Jurist (legal business) Tech Transfer Office
14/10/2021

Région: Limbourg
Fonction: Juristes
Environnement: Secteur Public
Matières: Droit européen, Droit commercial et contrats, Technologie, média et télécommunications
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: LexGO05/02

Je beschikt over een master diploma in de rechten of een ander master diploma, op voorwaarde dat je kunt aantonen dat je doorheen je carrière grondige juridische kennis hebt verworven. Je beschikt over minimum 3 jaar relevante ervaring voor de functie. Het is een extra troef indien de ervaring werd opgebouwd in een R&D gedreven bedrijf, een onderzoekscentrum of een kennisorganisatie. Solliciteer voor 28/10!

Tout Montrer
Tout Fermer


De Universiteit Hasselt (UHasselt) wil de motor zijn voor de uitbouw van een innoverende economie in Limburg en de Euregio. De Tech Transfer Office (TTO) van de UHasselt beschikt hiervoor over een multidisciplinair team van experten inzake innovatie om de overdracht van kennis en technologie van de UHasselt naar de bedrijfswereld te stimuleren.
www.uhasselt.be/techtransfer

Aan de UHasselt wordt multidisciplinair onderzoek verricht in o.a. de domeinen materialen, energie, life sciences, milieu, bouw, architectuur, mobiliteit, economie en ICT. Naast de technologisch-wetenschappelijke aspecten is de economische relevantie van nieuwe onderzoeksresultaten belangrijk ter versterking van bedrijven en de regionale economie. De TTO van de UHasselt is de schakel tussen onderzoek en werkveld voor het begeleiden van een correcte transfer van kennis en technologie.

 • Als jurist (legal & business) bij TTO ben je het aanspreekpunt voor de interne business developers en onderzoekers als het gaat om het juridisch kader bij samenwerking, contracten en intellectuele eigendomsrechten in dossiers van toegepast onderzoek waarbij externe partijen betrokken zijn.
   
 • Je fungeert als klankbord voor de business developers en onderzoekers rond het economische potentieel en het mogelijke valorisatietraject van een onderzoeksresultaat.
   
 • Je vertaalt de transfer van kennis en technologie naar een correcte samenwerkingsvorm en de bijbehorende juridische overeenkomsten. Je houdt hierbij rekening met de technologisch-wetenschappelijke alsook de economische aspecten.
   
 • Je voert zelfstandig de onderhandelingen met bedrijven en andere partners om de rechten van de UHasselt te vrijwaren, waarbij je assertief en tegelijkertijd ook constructief en resultaatgericht optreedt. De gemaakte afspraken formaliseer je op een juridisch sluitende manier in contracten.
   
 • Je onderhoudt nauw contact met onderzoekers uit diverse onderzoeksdomeinen, stelt juridische materie op een bevattelijke manier voor aan niet-juristen en verstrekt advies aan het beleid op een onderbouwde, degelijke en helder geformuleerde wijze.
 • Je beschikt over een masterdiploma bij voorkeur in de Rechten of gelijkwaardig door opgebouwde juridische ervaring. Je kan minimum 3 jaar relevante ervaring voor de functie aantonen. Het is een extra troef indien de ervaring werd opgebouwd in een R&D-gedreven bedrijf, een strategisch onderzoekscentrum of een kennisorganisatie.
   
 • Je hebt ervaring en/of een grote belangstelling voor (toegepast) wetenschappelijk onderzoek en voor de specifieke problematiek van kennistransfer, innovatie en valorisatie.
   
 • Je hebt grondige kennis van en ervaring met het verbintenissenrecht. Het is een extra troef indien je ervaring hebt inzake intellectuele eigendomsrechten.
   
 • Je hebt interesse voor de economische aspecten van innovatie.
   
 • Je bent in staat om vanuit een grondige analyse complexe dossiers naar de praktijk te vertalen met als doel economische toegevoegde waarde te creëren.
   
 • Je beheert de Nederlandse en Engelse taal.
   
 • Je toont je een vlot communicator en onderhandelaar en dit zowel mondeling als schriftelijk.
   
 • Je toont je resultaatgericht, assertief en flexibel in je aanpak met als doel het overtuigen en eventuele weerstanden om te buigen.
   
 • Je onderneemt gerichte acties om de dienstverlening aan klanten, zowel intern als extern, te optimaliseren.
   
 • Met het oog op continue optimalisatie en innovatie stel je je leergierig op. Verder ben je alert voor nieuwe ontwikkelingen om deze vervolgens in de praktijk om te zetten.

Je wordt aangesteld als Administratief en Technisch Personeel en verloond volgens klasse 4 (graad 8).
We bieden jou een contract onbepaalde duur.

De dienst TTO van UHasselt is gelegen op campus Hasselt in de nabijheid van het Hasseltse stadscentrum en op fietsafstand van campus Diepenbeek. Structureel telewerken is mogelijk. Flexibele werktijden ondersteunen een gunstige work-life balans. Door middel van een permanent opleidingsaanbod stimuleren we onze medewerkers tot levenslang leren, ontwikkeling en groei.

Intéressé(e) ?

Meer weten over werken aan de UHasselt? Kijk op www.uhasselt.be/jobs voor onder meer onze personeelsvoordelen.

Meer info over de functie: ir. Elke PIESSENS, +32-11-268166, [email protected]

Je kan enkel online solliciteren en dit tot 28 oktober 2021.

Vacature Jurist Tech Transfer Office bij de Universiteit Hasselt - vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen, legal consultants, fiscalisten en advocaten op www.lexgo.be - de website voor jobs in tax en legal in België en Luxemburg!

De Universiteit Hasselt zoekt een (m/v) Jurist (legal business) Tech Transfer Office - bekijk de vacature op www.lexgo.be, de grootste jobboard en vacaturesite voor juristen

___________

UHasselt wil mensen en kennis inzetten om samen met anderen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn stevig verankerd in de regio, maar richten de blik op de wereld. UHasselt, dat zijn zeven faculteiten, twee schools en zes onderzoeksinstituten op twee campussen. Met meer dan 6000 studenten en 1400 onderzoekers en medewerkers engageren wij ons elke dag in en voor de samenleving. We worden daarbij gedreven door innovatie, betrokkenheid, integriteit, ondernemingszin en ruimdenkendheid. 

UHasselt staat open voor en biedt kansen aan alle talenten, ongeacht gender, etnische afkomst, nationaliteit, functiebeperking of leeftijd.

Voir les autres annonces de Universiteit Hasselt

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit européen , Droit commercial et contrats , Technologie, média et télécommunications

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Limbourg)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Jurist Rechtsbijstand

Jurist Rechtsbijstand

Read more
Associate European and...

Associate European and German competition law

Read more
Legal Counsel Hasselt

Legal Counsel Hasselt

Read more
Schadebeheer Rechtsbijstand

Schadebeheer Rechtsbijstand

Read more
Legal Counsel Real Estate

Legal Counsel Real Estate

Read more
Legal Counsel - Contracten...

Legal Counsel - Contracten - Brussel (Ganshoren)

Read more
Collaborateur juridique (M/F)

Collaborateur juridique (M/F)

Read more
Senior Labour Lawyer -...

Senior Labour Lawyer - Dutch speaking

Read more
ePublisher - Legal Start-up

ePublisher - Legal Start-up

Read more
Legal Counsel - Brussel

Legal Counsel - Brussel

Read more

LexGO Network