Managing Director Legal & Real Estate - Boortmeerbeek
01/08/2022

Région: Brabant flamand
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit commercial et contrats, Droit des sociétés, Droit de l'immobilier
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: VL/LAW/3244/22-LexGO

Brouwerij Haacht is op zoek naar een dynamische Managing Director Legal & Real Estate.

Tout Montrer
Tout Fermer


Brouwerij Haacht is een honderd procent Belgische en onafhankelijke familiebrouwerij die brouwplezier uitstraalt en steeds zorgt voor een persoonlijke en authentieke toets. Hun belangrijkste ingrediënten? Trots, liefde en passie voor het vak. Dat zie je terug in al hun dranken. Brouwerij Haacht heeft meer dan 120 jaar ervaring en is een gekend merk in 's werelds beste bierland.

Naast het Primus bier brouwen ze Tongerlo abdijbieren, Keizer Karel speciaalbieren en de Mystic fruitbieren. In 2017 zijn ze ook gestart met de lancering van SUPER 8, acht bieren gebaseerd op verschillende, bekende brouwstijlen, gekruid met een rebelse toets. Maar daar stopt het niet: ook alcoholvrije bieren, tafelbieren en amber ales maken deel uit van het portfolio. Net als VAL, dat het water en de frisdranken aan het assortiment toevoegt - rechtstreeks uit de bron onder de brouwerij. Maar wist je dat ze ook al meer dan 30 jaar de exclusieve verdeler en bottelaar zijn van Pepsi-producten? En dat ze ook wijnen en koffie verkopen?

Je leidt de directie Legal & Real Estate. 

Legal 

-                 Je adviseert over vragen, onderwerpen en aangelegenheden die een brede waaier aan rechtsdomeinen omvatten (o.a. mededingingsrecht, contracten met handelstussenpersonen, GDPR, …) met een juridisch(-strategische) impact op de werking van de brouwerij en de verbonden vennootschappen, met oog voor het ondernemingsbelang.

-                 Je adviseert de commerciële horeca-afdeling actief in Wallonië en Brussel over diverse juridische vragen om de operationele en commerciële activiteiten correct en optimaal te laten verlopen. Dit omvat o.a.:

o                overeenkomsten opstellen (huur, drankenafname, levering, bruikleen); 

o                handelshuurovereenkomsten opvolgen; 

o                huurrekeningen en leningen opvolgen samen met het salesteam;

o                gerealiseerde volumes in horecazaken opvolgen;

o                geschillen beheren samen met externe advocaten.

-                 Je biedt juridische ondersteuning aan het team van commerciële juristen bij het opzetten, formaliseren en opvolgen van contracten over o.a. handelshuur, bruikleen, drankafname, financiering, levering, vastgoedtransacties, … Je begeleidt het team bij het initiëren, opvolgen en coördineren van notariële zaken of (eventuele) gerechtelijke procedures.

-                 Waar nodig sta je zelf in voor het onderhandelen, opstellen en ontleden van complexere (commerciële) contracten.  

-                 Je blijft voortdurend op de hoogte van de wetgeving, regelgeving, rechtspraak en rechtsleer. Je adviseert proactief op verschillende hiërarchische niveaus in de brouwerij over de impact ervan op de activiteiten van de brouwerij.

-                 Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van een ‘compliance framework’ voor de brouwerij voor o.a. GDPR, de gedragscode gegevensbescherming, de anti-witwaswetgeving, … en voor het uitschrijven en implementeren van een groepsbeleid en de bijhorende procedures om het juridisch risico van de brouwerij te beperken en in te dekken. 

-                 Je bent verantwoordelijk voor het initiëren, vormgeven en implementeren van de verdere digitalisering van de juridische dienst. 

-                 Je zet actief in op het creëren van een ‘legal reflex’ doorheen de brouwerij door het opzetten van o.a. checklists, templates, opleidingen, … voor de activiteiten in de verschillende markten.

 

Real Estate 

-                 Je definieert, in nauwe samenwerking met de Manager Real Estate, de real estate strategie voor de brouwerij voor commercieel en residentieel vastgoed.  

-                 Je waakt over de beleidsmatige vertaling van de real estate strategie door de Manager Real Estate en de uitvoering ervan door het real estate team aan de hand van concrete acties, handelingen en initiatieven.

