Senior dossierbeheerder kredietinvordering
03/10/2018

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit commercial et contrats, Droit financier et bancaire
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: 45075-LexGO

Naaste een universitaire juridische vorming, heb je ook kennis en ervaring in de boeiende materie van ondernemingskredieten en invorderingen. Je bent iemand die wil blijven investeren in kennis en persoonlijke groei. 

Tout Montrer
Tout Fermer


KBC heeft als Belgische financiële groep de ambitie om de Belgische ondernemingen, economie en maatschappij op een duurzame wijze te ondersteunen. Dit doet KBC o.m. door de financiering van innovatieve bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling en groei van onze regio. 

De invordering na kredietopzegging of faillissement van Lokale Ondernemingen en Corporate klanten gebeurt regionaal in 3 entiteiten, nl. in Antwerpen, Gent en Leuven. 

Om ons team in Leuven te versterken zijn we op zoek naar een senior collega. Uiteraard kunnen een dossierbeheerder met ervaring die verantwoordelijk is voor het beheer van een aan hem/haar toegewezen portefeuille van dubieuze kredietdossiers, en voor inhoudelijke ondersteuning van collega-dossierbeheerders. 

Bij de invordering is een vlotte samenwerking met de collega’s uit de bankkantoren, de kredietacceptatiediensten en de dienst intensief beheer belangrijk. Voel jij je aangesproken en maak jij binnenkort deel uit van dit uitdagend team? Lees dan zeker verder en solliciteer!

Als senior dossierbeheerder:

 • Ben je verantwoordelijk voor het beheer van een portefeuille dubieuze ondernemingskredieten.
 • Sta je in voor het juridisch correct beëindigen van de klantenrelatie, desgevallend voor de aangifte van schuldvordering bij faillissement, collectieve schuldenregeling of WCO.
 • Bepaal je de invorderingsstrategie, bij voorkeur minnelijk, via procedure waar nodig, vanuit een verantwoord kosten/baten perspectief.
 • Heb je contacten en onderhandel je met debiteuren, waarborgverstrekkers, curatoren, notarissen, makelaars en collega-bankiers.
 • Schat je permanent risico’s in met het oog op een correcte aanleg van waardeverminderingen.
 • Ben je verantwoordelijk voor een bepaalde materie/instructie en de ermee verband houdende brieven en nota’s
 • Geef je juridische ondersteuning aan je collega’s-dossierbeheerders.
 • Deel je, als expert mbt het invorderingsmetier, vlot en graag jouw kennis met andere collega’s binnen en buiten de dienst ,zoals kantoormedewerkers, kredietbeslissers, dossierbeheerders intensief beheer.
 • Worden je geregeld ad-hoc opdrachten toevertrouwd o.m. in projectwerking en werkgroepen en neem je actief een rol op binnen de zelfsturende teams hetgeen het reguliere dossierbeheer overstijgt.

We zoeken in eerste instantie iemand die echt “goesting” heeft om zich te integreren in een hecht team.

Naaste een universitaire juridische vorming, heb je ook kennis en ervaring in de boeiende materie van ondernemingskredieten en invorderingen. Je bent iemand die wil blijven investeren in kennis en persoonlijke groei. 

Het zoeken naar oplossingen, het onderhandelen en de contacten met mensen geven je energie. Je bent een echte teamplayer en hebt zin om samen met je collega’s mee de toekomst uit te schrijven van hoe wij als interne dienst de referentie kunnen zijn op het vlak van invorderingen. Je gaat er helemaal voor!

Je maakt het verschil door je strategisch inzicht en je zin voor initiatief en creativiteit in het zoeken naar oplossingen. Je kan out-of-the-box denken en bent sterk analytisch.

Daarnaast ben je een geboren onderhandelaar met een gezonde portie assertiviteit, die zowel schriftelijk als mondeling op professionele wijze communiceert en in staat is om een boodschap helder en duidelijk te vertalen naar zowel professionele spelers (curatoren, advocaten, schuldbemiddelaars, enz.) als naar (mede)kredietnemers en/of waarborgverstrekkers. Je durft standpunten in te nemen en slaagt erin om in de oplossingen een optimaal evenwicht te vinden tussen de belangen van de klant en van de bank. Je bent dynamisch, zelfzeker en stressbestendig. Omgaan met conflictsituaties eigen aan het invorderingsmetier stelt voor jou geen probleem.

Bij voorkeur beschik je over een goede kennis van het Frans en Engels.

Je kunt bij KBC rekenen op:

 • een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen;
 • diverse doorgroeimogelijkheden;
 • een contract van onbepaalde duur;
 • een competitief verloningspakket, aangevuld met een ruim pakket aanvullende voordelen en personeelsvoorwaarden op onze bank- en verzekeringsproducten;
 • mogelijkheden om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen;
 • een dynamische werkomgeving met een open cultuur en een aangename werksfeer.

Intéressé(e) ?

Heb je nog vragen over de functie-inhoud? Contacteer dan de recruiter: ilse.aelbrecht@kbc.be.
Raadpleeg zeker de Frequently Asked Questions van andere ‘Makers’. Daar ontdek je ook hoe je de status van je sollicitatie zelf kan opvolgen.

Deze functie helemaal op jouw lijf geschreven? Solliciteer dan snel via onze website www.kbc.be/jobs

Vacature Senior dossierbeheerder kredietinvordering bij KBC te Brussel - vind alle juridische vacatures en jobs voor bedrijfsjuristen en paralegals op www.lexgo.be, de grootste juridische jobsite

Voir les autres annonces de KBC

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit commercial et contrats , Droit financier et bancaire

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Conseiller juridique...

Conseiller juridique (m/f/x) - Droit Fiscal en relation avec les...

Read more
Avocat-stagiaire - Labour...

Avocat-stagiaire - Labour & Employment Law

Read more
Tax Advisor

Tax Advisor

Read more
Legal Counsel in Banking...

Legal Counsel in Banking & Finance - Brussels

Read more
Consultant in Business Law...

Consultant in Business Law - Gent

Read more
Professional Support Lawyer...

Professional Support Lawyer of Knowledge Assistant

Read more
Research consultant - Diegem

Research consultant - Diegem

Read more
Recruitment Consultant -...

Recruitment Consultant - Brussel

Read more
Bedrijfsjurist derivaten

Bedrijfsjurist derivaten

Read more
(Adjunct) Adviseur (m/v)

(Adjunct) Adviseur (m/v)

Read more

LexGO Network