Juridisch adviseur Capital Markets (m/v)
01/04/2018

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit commercial et contrats, Droit des sociétés, Droit financier et bancaire, Régulation financière
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: Jobsite 35004

Je hebt een Master in de Rechten bij voorkeur van een Belgische universiteit. Je hebt minstens vijf jaar transactionele ervaring (bij voorbeeld in M&A, kapitaalmarkten...) opgedaan in een advocatenkantoor, als bedrijfsjurist en/of in een genoteerd bedrijf.

Tout Montrer
Tout Fermer


KBC heeft als Belgische financiële groep de ambitie om de Belgische ondernemingen, economie en maatschappij op een duurzame wijze te ondersteunen.

KBC is hiervoor op zoek naar een juridisch adviseur om haar juridisch team dat de effecten- en kapitaalmarkttransacties (zowel voor KBC-groepsvennootschappen als voor derden) ondersteunt, te versterken.  In deze rol geef je hands-on transactioneel juridisch advies en bewaak je mee de juridische risico’s.

Je werkt nauw samen met de business en hun operationele teams, evenals met het management, KBC’s cliënten en externe advocaten en andere adviseurs.

Daarenboven werk je mee aan projecten en volg je mee ontwikkelingen binnen het relevante domein op. Ook de deelname of input geven aan sectororganisaties (zowel nationaal als internationaal) zit in het takenpakket.

Je vervult je rol ook in nauwe samenwerking met de andere juristen van het juridisch departement van KBC op wiens expertise je ook steeds kan terugvallen. 

Je maakt deel uit van een team van juridische adviseurs dat juridische ondersteuning verleent aan kapitaalmarkttransacties.

In deze functie neem je de volgende taken en verantwoordelijkheden op:

 • Documenteren van kapitaalmarkttransacties, zoals onder meer de uitgifte van aandelen (ECM) & schuldinstrumenten (DCM), zowel voor KBC-groepsvennootschappen als voor derden.
   
 • Opvolgen van en lobbyen inzake regelgeving betreffende effecten- en kapitaalmarkttransacties (o.m. de prospectuswetgeving en haar veelvuldige tentakels) en alle daarmee verbonden ondersteuning voor Markets.
   
 • Samenwerken met KBC Markten, KBC Groep’s Treasury Departement, KBC Securities en andere business units net als met hun respectievelijke risisco- en compliance functies om oplossingen aan te reiken in lijn met KBC’s richtlijnen
   
 • Eventueel op termijn opnemen van het coördinatorschap van het team. Dit omvat het organisatorisch dagdagelijks aansturen van het team en de brug vormen tussen het team en het diensthoofd. Je ontwikkelt mee een visie op de werking van het team en implementeert deze ook.


Vanuit je juridische competenties kan je op termijn eventueel ingeschakeld worden in het verzorgen van interne opleidingen in voormelde domeinen.

 • Je hebt een Master in de Rechten bij voorkeur van een Belgische universiteit
   
 • Je hebt minstens vijf jaar transactionele ervaring (bij voorbeeld in M&A, kapitaalmarkten...) opgedaan in een advocatenkantoor, als bedrijfsjurist en/of in een genoteerd bedrijf.
   
 • Je beschikt over een uitstekende kennis Nederlands, aangevuld met een goede kennis van het Engels en het Frans (mondeling en schriftelijk). Actieve of passieve kennis van andere talen is een pluspunt. 
   
 • Je bent gemotiveerd om in een internationale en uitdagende financiële omgeving te werken.
   
 • Je bent flexibel, stressbestending, besluitvaardig en houdt van werken in een dynamische en snel veranderende omgeving.
   
 • Je kan je veelheid van taken, projecten en vergaderingen goed organiseren en daarbinnen de juiste prioriteiten stellen.
   
 • Je bent in staat je juridische analyse te vertalen in bruikbare, duidelijke en oplossingsgerichte adviezen voor de business.
   
 • Je bent ondernemend en ontwikkelt graag je kennis en vaardigheden.
   
 • Je kan zowel zelfstandig werken als binnen een team en vindt het belangrijk om bruggen te bouwen met je interne klanten en andere ondersteunende teams zonder daarbij evenwel je onafhankelijkheid uit het oog te verliezen.

Je kunt bij KBC rekenen op:

 • wat je nodig hebt om elke dag het beste van jezelf te kunnen geven;
   
 • een uitzonderlijk aanbod opleidings- en ontwikkelingskansen;
   
 • diverse doorgroeimogelijkheden;
   
 • een contract van onbepaalde duur;
   
 • een competitief verloningspakket, aangevuld met een ruim pakket aanvullende voordelen en personeelsvoorwaarden op onze bank- en verzekeringsproducten;
   
 • mogelijkheden om je werk en je privéleven op elkaar af te stemmen;
   
 • een dynamische werkomgeving met een open cultuur en een aangename werksfeer.

Intéressé(e) ?

Solliciteer via de KBC jobsite.

Vacature transactioneel bedrijfsjurist bij KBC te Brussel - vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen op www.lexgo.be

Voir les autres annonces de KBC

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit commercial et contrats , Droit des sociétés , Droit financier et bancaire , Régulation financière

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

(Senior) Associate...

(Senior) Associate Employment - Brussels

Read more
Legal Counsel Corporate...

Legal Counsel Corporate & Compliance - Antwerp

Read more
Corporate & Tax Legal...

Corporate & Tax Legal Advisor

Read more
Notarieel medewerker...

Notarieel medewerker vastgoedrecht - Antwerpen centrum

Read more
Conseiller auditeur (m/f/x)

Conseiller auditeur (m/f/x)

Read more
Collaborateur (trice) -...

Collaborateur (trice) - Droit commercial - Droit des sociétés

Read more
Fund Legal Specialist...

Fund Legal Specialist (junior profile) - Brussels

Read more
Adviseur auditeur (m/v/x)

Adviseur auditeur (m/v/x)

Read more
Junior Fiscalist(e)

Junior Fiscalist(e)

Read more
Paralegal - All Yield -...

Paralegal - All Yield - Brussel

Read more

LexGO Network