-                 Samen met de Manager Real Estate werk je jaarlijks een rentabiliseringsplan uit voor het residentieel vastgoed dat de brouwerij in eigen beheer heeft. 

-                 Je werkt (pro)actief mee aan de invoering van een vastgoeddatabeheersysteem dat het real estate team moet toelaten om de status van het vastgoedpatrimonium efficiënt en nauwkeurig te beheren en te onderhouden en een accurate waardebepaling mogelijk te maken bij aankoop en/of verhuur. 

-                 Je waakt mee over de stipte naleving van regelgeving over veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het vastgoedpatrimonium (exclusief brouwerijsite) en over de correcte naleving van de goedkeuringsflow.  

Je stuurt, motiveert, begeleidt en coacht de teams legal & real estate. Je bent actief betrokken bij de teams en bouwt proactief mee aan een waarderende werkomgeving en werkklimaat. 

Je bent tevens lid van het directieteam van de brouwerij en draagt vanuit jouw rol actief bij aan de definiëring en vertaling van de bedrijfsstrategie op beleidsmatig en operationeel niveau. Je werkt daarbij nauw samen met je collega managing directors en je rapporteert rechtstreeks aan de CEO.

 • Master in de Rechten. 
   
 • Minstens 10 à 15 jaar relevante ervaring op juridisch en strategisch vlak. Specifieke kennis van burgerlijk recht en handelsrecht. Kennis van vastgoedrecht vormt een belangrijke meerwaarde. 
   
 • Sterke leidinggevende en coachende vaardigheden.
   
 • Sparringpartner. 
   
 • Prioriteiten stellen. 
   
 • Sterk analytisch. 
   
 • Efficiënt en gestructureerd. 
   
 • Klantgericht (eenvoudige oplossingen voor complexe problemen). 
   
 • Resultaatgericht. 
   
 • Oplossingsgericht. 
   
 • Verantwoordelijkheidszin & ownership.
   
 • Brede blik. 
   
 • Hervormer. Change. 
   
 • Sterke communicatieve vaardigheden en vaardigheden op het gebied van juridische redactie in het Nederlands & Frans. Tevens een goede kennis van het Engels.
 • Je komt terecht bij een vaste waarde in een boeiende sector, in een brouwerij op mensenmaat en in volle beweging waar durf, verbinding en volharding gestimuleerd worden.  
   
 • Je krijgt de ruimte en het vertrouwen om mee vorm te geven aan de strategie van de brouwerij en de vertaalslag te maken naar het juridisch en real estate beleid.  
   
 • Je krijgt de kans om te groeien, te excelleren en te verrassen met creatieve en frisse ideeën. 
   
 • Je krijgt een mooi brutoloon met extralegale voordelen, afgestemd op jouw profiel en competenties. 
   
 • Je kan werken met glijdende werkuren, met de mogelijkheid om na een inwerkperiode 1 dag per week van thuis uit te werken.

Intéressé(e) ?

Contactez Marie Brepoels par email ou appellez en toute confidentialit√©.
Merci de mentionner le num√©ro de r√©f√©rence  (VL/LAW/3244/22-LexGO).

E-mail: [email protected]
Phone: +32 (0) 2 290 23 51
GSM: +32 (0)498 72 28 58
Ref: VL/LAW/3244/22-LexGO
URL: http://www.vialegis.be

Contact info

Voir les autres annonces de Vialegis

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit commercial et contrats , Droit des sociétés , Droit de l'immobilier

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Brabant flamand)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Paralegal - Brussels

Paralegal - Brussels

Read more
ATTACH√Č - JURISTE en...

ATTACH√Č - JURISTE en Protection des Donn√©es (H/F/X)

Read more
A Tax Transformation...

A Tax Transformation Consultant

Read more
Strategic Litigation...

Strategic Litigation Officer - Europe

Read more
Regulatory Affairs Manager...

Regulatory Affairs Manager - Luik of Leuven en telewerk

Read more
KMO Redacteur - Adviseur -...

KMO Redacteur - Adviseur - Leuven

Read more
Advocaat Vastgoedrecht -...

Advocaat Vastgoedrecht - Crivits & Persyn - Brugge

Read more
Associate Corporate Law and...

Associate Corporate Law and M&A - Brussel

Read more
Junior Legal Counsel - Kallo

Junior Legal Counsel - Kallo

Read more
Notarieel medewerker

Notarieel medewerker

Read more

LexGO Network