Head of Legal (m/v)
11/08/2017

Région: Flandre Orientale
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Litiges et arbitrage/médiation, Droit commercial et contrats, Propriété intellectuelle, Droit des sociétés, Technologie, média et télécommunications, Protection des données et de la vie privée
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Contrat à durée indéterminée
Votre référence: 112855-LexGO

Je behaalde een Belgische master in de rechten. Je bent minimum 15 jaar actief als bedrijfsjurist en/of advocaat. Je hebt ervaring in contractenrecht en algemeen handelsrecht. Kennis van IP, privacy en/of mededingingsrecht is een plus. Je bent Nederlandstalig met zeer goede kennis van Engels en Frans.

Tout Montrer
Tout Fermer


Niko Group is een Belgisch familiebedrijf met hoofdkantoor in Sint-Niklaas. Je vindt er de productiehallen, maar ook de afdelingen onderzoek en ontwikkeling, product management, marketing, sales en customer support, Finance, HR, IT, Legal.

Niko Group commercialiseert zijn oplossingen in heel Europa vanuit verschillende vestigingen. Niko Group biedt meer dan 5.000 producten en oplossingen aan voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering. Deze zijn bedoeld voor zowel residentiële en professionele omgevingen als woon-zorgcomplexen. Niko is marktleider in België en een bedrijf in volle groei met meer dan 700 medewerkers. Met al bijna 100 jaar ervaring!

Niko Group zoekt een dynamische en business gedreven Head of Legal Department, die de visie en strategie van het Legal departement verder kan uitwerken vanuit de Niko Group strategie. Met het oog op de voortdurende evolutie die ons bedrijf wil nastreven, is het essentieel dat het Legal departement dan ook perfect de noden van de business begrijpt. Je geeft leiding aan een Legal counsel en een Paralegal assistant. In deze functie draag je de eindverantwoordelijkheid over de juridische zaken van de verschillende ondernemingen van de groep. Je rapporteert aan de CFO.

Je bent onder meer verantwoordelijk voor:

 • Het geven van advies over diverse juridische topics
   
 • Het opstellen en screenen van commerciële contracten van zeer uiteenlopende aard
   
 • Het beheer van geschillen, debiteuren en verzekeringen
   
 • Opvolging van relevante wetgeving (privacy, IP, mededinging,), analyse van de impact hiervan voor de business en implementatie, inclusief trainingen
   
 • Corporate housekeeping, inclusief secretariaat van de Raad van Bestuur
   
 • Bijdragen aan de verdere uitbouw van een state-of-the-art juridische database (templates, know how, dossierbeheer)
   
 • Het aansturen van externe advocaten in gespecialiseerde materies
   
 • Het onderhouden van de goede relaties met de business (ook in het buitenland) en van een netwerk met collega-bedrijfsjuristen.

Je behaalde een Belgische master in de rechten. Je bent minimum 15 jaar actief als bedrijfsjurist en/of advocaat. Je hebt ervaring in contractenrecht en algemeen handelsrecht. Kennis van IP, privacy en/of mededingingsrecht is een plus. Je bent Nederlandstalig met zeer goede kennis van Engels en Frans.

Je bent een ervaren en mature jurist die goed prioriteiten kan stellen en pragmatische, eenvoudige oplossingen geeft voor complexe problemen.

Je bent een voorstander van een open en directe communicatie en houdt van een klantgerichte, pragmatische en commerciële aanpak. Je bent gedreven en ondernemend.

Je bent niet bang om je verantwoordelijkheid te nemen en kan onafhankelijke gefundeerde beslissingen nemen. Je bent een loyale teamplayer.

Je bent juridisch en analytisch sterk, je werkt efficiënt (ook een bijzondere interesse voor de digitalisering van het juridisch werk is een pluspunt) en gestructureerd en je kan op een doordachte en resultaatgerichte manier een probleem benaderen.

Je bent een vertrouwenspersoon voor het management, en in het bijzonder voor de CEO en de Executive Director. “Nee” is nooit het juiste antwoord, je denkt in oplossingen, niet in problemen.

Een mooi salaris, aangevuld met extralegale voordelen, vormt slechts de basis van ons aanbod. Wat minstens even belangrijk is, is dat je terechtkomt in een solide bedrijf met een duidelijke toekomstvisie. In een no-nonsensebedrijf dat doet wat het zegt, en zegt wat het doet. In een bedrijf dat nooit stilstaat, maar voortdurend nieuwe kwaliteitsoplossingen lanceert. In een bedrijf met toffe, open collega’s op wie je kunt bouwen. Kortom, in een bedrijf dat je ten volle ondersteunt en uitdaagt.

Intéressé(e) ?

Solliciteer rechtstreeks op de carrièrepagina van Niko Group.

Vacature Head of Legal bij Niko Group te Sint-Niklaas - Vind alle vacatures voor bedrijfsjurist op www.lexgo.be

 

Voir les autres annonces de Niko

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Litiges et arbitrage/médiation , Droit commercial et contrats , Propriété intellectuelle , Droit des sociétés , Technologie, média et télécommunications , Protection des données et de la vie privée

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Flandre Orientale)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Intellectual Property Officer

Intellectual Property Officer

Read more
Legal Assistant

Legal Assistant

Read more
Experienced tax litigation...

Experienced tax litigation lawyer

Read more
Avocat spécialisé en droit...

Avocat spécialisé en droit de la concurrence

Read more
Very experienced tax...

Very experienced tax litigation lawyer

Read more
Paralegal Officer (m/v)

Paralegal Officer (m/v)

Read more
Advocaat gespecialiseerd in...

Advocaat gespecialiseerd in mededingingsrecht

Read more
Senior Legal Counsel -...

Senior Legal Counsel - International Company - HQ Belgium

Read more

LexGO Network