelles

Tax Advisor - Bruxelles

Read more
Jurist openbare...

Jurist openbare aanbestedingen / Project Management Officer

Read more
Stagiair Advocaat -...

Stagiair Advocaat - Vennootschapsrecht / Financieel Recht - Antwerpen en...

Read more
Compliance Manager

Compliance Manager

Read more
Candidat-notaire dans une...

Candidat-notaire dans une perspective d’association

Read more
Advocaten gezondheidsrecht...

Advocaten gezondheidsrecht en life sciences

Read more
Advocaten - Jonge...

Advocaten - Jonge associatie - BXL

Read more
Senior associate Corporate...

Senior associate Corporate M&A

Read more
Juridisch Expert Bouwrecht...

Juridisch Expert Bouwrecht - Antwerpen

Read more
Mid-Level Corporate Lawyer

Mid-Level Corporate Lawyer

Read more

LexGO Network