All-round junior dossierbeheerder
20/10/2021

Région: Anvers
Fonction: Juristes, Paralégaux
Environnement: Notariat
Matières: Droit civil, Droit des sociétés, Droit de l'immobilier
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: LexGO20/10

Je beheert je dossiers volledig zelfstandig van A tot Z (vanaf de aanmaak van het dossier, de opzoekingen tot aan de ondertekening van de akten) in verschillende materies (vastgoed, familial, vennootschapsrecht)

Tout Montrer
Tout Fermer


Het kantoor van Nathalie & Sophie MEERT,  geassocieerde notarissen (Tel 03/232.74.03) is een sfeervol en centraal gelegen kantoor, makkelijk bereikbaar.

 • Wij zijn 2 jonge notarissen geassocieerd sinds 2017 samen met onze 7 medewerkers. Wij staan garant voor maatwerk en persoonlijk contact met cliënten.
 • We werken hard, maar we maken ook tijd om samen te ontspannen en om belangrijke momenten met de hele ploeg te vieren. We leggen de nadruk op kwaliteit en cliëntvriendelijkheid. Onze expertise ligt vooral in het vastgoedrecht en het familiaal vermogensrecht. Als dossierbeheerder beheer je zelfstandig uw dossiers en heb je rechtstreeks contact met de cliënten en collega’s. De nazorg wordt door een afzonderlijke dienst verzorgd.
 • Een goed bereikbare werkplek in het centrum van Antwerpen nabij het stadspark en winkelstraten, met parking nabij het kantoor en bereikbaar met het openbaar vervoer. Wil je tijdens de lunchpauze wat gaan wandelen, shoppen of boodschappen doen, dan kan dat gerust, alles is vlakbij.
 • Je komt terecht in een gedreven team die jou graag de kneepjes van het vak aanleren. Inhoudelijk biedt de job een grote variatie aan dossiers waar veel belang gehecht wordt aan persoonlijk contact met cliënten en waar ruimte is voor verdere opleiding en bijstand.
 • Je beheert je dossiers volledig zelfstandig van A tot Z (vanaf de aanmaak van het dossier, de opzoekingen tot aan de ondertekening van de akten) in verschillende materies (vastgoed, familial, vennootschapsrecht)
 • Je begeleidt de cliënten tijdens dit ganse dossierverloop zoals je zelf graag geholpen wil worden.
 • Je kijkt compromissen na en toetst complexe juridische zaken af met de collega-experten.
 • Tijdens een inloopperiode behandel je diverse dossiers (ook in domeinen waar u minder vertrouwd mee bent).
 • Naarmate je meer vertrouwd raakt met de materie, mag je deze in de intakegesprekken met de cliënten in mensentaal toelichten.
 • Je volgt de wetgeving goed op in beurtrol met de collega’s, past deze toe in de praktijk en deelt je kennis met je collega’s tijdens de 2-wekelijkse teamvergadering.
 • Uit de gesprekken met cliënten detecteer je noden, waarvoor je concrete oplossingen bedenkt en uitwerkt.
 • Je bent master rechten of master notariaat en hebt bij voorkeur reeds ervaring in de vastgoedsector, het notariaat of een ander juridisch beroep.
 • Je hebt ervaring met courante informaticatoepassingen (Word, Excel, Outlook) en bent bereid nieuwe toepassingen aan te leren.
 • Je kan de juiste balans vinden tussen professioneel hulp bieden en empathie en begrip opbrengen voor de cliënten die door een emotioneel moeilijke periode gaan
 • Je bent sociaal vaardig en verstaat de kunst om de complexe wetgeving in eenvoudige bewoordingen aan de cliënt uit te leggen, alsof je dit bv. aan een grootouder zou doen.
 • Je integreert gemakkelijk in een groep en bent vlot in contacten met cliënten Je hebt een open, vriendelijke persoonlijkheid.
 • Je bent leergierig en deelt je kennis en vaardigheden dan ook spontaan met je collega’s, een teamplayer.
 • Je werkt mee in een uniforme structuur binnen het kantoor, waarbij je ook oog hebt voor mogelijke verbeteringen en optimalisaties
 • Bij voorkeur een goede kennis van de Franse taal zodat je mondeling en schriftelijk op een professionele manier kan communiceren.
 • Voltijds contract van onbepaalde duur, voor 37,5 uur te presteren over 4,5 dagen.
 • Correct loon in overeenstemming met je verantwoordelijkheid en ervaring.
 • Bijkomend geniet je ook van de extralegale voordelen eigen aan het het notariaat: hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenplan, verzekering inkomensverlies, eindejaarspremie, CAO-premie, verplaatsingsonkosten en ecocheques) naast maaltijdcheques. - Marktconform verloningspakket met voordelen eigen aan de sector (hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioenplan, verzekering inkomensverlies, verplaatsingsonkosten, ecocheques, eindejaarspremie, CAO-premie) naast maaltijdcheques.
 • Een performante IT-infrastructuur: we zitten al in de Cloud!
 • Softwarepakket van het kantoor: Acta Libra van SDP. Je zal de nodige begeleiding krijgen om dit programma te leren beheersen. - Lichtrijke bureauruimte met maximaal 2 andere collega’s in dezelfde ruimte, waarbij iedereen twee schermen ter beschikking heeft.
 • Permanente vorming: Je hebt toegang tot een grote fysieke bibliotheek, tot een digitale bibliotheek en tot juridische databanken. Daarnaast krijg je voldoende mogelijkheden voor juridische bijscholing en persoonlijke ontwikkeling.
 • Wij investeren graag in jouw professionele groei door intern overleg, kennisdeling met de collega’s en door het volgen van juridische opleidingen, webinars en opleidingen in persoonlijke ontwikkeling.
 • Wij zorgen voor een goede balans tussen privé en werk door de mogelijkheid te bieden om je uren zodanig te organiseren dat je vrijdag namiddag een halve dag vrij hebt.
 • Aandacht voor work/life balans.

