Advocaat-medewerker of stagiair - Brugge
10/12/2020

Région: Flandre occidentale
Fonction: Avocats
Environnement: Cabinet d'avocats
Matières: Litiges et arbitrage/médiation, Droit commercial et contrats, Droit du transport
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Indépendant
Votre référence: LexGO10/12-II

MELIS advocaten is een internationaal georiënteerd nichekantoor, actief in het ondernemings- en contractenrecht, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, met een over de jaren heen opgebouwde expertise in aangelegenheden van internationale handel en transportrecht in al haar facetten. We zijn nu voor hen op zoek naar een advodaat-medewerker of advocaat-stagiair.

Tout Montrer
Tout Fermer


MELIS advocaten (Brugge) is een internationaal georiënteerd nichekantoor, actief in het ondernemings- en contractenrecht, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, met een over de jaren heen opgebouwde expertise in aangelegenheden van internationale handel en transportrecht in al haar facetten.

MELIS advocaten maakt deel uit van een Europees advocatennetwerk en behartigt de belangen van een nationaal en internationaal cliënteel in binnen- en buitenlandse procedures, vaak in nauwe samenwerking met buitenlandse advocatenkantoren.

Voor verdere informatie en kennismaking met de mensen achter het kantoor verwijzen we graag naar de website (www.melisadvocaten.be).

 • Je adviseert de verschillende divisies binnen de groep

 • Je werkt generalistisch en verdiept je waar nodig

 • Je analyseert aanbestedingsdocumenten (publiek en privaat) en identificeert contractuele risico's

 • Je reviseert en maakt contracten op en neemt actief deel aan contractbesprekingen

 • Je bent actief in een brede waaier van materies, zoals aannemingsrecht, commercieel recht, maritiem recht en overheidsopdrachten

 • Je behandelt geschillen, zowel minnelijk, voor de rechtbank als in arbitrage, in samenwerking met het projectteam en externe advocaten

 • Je hebt een Master Rechten

 • Je bent

  • 2de of 3de jaar advocaat-stagiair of
  • 1ste of 2de jaar tableau-advocaat 

   met interesse in ondernemingsrecht (in het bijzonder invorderingsdossiers, insolventierecht, vereffeningen van vennootschappen, internationale handel en transportrecht (voornamelijk wegvervoer)).
 • We verwachten dat je in staat bent om zelfstandig te werken in de jouw toebedeelde dossiers en dat je elke dag opnieuw je gevarieerd takenpakket (opstellen van adviezen en procedurestukken, communiceren met cliënteel en derden, het kantoor vertegenwoordigen op vergaderingen en expertises en pleiten voor rechtbanken en hoven in gans België) met de nodige juridische deskundigheid en accuraatheid tot een goed einde brengt.

 • Je hebt zin voor initiatief en hebt sterke communicatievaardigheden.

 • De specifieke rechtsdomeinen die we behandelen vragen een goede kennis van het Frans en het Engels (noties Duits zijn een pluspunt).

 • Een tikkeltje sportieve “vechtlust”, gecombineerd met een echte winnaarsmentaliteit en een avontuurlijke aanleg met een onbevangen, frisse geest die niet bevreesd is om out of the box te denken, worden zeer gewaardeerd, net zoals een gezonde dosis humor en zelfrelativeringsvermogen.

 • Je kan deel uitmaken van een hechte, ondernemende en gepassioneerde ploeg.

 • Bij je werkzaamheden word je evident door ons team nauwgezet opgevolgd en waar nodig ondersteund.

 • Naast een gedegen professionele omkadering en een grote differentiatie aan dossiers bieden we je een aantrekkelijk vergoedingspakket, aangepast aan je relevante ervaring en je werklust.

 • Je krijgt de gelegenheid om deel te nemen aan studiedagen in binnen- en buitenland, je wordt gestimuleerd om mee te publiceren in vaktijdschriften en we leren je om zelf opleidingen te geven.

 • Bij dit alles hechten wij veel belang aan een gezonde work/life-balans (een op jouw maat aangepaste uurregeling en gedeeltelijk thuiswerk is bespreekbaar) en investeren we bewust in eenaangepaste werkomgeving die mentale rust en empathie uitstraalt. Het kantoorgebouw, gelegen in waardevol landelijk gebied, werd hiertoe speciaal ontworpen volgens de principes van het biophilic design en biedt sport- en recreatiefaciliteiten.

 • Bovendien is het vlot bereikbaar en is een eigen parking voorzien.

Intéressé(e) ?

Indien interesse, stuur je cv naar Tom@nonzerosum.be. Vermeld de referentie LexGO10/12-II.
 

Vacature Advocaat (medewerker of stagiair) te Brugge (West-Vlaanderen) bij Melis Advocaten - vind alle vacatures voor advocaten, fiscalisten, paralegals, bedrijfsjuristen, legal consultants, legal interim managers en legal support staff op www.lexgo.be - de website voor jobs in tax en legal in België en Luxemburg!
 

Voir les autres annonces de Nonzerosum

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Avocats

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Litiges et arbitrage/médiation , Droit commercial et contrats , Droit du transport

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Avocats (Flandre occidentale)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Fiscalist met ervaring -...

Fiscalist met ervaring - regio Brugge

Read more
Data Privacy & GDPR Expert

Data Privacy & GDPR Expert

Read more
Legal Counsel -...

Legal Counsel - Vastgoedprojecten

Read more
Legal Advisor -...

Legal Advisor - Verzekeringsbedrijf - Brussel

Read more
Legal Advisor

Legal Advisor

Read more
Vermogensadviseur vastgoed

Vermogensadviseur vastgoed

Read more
Legal Counsel

Legal Counsel

Read more
Compliance Manager

Compliance Manager

Read more
Mid-level associate - Fraud...

Mid-level associate - Fraud & Compliance department

Read more
Stagiaire - Droit fiscal

Stagiaire - Droit fiscal

Read more

LexGO Network