Legal Advisor Corporate M&A
08/02/2021

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit des sociétés, Droit financier et bancaire
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: ID58038 - LexGO

KBC is op zoek naar een hands-on en enthousiaste jurist om haar juridisch M&A team te versterken. In deze rol geef je juridische ondersteuning voor de bedrijfsacquisities of desinvesteringen van KBC Groep en haar dochtermaatschappijen. Zo draag je bij tot de groei van KBC Groep via fusies, overnames, joint ventures en venture capital transacties, niet alleen in Belgi√ę, maar ook in de andere kernmarkten van KBC.

Tout Montrer
Tout Fermer


KBC is op zoek naar een hands-on en enthousiaste jurist om haar juridisch M&A team te versterken. In deze rol geef je juridische ondersteuning voor de bedrijfsacquisities of desinvesteringen van KBC Groep en haar dochtermaatschappijen. Zo draag je bij tot de groei van KBC Groep via fusies, overnames, joint ventures en venture capital transacties, niet alleen in België, maar ook in de andere kernmarkten van KBC.

Als inhouse jurist in M&A ben je vanaf de beginfase zeer nauw betrokken bij een mogelijke acquisitie of desinvestering door KBC en speel je een grote rol in het bekomen van een akkoord met de tegenpartij. Je krijgt de nodige autonomie in je job en kan je rol ook zelf mee vorm geven.

 • Je staat de business bij in het structureren, onderhandelen en afsluiten van diverse types van M&A transacties (share deals, asset deals, fusies, joint ventures, minderheidsparticipaties, …).
   
 • Je redigeert en onderhandelt mee de transactionele documenten zoals non-disclosure agreements, letters of intent, share purchase agreements, asset transfer agreements, transitional services agreement, license agreements, aandeelhoudersovereenkomsten, joint venture contracten,…Je schat hierbij de risico’s in, verdedigt het KBC-standpunt en stelt je pragmatisch op om tot een akkoord te komen dat in lijn ligt met de doelstellingen van KBC.
   
 • Je blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het vennootschapsrecht en andere rechtsdomeinen die relevant zijn voor M&A. Zo bouw je jouw expertise verder op.
   
 • Je werkt nauw samen met je collega-adviseurs binnen het juridisch departement, met advocaten uit de betrokken landen en met de business, in eerste instantie onze directie Fusies & Overnames.
 • Je hebt een masterdiploma rechten. Of een master in “Recht, economie en bedrijfskunde” behaald na een bachelor in de rechten.
   
 • Je hebt een paar jaar werkervaring, bij voorkeur in een juridische functie waarin je contracten onderhandelde en redigeerde.Je bent heel gedreven en houdt van de dynamiek en het tempo van transacties; je bent bereid om die extra mijl te gaan die nodig is om een transactie naar de finish te brengen.
   
 • Je communiceert sterk en onderhandelt effectief, zowel in het Nederlands als het Engels.
   
 • Ook wanneer je onder druk staat of weerstand ondervindt van tegenpartijen blijf je constructief en oplossingsgericht.
   
 • Prioriteiten stellen en duidelijke afspraken maken, dat is je reflex wanneer er veel op je bord ligt.
   
 • Je werkt graag samen met collega’s om doelstellingen te behalen.


Skills

#oplossingsgericht #onderhandelen #beslissen #pragmatisch #pro-actief #gedreven

 • KBC is de enige grootbank met de hoofdzetel in België. Als legal advisor corporate M&A zit je mee op de eerste rij bij de implementatie van de groeistrategie van KBC in haar kernmarkten en in haar open en beyond banking strategie.
   
 • Je krijgt de kans om te werken op high profile M&A en eventueel ook equity capital markets transacties (IPO, ABO, rights issue,…)
   
 • Je hebt verschillende doorgroeimogelijkheden. En we investeren in jou met een uitzonderlijk aanbod van opleidings- en ontwikkelingskansen.
   
 • Je krijgt een contract van onbepaalde duur met een competitief loon. Hierbovenop kan je kiezen tussen een waaier aan extralegale voordelen.
   
 • Je kan je werk en privéleven op elkaar afstemmen.
   

Als grootste Belgische bank-verzekeraar werken we elke dag aan ideeën en oplossingen die onze klanten én onze samenleving vooruithelpen. We zijn gedreven en hebben de ambitie om dé referentie te zijn in de financiële sector. Maak mee het verschil. En de toekomst. #maakhetme

Intéressé(e) ?

Wil je mee het verschil maken? Laat van je horen! We kijken uit naar je sollicitatie.

Heb je nog vragen over de functie-inhoud? Contacteer dan de recruiter: ellen.vandroogenbroeck@kbc.be (ref. id58038-LexGO). 

Solliciteren kan enkel en alleen online. Sollicitaties via e-mail kunnen we niet aanvaarden. 

Raadpleeg zeker de Frequently Asked Questions van andere ‘Makers’

Word jij ook een maker? Solliciteer nu online.
 

Vacature Bedrijfsjurist Corporate M&A bij KBC te Brussel. Vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen op www.LexGO.be

 

Voir les autres annonces de KBC

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit des sociétés , Droit financier et bancaire

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Advocaat privaat bouwrecht...

Advocaat privaat bouwrecht - Genk

Read more
Mid-level/senior Commercial...

Mid-level/senior Commercial Lawyer

Read more
Mid-level Corporate Lawyer

Mid-level Corporate Lawyer

Read more
Fiscaal stagiair-advocaat

Fiscaal stagiair-advocaat

Read more
Legal Advisor

Legal Advisor

Read more
Junior fiscaal jurist...

Junior fiscaal jurist (regio Gent)

Read more
Legal Counsel Vastgoed /...

Legal Counsel Vastgoed / Projectontwikkeling

Read more
Advocaat vastgoed- en...

Advocaat vastgoed- en goederenrecht - Genk

Read more
Compliance Risk Manager -...

Compliance Risk Manager - KBC Securities

Read more
Junior Associate Real...

Junior Associate Real Estate - Brussel

Read more

LexGO Network