Compliance & Accounting Officer
07/06/2021

Région: Bruxelles
Fonction: Paralégaux, Compliance
Environnement: Cabinet d'avocats
Matières: Droit fiscal, Droit des sociétés, Autre matière
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: LexGO07/06

Om onze verdere uitbouw te ondersteunen zijn wij, voor ons kantoor te Brussel, op zoek naar een (m/v) Compliance & Accounting Officer.

Tout Montrer
Tout Fermer


 Vacature Compliance & Accounting Officer bij Tiberghien te Brussel - vind alle vacatures voor advocaten, bedrijfsjuristen, legal consultants, legal support staff, paralegals en fiscalisten op www.lexgo.be - de website voor jobs in tax en legal in België en Luxemburg!


Tiberghien is een toonaangevend fiscaal advocatenkantoor, reeds 80 jaar gespecialiseerd in cliëntgerichte oplossingen voor complexe juridische zaken.
Met kantoren in Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Zürich en Luxemburg is Tiberghien bekend om zijn ondernemers- en bedrijfsgerichte aanpak.
Dankzij zijn krachtige netwerk van internationale (fiscale) advocatenkantoren kan Tiberghien zijn cliënten consistent grensoverschrijdend belastingadvies aanbieden.

 

Om onze verdere uitbouw te ondersteunen zijn wij, voor ons kantoor te Brussel, op zoek naar een (m/v):

Compliance & Accounting Officer.

 • De Compliance & Accounting Officer zet zijn/haar expertise in om samen met onze advocaten een hoogwaardige compliance te realiseren in de klantendossiers. Tevens fungeert hij/zij ook als rechterhand van de Finance Manager.

 • De Compliance in de klantendossiers omvat de uiteenlopende fiscale verplichtingen waarmee wij onze klanten bijstaan. Het betreft de aangifte-, fiche- en andere verplichtingen inzake personenbelasting, vennootschapsbelasting, BNI, roerende voorheffing, bedrijfsvoorheffing, btw, intrastat, erfbelasting, enz. De opdracht van de Compliance & Accounting Officer varieert van het louter indienen van aangiftes op basis van de door onze advocaten aangeleverde voorbereiding tot het volledig en autonoom voorbereiden en indienen van de aangiftes zelf. Dit alles steeds in nauw overleg met de betrokken advocaat.

 • De Compliance in de klantendossiers omvat ook de boekhoudkundige en jaarrekeningrechtelijke verplichtingen van familiale vermogensstructuren, zoals maatschappen en private stichtingen. Het betreft niet alleen het bijstaan van de betrokken entiteiten bij het voeren van hun enkelvoudige dan wel dubbele boekhouding, maar ook assistentie bij de opmaak van hun jaarstukken en aanverwante documenten (jaarrekening, notulen van vergaderingen, oproepingsbrieven, enz.).

 • Naast de assistentie in het kader van de individuele klantendossiers, aan de zijde van de betrokken advocaat, behoudt de Compliance & Accounting Officer ook het overzicht over de Compliance taken die zijn uit te voeren in het geheel van onze klantendossiers. Hij/zij bewaakt mee de relevante termijnen, zorgt dat de nodige volmachten tijdig beschikbaar zijn en staat in voor het centraal mandatenbeheer.

 • Het tweede grote luik van het takenpakket is meewerken aan de boekhouding van de vennootschappen van de Groep Tiberghien zelf.

 • Een zeer gevarieerde functie dus, waarbij men bereid is om zowel repetitieve taken uit te voeren als samen met onze advocaten in complexe dossiers naar efficiënte oplossingen te zoeken voor de compliance gerelateerde uitdagingen die zich daarin stellen.

 • Een bachelorsdiploma accountancy en fiscaliteit (of gelijkwaardig doorervaring) aangevuld met een praktische kennis en ervaring in fiscale compliance en administratieve verwerking. Kennis van de verschillende aangifteplatformen en courante boekhoudpakketten ( zoals Afas) , is een meerwaarde.

 • Nederlandstalig met een goede kennis van het Frans (schriftelijk en mondeling).

 • Uitstekende analytische vaardigheden, nauwkeurigheid en praktische ingesteldheid. Kan zelfstandig werken en is communicatief sterk.

 • Ervaring in een accountantskantoor is zeer nuttig.

 • Een contract van onbepaalde duur in een stabiel en dynamisch kantoor waar kwaliteit voorop staat, met de kans om verder door te groeien.

 • Een competitief salarispakket, aangevuld met tal van sociale voordelen.

 • Een goede balans tussen werk en privéleven in een mooie werkomgeving, mogelijkheid tot thuiswerken.

Intéressé(e) ?

Stuur vandaag nog je C.V. en motivatiebrief naar [email protected] (vermeld de referentie LexGO07/06).

Voor bijkomende inlichtingen kan je terecht op het nummer +32 2 773 40 00.
 

 Vacature Compliance & Accounting Officer bij Tiberghien te Brussel - vind alle vacatures voor advocaten, bedrijfsjuristen, legal consultants, legal support staff, paralegals en fiscalisten op www.lexgo.be - de website voor jobs in tax en legal in België en Luxemburg!

Voir les autres annonces de Tiberghien

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Paralégaux , Compliance

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit fiscal , Droit des sociétés , Autre matière

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Paralégaux (Bruxelles) , Compliance (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Legal Counsel - Droit...

Legal Counsel - Droit Immobilier

Read more
Jurist (M/V/X)

Jurist (M/V/X)

Read more
Paralegal Corporate &...

Paralegal Corporate & Finance - Linklaters - Brussels

Read more
Paralegal vennootschap- en...

Paralegal vennootschap- en handelsrecht

Read more
Legal Counsel

Legal Counsel

Read more
Legal advisor...

Legal advisor arbeidsongevallen

Read more
Avocat(e) en droit...

Avocat(e) en droit commercial et contentieux (Bruxelles)

Read more
Juriste (M/F/X)

Juriste (M/F/X)

Read more
Legal Counsel in commercial...

Legal Counsel in commercial law - International company - Wavre

Read more
Legal Advisor - Brussel

Legal Advisor - Brussel

Read more

LexGO Network