Legal Counsel
04/06/2020

Région: Flandre orientale
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit commercial et contrats, IP/IT/Media, Droit des sociétés, Droit des assurances, Protection des données et de la vie privée
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: LexGO03/06

Wil je deel uitmaken van een dynamisch, business gedreven en proactief Legal departement in een bedrijf in constante vernieuwing? Niko Group is op zoek naar een enthousiaste legal counsel om haar legal team, bestaande uit een legal manager, een legal counsel en een paralegal, bijkomend te versterken.

Tout Montrer
Tout Fermer


Niko is marktleider in België en produceert vanuit zijn hoofdkantoor in Sint-Niklaas oplossingen voor schakelmateriaal, toegangscontrole, lichtsturing en huisautomatisering. Niko zet volop in op doordacht design, kwalitatief hoogstaande producten en een milieuvriendelijk productieproces, en investeert hiervoor sterk in onderzoek en ontwikkeling. Binnen zijn designfilosofie streeft Niko ernaar voortdurend innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke producten op de markt te brengen. Niko is een bedrijf in volle groei, stelt meer dan 630 medewerkers tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 170 miljoen euro. Momenteel heeft Niko vestigingen verspreid over heel Europa: België, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Slowakije en Denemarken.

Wil je deel uitmaken van een dynamisch, business gedreven en proactief Legal departement in een bedrijf in constante vernieuwing? Niko Group is op zoek naar een enthousiaste legal counsel om haar legal team, bestaande uit een legal manager, een legal counsel en een paralegal, bijkomend te versterken. In je nieuwe uitdaging begeleid je de verschillende ondernemingen van de groep in alle juridische zaken, met de focus op contractenrecht en ondernemingsrecht. Je rapporteert aan de Legal Manager.

Je bent onder meer verantwoordelijk voor:

  • het opstellen en screenen van commerciële contracten van zeer uiteenlopende aard
  • het ondersteunen van de business en het geven van advies over diverse juridische topics
  • de verdere uitbouw van een state-of-the-art juridische databank (templates, know how, dossierbeheer)
  • het beheer van geschillen, debiteuren en verzekeringen
  • de opvolging van relevante wetgeving (GDPR, IP, mededinging,…), analyse van de impact hiervan voor de business en implementatie, inclusief trainingen

Je behaalde een Belgische master in de rechten. Je hebt minimum 5 jaar ervaring als bedrijfsjurist en/of advocaat. Je hebt ervaring in contractenrecht en ondernemingsrecht en bent vertrouwd met GDPR. Kennis van IP en/of mededingingsrecht is een plus. Je bent Nederlandstalig met een zeer goede kennis van Engels en Frans.

Je bent een voorstander van een open en directe communicatie en houdt van een klantgerichte, pragmatische en commerciële aanpak. Je bent ondernemend en kan zelfstandig werken maar bent wel een loyale teamplayer. Je bent juridisch en analytisch sterk, je werkt efficiënt en gestructureerd en je kan op een doordachte en resultaatgerichte manier een probleem benaderen. Je bent een creatieve denker. Je denkt in oplossingen, niet in problemen.

Een mooi salaris, aangevuld met extralegale voordelen, vormt slechts de basis van ons aanbod. Wat minstens even belangrijk is, is dat je terechtkomt in een solide bedrijf, dat in 2019 haar 100ste verjaardag vierde, met een duidelijke toekomstvisie. In een no-nonsensebedrijf dat doet wat het zegt, en zegt wat het doet. In een bedrijf dat nooit stilstaat, maar voortdurend nieuwe kwaliteitsoplossingen lanceert. In een bedrijf met toffe, open collega’s op wie je kunt bouwen. Kortom, in een bedrijf dat je ten volle ondersteunt en uitdaagt.

Intéressé(e) ?

Solliciteer online.

Vacature Legal Counsel bij NIKO te Sint-Niklaas - vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen, fiscalisten,  legal consultants, advocaten en paralegals op www.lexgo.be - de website voor jobs in tax en legal in België en Luxemburg!

Voir les autres annonces de Niko

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit commercial et contrats , IP/IT/Media , Droit des sociétés , Droit des assurances , Protection des données et de la vie privée

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Flandre orientale)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Knowledge Assistant...

Knowledge Assistant (Antwerpen en/of Brussel)

Read more
Associate (3-6 years)...

Associate (3-6 years) Corporate M&A

Read more
Advocaat aansprakelijkheid-...

Advocaat aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht (7 jaar ervaring) -...

Read more
Juriste droit social (h/f/x)

Juriste droit social (h/f/x)

Read more
Paralegal (corporate and...

Paralegal (corporate and contracts) - Leuven

Read more
Legal Counsel

Legal Counsel

Read more
Junior Paralegal IP

Junior Paralegal IP

Read more
Fiscaal jurist Noord Antwerpen

Fiscaal jurist Noord Antwerpen

Read more
Corporate Legal Officer

Corporate Legal Officer

Read more
Legal Manager - Brussels

Legal Manager - Brussels

Read more

LexGO Network