Paralegal - Antwerpen
04/06/2021

Région: Anvers
Fonction: Paralégaux
Environnement: Cabinet d'avocats
Matières: Droit des sociétés
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: VL/LAW/2915/21

Enthousiaste en dynamische corporate paralegal met minimum 3 jaar professionele ervaring.Nederlandstalig met heel goede kennis Engels en Frans.

Tout Montrer
Tout Fermer


Ackermans & van Haaren NV (“AvH”), genoteerd op Euronext Brussels en deel uitmakend van de Bel 20, telt 3 juristen die, als lid van het investment team, circa 25 operationele deelnemingen opvolgen met een gezamenlijke beurswaarde van € 4,5 mia. De groep telt wereldwijd meer dan 22.000 werknemers.

Het investment team van AvH is een multidisciplinair team dat, onder het moto van de groep “your partner for sustainable growth”, één doel voor ogen heeft : waardecreatie op lange termijn dankzij investeringen in én actieve opvolging van een gediversifieerde portefeuille van duurzame ondernemingen met een internationaal groeipotentieel. Via haar deelnemingen en dankzij gerichte investeringen tracht de groep een oplossing te bieden voor lange termijn uitdagingen zoals de overstap van fossiele naar hernieuwbare energie, duurzame landbouw, energiezuinige kantoor- en woningbouw, vermogensbescherming, vergrijzing en facilitering van de internationale handel.

AvH is op zoek naar een gedreven en allround paralegal voor de ondersteuning van het juridische team op haar Antwerpse hoofdzetel.

Jouw ruim en gevarieerd takenpakket zal voornamelijk bestaan uit:

  • Wat betreft AvH zelf : het beheer van het aandelenregister, omzettingen van aandelen en organisatie van de algemene vergaderingen van AvH.
  • Wat betreft alle subholdings : corporate housekeeping in de ruime zin (inclusief dividenduitkeringen) en, sporadisch, groepsinterne verrichtingen zoals fusies, vereffeningen, kapitaaloperaties.
  • Wat betreft (legal) knowledge : het beheer van de digitale juridische bibliotheek en juridische documenten, evenals het opvolgen van interessante juridische ontwikkelingen en verrichten van opzoekingen in rechtsleer of rechtspraak.
  • Wat betreft KBO/UBO/KYC : het up-to-date houden van KBO-registers en UBO-registers van AvH en haar subholdings, het opvolgen van KYC-vragen en van certificeringen, legaliseringen en vertalingen, het verzorgen van publicaties in het Belgisch Staatsblad.
  • Wat overeenkomsten betreft het opstellen en nalezen van vertrouwelijkheids-overeenkomsten, overeenkomsten met externe dienstverleners (mandaatbrieven, release en reliance letters), intragroepovereenkomsten, enz., evenals het opstellen en coördineren van volmachten.
  • Divers :  het opstellen van interne nota’s, samenstellen en structureren van datarooms, het oplijsten van niet-concurrentiebedingen, enz., de naleving van GDPR-wetgeving.

Misschien heb je nog geen ervaring met het volledige takenpakket. Geen probleem, zolang je maar past bij de cultuur van AvH , het potentieel én de goesting hebt om hierin te investeren en te groeien.

Je behaalde een diploma professionele bachelor in de rechtspraktijk of een academische bachelor in de rechten en je hebt minimum 3 jaar gewerkt als corporate paralegal.

Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands, spreekt en schrijft vlot Engels en Frans.

Je bent organisatorisch sterk en je kan prioriteiten leggen.

Je past goed bij de cultuur van AvH wanneer je:

- voortdurend streeft naar uitmuntendheid,

- open staat voor geven en krijgen van feedback,

- graag samenwerkt met anderen,

- de mouwen oprolt en initiatief neemt.

Een voltijdse functie met een gevarieerd takenpakket en autonomie in een onderneming waar het team centraal staat en waar open communicatie hoog in het vaandel wordt gedragen.

Naast een competitief salaris en een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen, afhankelijk van je ervaring, biedt AvH je de mogelijkheid je binnen deze functie te ontplooien volgens je eigen ambities en is er aandacht voor flexibiliteit inzake work-life balance.

Intéressé(e) ?

Contactez Sara Berquin par email ou appellez en toute confidentialité.
Merci de mentionner le numéro de référence  (VL/LAW/2915/21).

E-mail: [email protected]
Phone: +32 (0) 2 290 23 53
Ref: VL/LAW/2915/21
URL: http://www.vialegis.be

Contact info

Voir les autres annonces de Vialegis

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Paralégaux

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit des sociétés

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Paralégaux (Anvers)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Legal Counsel Capital...

Legal Counsel Capital Markets - Brussels

Read more
Privacy Counsel Europe -...

Privacy Counsel Europe - Brussels (BE)/ Amsterdam (NL)

Read more
Paralegal - Unilin - Waregem

Paralegal - Unilin - Waregem

Read more
Compliance Officer Cloud...

Compliance Officer Cloud & Outsourcing - Brussel

Read more
Paralegal - West Flanders

Paralegal - West Flanders

Read more
Bedrijfsjurist (Antwerpen)

Bedrijfsjurist (Antwerpen)

Read more
Compliance Officer Cloud...

Compliance Officer Cloud & Outsourcing - Bruxelles

Read more
Avocat(e) en droit...

Avocat(e) en droit administratif (Bruxelles)

Read more
Associates - Corporate or...

Associates - Corporate or Banking & Finance

Read more
Tax Analyst (Bruxelles)

Tax Analyst (Bruxelles)

Read more

LexGO Network