Senior Legal Counsel
04/09/2020

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit commercial et contrats, Droit des sociétés
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: KE 20 20-LexGO

Onze klant is een internationale relevante speler die voor zijn Belgische afdeling een bijkomende pragmatische jurist zoekt als versterking van het team. Gezondheid en veiligheid zijn hun kernwaarden en integreren ze in alles wat ze doen.

Tout Montrer
Tout Fermer


Onze klant is een internationale relevante speler die voor zijn Belgische afdeling een bijkomende pragmatische jurist zoekt als versterking van het team. Gezondheid en veiligheid zijn hun kernwaarden en integreren ze in alles wat ze doen.

U maakt deel uit van een dynamische juridische afdeling en werkt onder de verantwoordelijkheid van de General Counsel. Jullie staan samen in voor de rechtszekerheid van de Belgische ondernemingen van de groep en staan in direct contact met de collega’s op het terrein.

Uw taken zijn erg gevarieerd. Er zijn tegelijkertijd juridische vragen die deel uit kunnen maken van de strategie van het bedrijf en zeer concrete dagelijkse vragen van de collega’s op het terrein. Uw verantwoordelijkheden hebben voornamelijk betrekking op volgende materies:

 • Handelsrecht en contractenrecht

  U bent, samen met het juridische team, een bevoorrechte juridische partner van de « business » en verleent proactieve juridische ondersteuning op het vlak van contracten, zowel in de onderhandelings-, als in de redactie- en de interpretatie fase.

  De types van contracten die u zult behandelen zijn erg uiteenlopend: diensten, huur, licenties, onderzoek, aan- en verkoop, concessies, herstructurering, transport, sponsoring, enz. 

  In voorkomend geval bereidt u de dossiers voor in samenwerking met externe adviseurs (advocaten, notarissen, enz.).
   

 • Beheer van de juridische zaken en de handelsgeschillen

  In nauwe samenwerking met de betrokken operationele en functionele directies beheert u geschillendossiers. Het gaat voornamelijk over commerciële geschillen.

  U handelt proactief en baanbrekend om optimale minnelijke schikkingen voor de onderneming te bekomen. Daarna stelt u de overeengekomen transacties op. In de rechterlijke fase werkt u nauw samen met de advocaten van de onderneming. U staat ook in voor de coördinatie van de verschillende interne klanten om de hoogste efficiëntie te verzekeren en de belangen van de onderneming te dienen.
   

 • Eenmalige projecten

  U beantwoordt juridische vragen van interne orde, met betrekking tot de naleving van de nationale wetgeving en om de interne klanten bij te staan.
   

 • Wetgeving

  U staat in voor het juridisch toezicht en werkt mee aan de opleiding van de personeelsleden voor wat de belangrijkste nationale en communautaire wetgeving betreft, alsook hun evolutie.

 • U bent houder van een Masterdiploma Rechten;

 • U beschikt over minimaal 10 jaar ervaring als bedrijfsjurist of consultant;

 • U beheerst het Nederlands en heeft een goede kennis van het Frans en het Engels;

 • Kennis van het concurrentierecht, en milieurecht en/of transportrecht is een troef, de hoofdfocus ligt op commercieel recht;

 • U bent in staat zelfstandig te werken in een steeds wisselende omgeving;

 • U werkt graag in teamverband en bent communicatief, zowel met collega’s-juristen als niet-juristen;

 • U bent discreet maar ook voldoende assertief om de taken die u werden toevertrouwd tot een goed einde te brengen en u bent in staat initiatieven te nemen wanneer dit opportuun is;

 • U bent constant op zoek naar concrete en nuttige oplossingen voor uw interne klanten. Hierbij gaat u pragmatisch te werk en biedt u een luisterend oor voor de noden van uw interne klanten;

 • Dienstverlening aan de klant en de organisatie vindt u erg belangrijk, u bent een business partner en staat dicht bij de business;

 • U respecteert de termijnen en bent bestand tegen de stress die uw functie met zich meebrengt;

 • U bent in staat om te coachen en mensen te enthousiasmeren;

 • U bent stipt, integer, ondernemend, nieuwsgierig, dynamisch, proactief en flexibel;

 • U bent ook discreet;

 • Kortom … een aanwinst voor het team.

Onze klant is een internationale en relevante speler. U krijgt de kans om te werken in een motiverende omgeving en voldoende autonomie in het beheer van de dossiers die aan u zijn toevertrouwd. Verder is er een aantrekkelijk salarispakket, in lijn met uw ervaring en uw bekwaamheid

Intéressé(e) ?

Voor meer informatie over deze opportuniteit kunt u contact opnemen met Kristin Ex op 03 800 42 18 of via de doorklik op de USG website met vermelding van referentie KE 20 16-LexGO.

Vacature Senior Legal Counsel internationaal bedrijf - Brussel - vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen, legal consultants, legal interim managers, bedrijfsjuristen, legal consultants, fiscalisten en advocaten op www.lexgo.be - de website voor jobs in tax en legal in België en Luxemburg!

Voir les autres annonces de USG Professionals

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit commercial et contrats , Droit des sociétés

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Local Head of Compliance -...

Local Head of Compliance - Antwerpen

Read more
(Senior) Global Trade &...

(Senior) Global Trade & Customs Adviser

Read more
Senior Corporate Tax Lawyer

Senior Corporate Tax Lawyer

Read more
Associate Corporate /...

Associate Corporate / M&A - Antwerpen

Read more
Compliance

Compliance

Read more
Fiscalist (geen consultancy)

Fiscalist (geen consultancy)

Read more
Legal Advisor (marchés...

Legal Advisor (marchés publics / ICT) - Bruxelles

Read more
Legal Advisor...

Legal Advisor (overheidsopdrachten / ICT) - Brussel

Read more
(Mid-level of Senior)...

(Mid-level of Senior) Associate Employment Law

Read more
Legal Advisor

Legal Advisor

Read more

LexGO Network