Legal Counsel - Brussel (Sint-Agatha-Berchem)
08/10/2019

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit du travail et sécurité sociale
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: VL/LAW/2412/19

Belgische Master in de Rechten met minimum 3 jaar ervaring als generalist aan de balie of als bedrijfsjurist.  Je hebt interesse in of affiniteit met arbeidsrecht en sociaalrecht.  Je bent proactief en business driven en hebt een goede kennis van het Nederlands, het Frans en het Engels.

Tout Montrer
Tout Fermer


Iedere dag helpt Randstad Group duizenden mensen aan een baan die hen doet groeien en waar ze gelukkig van worden.  Randstad biedt organisaties ondersteuning waardoor ze nog beter presteren.  Daar slagen ze in door de strafste HR-technologie te verbinden met hune grootste troef: hun mensen.  Die kracht noemen ze human forward.

Legal Services is de juridische afdeling van Randstad Group, het “shared service center” voor de commerciële entiteiten van Randstad en Tempo-Team in België en Luxemburg.  Legal Services telt binnenkort 10 collega’s die samen instaan voor de juridische ondersteuning van alle commerciële en corporate activiteiten.  Andere afdelingen zijn onder meer Finance, Administration, ICT, Facility, Procurement, Marketing, Business Excellence en HR.

De juridische expertise van Legal Services bestaat uit o.m. aansprakelijkheids- en verbintenissenrecht (commerciële overeenkomsten, maar ook huur, aankoop en IT contracten, bv. SaaS overeenkomsten), GDPR en alle aspecten van sociaal- en arbeidsrecht, voornamelijk toegepast op uitzendarbeid, recrutering en selectie, outplacement, employability, Recruitment Process Outsourcing, Managed Service Provider, Childcare, dienstencheques en outsourcing.

Als Legal Counsel rapporteer je aan de Director Legal Services.

Zeer regelmatig beman je met een collega de eerste lijn van de juridische dienst, waar je de basis van de dienstverlening van Randstad leert.  Je luistert, analyseert, en geeft operationele adviezen en uitgewerkte oplossingen op maat.  Je bouwt parate kennis op over veel voorkomende vragen rond sociaal- en arbeidsrecht (voornamelijk uitzendarbeid) en GDPR.  Deze kennis pas je als een echte business partner toe op de concrete realiteit van je gesprekspartner, en samen zoek je naar oplossingen.  Het bemannen van de eerste lijn en deze continu verbeteren wordt in het eerste jaar een belangrijk deel van je werk.

Je ondersteunt actief bij de onderhandeling van commerciële en aankoop contracten.  Je beheert en controleert risico's volgens de Randstad Group rules, en zoekt oplossingen die de gemeenschappelijke Randstad Group ambitie vooropstellen.  Je houdt vaart in je besluitvorming om kansen te realiseren en risico’s te beperken.

Gaandeweg ontwikkel je je ook tot de inhoudelijke expert voor bepaalde domeinen.  Je volgt trends en ontwikkelingen op de voet, communiceert hierover en leidt stakeholders op.  Indien nodig kan je andere afdelingen activeren om ontwikkelingen tijdig en correct te implementeren in de business processen van Randstad.  Je coördineert de contacten met externe adviseurs en de beroepsfederatie m.b.t. je expertise domeinen.  Je wisselt formeel en informeel kennis en ervaring uit.

Je geeft vorm en werkt mee aan operationele projecten voor de verbetering van processen of organisatorische wijzigingen.  Je geeft ook zelf input tot continue verbetering zowel in onze afdeling als daarbuiten, en je volgt dit van nabij op volgens “lean” principes.  Als business partner creëer je draagvlak voor het realiseren van gezamenlijke doelen.

 • Je bezit een Masterdiploma rechten.
 • Je hebt minimum 3 jaar ervaring aan de balie of als bedrijfsjurist.
 • Je bent een generalist; met interesse in of affiniteit met arbeidsrecht en sociaal recht.
 • Je bent goed drietalig: Nederlands, Frans en Engels.
 • Je bent een “T-shaped lawyer”: je streeft niet alleen naar juridische kennis in de diepte, maar je kent de omgeving van de stakeholders ook in de breedte, op niet-juridisch vlak.
 • Je bent “tech savvy”. De digitale wereld is een speeltuin waar je wil induiken.
 • Je hebt impact in projecten.
 • Je bent een goede onderhandelaar die ieders belangen ziet en ze constructief kan aanwenden.
 • Je staat analytisch, communicatief en organisatorisch sterk.
 • Je vraagt en geeft continu feedback om je prestaties te verbeteren en talenten te ontwikkelen. Je wil en durft iets oppikken dat buiten je comfortzone ligt. Je bent veerkrachtig.
 • Je hebt interesse in continue verbetering (kaizen / six sigma lean methodology)

 • Randstad Group is “Great Place to Work 2019” en Top Employer 2019.
 • Randstad Group biedt kansen tot persoonlijke ontwikkeling en helpen je jouw ambities te realiseren en ondersteunen je met gerichte opleidingen.
 • Randstad heeft een open werkomgeving en aangename werksfeer, met mogelijkheid tot occasioneel thuiswerk.
 • Een aantrekkelijk loonpakket met: onkostenvergoeding van €160 netto per maand, maaltijdcheques ter waarde van 8 euro, internet@home vergoeding, bedrijfswagen met Belgische tankkaart, een voucher voor een smartphone met gsm-abonnement, een hospitalisatie- en groepsverzekering met pensioenplan, bonussysteem, 20 vakantiedagen - 12 ADV dagen, leuke bijkomende geschenken en extralegale voordelen doorheen het jaar.

Intéressé(e) ?

Contactez Annick Hellemans par email ou appellez en toute confidentialité.
Merci de mentionner le numéro de référence  (VL/LAW/2412/19).

E-mail: career@vialegis.be
GSM: +32 476 42 11 31
Ref: VL/LAW/2412/19
URL: http://www.vialegis.be

Contact info

Voir les autres annonces de Vialegis

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit du travail et sécurité sociale

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

 Corporate lawyer

Corporate lawyer

Read more
Juriste en Droit Social -...

Juriste en Droit Social - Bruxelles & Gand

Read more
Legal Recruitment Consultant

Legal Recruitment Consultant

Read more
Associate International...

Associate International Corporate Tax

Read more
Juriste en droit des...

Juriste en droit des sociétés - Bruxelles

Read more
Senior Jurist...

Senior Jurist Omgevingsrecht Vlaanderen

Read more
Juridisch Adviseur in...

Juridisch Adviseur in vennootschapsrecht

Read more
Legal Counsel Sociaal recht...

Legal Counsel Sociaal recht - Brussel of Gent

Read more
Legal Officer - Brussel...

Legal Officer - Brussel (Sint-Agatha-Berchem)

Read more
Mid-level and senior...

Mid-level and senior corporate M&A associates

Read more

LexGO Network