Legal Expert - Hasselt
30/06/2019

Région: Limbourg
Fonction: Juristes
Environnement: Cabinet de conseil
Matières: Droit commercial et contrats, Droit des sociétés
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: JB/19/12-LexGO

Onze klant, is een dienstverlener te Hasselt die zich richt op ondernemingen die hun plannen willen waarmaken en hun business verder willen uitbouwen. Ze zoeken een Legal Expert die mee de schouders wil zetten onder de verdere uitbouw van de Tax & Legal afdeling.

Tout Montrer
Tout Fermer


Zit je al even in het vak als expert, maar voel je zelf aan dat het tijd is voor verdere ontwikkeling? Naast een gedeelte klantenwerk met groeibedrijven, zoek je vooral een nieuwe uitdaging in het verder uitbouwen en vormgeven van je eigen klantenportefeuille. Je fungeert ook als eerste aanspreekpunt voor alle juridische vragen vanwege de cliënten.

Onze klant, is een dienstverlener die zich richt op ondernemingen die hun plannen willen waarmaken en hun business verder willen uitbouwen. Zij zijn een trouwe partner die contact met hun klanten niet ontwijken, en partner die naast zijn klanten staat en zich verbindt met hun succes. 

Concreet ben je verantwoordelijk voor het adviseren van de klanten vanuit juridisch perspectief en het tegelijkertijd hands-on vormgeven en uitwerken van je adviezen. Samen met de Tax Advisors sta je in voor opvolging van allerlei juridische opdrachten in de meest ruime zin: zowel intern, als voor extern advies aan de klanten.  Je bent een echte doener die mee zijn/haar schouders wil zetten onder de verdere uitbouw van de Tax & Legal afdeling.

Je taken en verantwoordelijkheden zijn onder andere: 

 • Het mee de schouders zetten onder de verdere uitbouw van de Tax & Legal afdeling;

 • Het opstellen van adviezen en stappenplannen als het redigeren en beoordelen van vennootschapsrechtelijke stukken, overeenkomsten, intentieverklaringen, juridische due diligence rapporten en alle relevante juridische stukken;

 • Advies verschaffen in vennootschapsstructuren en instaan voor de verdere uitwerking hiervan, met name door begeleiding bij statutenwijzigingen, oprichtingen, vereffeningen en algemene vergaderingen;

 • Het opstellen van diverse overeenkomsten – en begeleiden waar nodig. Denk aan overdrachten van handelsfondsen, aandelentransacties, enzovoort, met een kritische blik op het fiscaal en vennootschapsrechtelijk gebied;

 • Je neemt regelmatig contact op met je klanten om praktisch bruikbaar advies op maat van de cliënt te geven en begeleidt hem bij de implementatie van dit advies – of simpelweg om de relatie met de klant verder uit te bouwen;

 • Een nauwe samenwerking met je collega’s om steeds proactief de beste oplossingen te voorzien voor onze klanten;

 • Het bijdragen aan het opbouwen en doorgeven van juridische expertise (zowel intern als extern) , je houdt collega’s en stakeholders op de hoogte over relevante wetswijzigingen en licht de te volgen procedures toe via het schrijven van artikels, het voorbereiden van seminaries over actuele juridische topics en het opstellen en updaten van modeldocumenten. 

 • Je behaalde een Master in de Rechten (of gelijkwaardig door ervaring);

 • Je hebt minstens 5 jaar relevante beroepservaring als advocaat of in een Big 4 omgeving;

 • Je bent ondernemend van geest;

 • Je bent weliswaar een technisch expert, maar haalt vooral energie uit de interactie met mensen.

Je krijgt bij onze klant toegang tot een gevarieerde klantenportefeuille met daarin een mooi aantal Limburgse groeibedrijven. Je krijgt de mogelijkheid om binnen de Legal afdeling je eigen ding te doen en verder te helpen aan de uitbouw van de Taks & Legal afdeling. Onze klant begeleid jou mee in jouw ontwikkeling en biedt jou boeiende cases en intellectuele uitdaging. Je zal terecht komen in een bedrijfscultuur waar ondernemerschap, leren en teamspirit centraal staat. 

Intéressé(e) ?

Voor meer informatie over deze opportuniteit kunt u contact opnemen met Julie Bastiaens op 03 800 43 06 of via de link op de website met vermelding van referentie JB 19 12.

Vacature legal expert Hasselt - vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen, legal consultants, fiscalisten en advocaten op www.lexgo.be - de website voor jobs in tax en legal in Limburg, België en Luxemburg!

Voir les autres annonces de USG Professionals

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit commercial et contrats , Droit des sociétés

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Limbourg)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Associates Corporate &...

Associates Corporate & Financial Law

Read more
Corporate, M&A and...

Corporate, M&A and Capital Markets Lawyer

Read more
Paralegal (3/5) - Mechelen

Paralegal (3/5) - Mechelen

Read more
Notarieel jurist voor...

Notarieel jurist voor gedigitaliseerd kantoor - Ieper

Read more
Jurist vennootschapsrecht...

Jurist vennootschapsrecht (Gent)

Read more
 Jurist - Bestuurssecretaris

Jurist - Bestuurssecretaris

Read more
Juriste en droit commercial...

Juriste en droit commercial & droit des marques - Bruxelles

Read more
Senior Compliance Officer...

Senior Compliance Officer (KYC)

Read more
Jurist in commercieel &...

Jurist in commercieel & merkenrecht - Brussel

Read more
Junior Employment Lawyer

Junior Employment Lawyer

Read more

LexGO Network