Intéressé(e) ?

Sophie Meert

[email protected] (vermeld de referentie LexGO20/10)

03/293.27.59

 

Indien u solliciteert bij ons zal uw CV en motivatiebrief, die onder andere identificatiegegevens, gegevens betreffende het beroep en academisch curriculum/ studies bevatten, in onze databank 3 jaar bijgehouden worden om redenen van gerechtvaardigd belang. We kunnen gedurende deze termijn dan immers contact met u opnemen voor een nieuwe job opportuniteit binnen onze instellingen. Deze gegevens zullen niet uitgewisseld worden met derden, tenzij omwille van een wettelijke verplichting. U kan steeds alle rechten uitoefenen opgenomen in de GDPR met name, recht op inzage en informatie, recht op gegevenswissing, recht op beperking van de verwerking, recht op rectificatie, recht op bezwaar en recht om klacht neer te leggen bij de toezichthoudende overheid, door onze functionaris van gegevensbescherming te contacteren via [email protected]. Wij zien erop toe dat al uw persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving.

Voir les autres annonces de MEERT Nathalie & Sophie - Geassocieerde Notarissen

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes , Paralégaux

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit civil , Droit des sociétés , Droit de l'immobilier

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Anvers) , Paralégaux (Anvers)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Advocaten gezondheidsrecht...

Advocaten gezondheidsrecht en life sciences

Read more
Legal Counsel - Antwerp...

Legal Counsel - Antwerp ('t Eilandje)

Read more
Legal Advisor - Bruxelles

Legal Advisor - Bruxelles

Read more
Compliance Manager

Compliance Manager

Read more
Associate - IP/ICT Law (+ 2...

Associate - IP/ICT Law (+ 2 years’ experience)

Read more
Jurist openbare...

Jurist openbare aanbestedingen / Project Management Officer

Read more
Jurist (M/V/X)

Jurist (M/V/X)

Read more
Procurement Coordinator

Procurement Coordinator

Read more
Litigation lawyer Antwerp

Litigation lawyer Antwerp

Read more
Juriste Marchés publics /...

Juriste Marchés publics / Project Management Officer

Read more

LexGO Network