Jurist(e)
14/06/2021

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Institution Académique
Matières: Droit administratif et marchés publics, Droit commercial et contrats, Droit du travail et sécurité sociale, Employee benefits & pensions
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: Job ID 2059373

Juridisch talent met zin in een nieuwe uitdaging? Ben je vertrouwd met personeelswetgeving en/of onderwijsrecht? Weet je ook van aanpakken bij andere juridische vraagstukken? Grijp je kans om mee onze gloednieuwe juridische dienst op te starten! 

Tout Montrer
Tout Fermer


Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 6500 studenten in een 40-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Geheel volgens onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. We bieden je een boeiende, afwisselende job waar integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie centraal staan. Dit zijn geen loze woorden uit onze missie en visie maar kernwaarden die onze collega’s dagelijks toepassen. Jij binnenkort ook? 

Als pluralistische instelling zetten we sterk in op diversiteit omarmen, jezelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. In al onze medewerkers vind je daarbij ook een flexibele, gemotiveerde instelling, een internationale mindset en de nodige IT-skills. 

Juridisch talent met zin in een nieuwe uitdaging? Ben je vertrouwd met personeelswetgeving en/of onderwijsrecht? Weet je ook van aanpakken bij andere juridische vraagstukken? Grijp je kans om mee onze gloednieuwe juridische dienst op te starten! 

Deze nieuwe dienst valt binnen onze centrale administratie en bevindt zich op onze campus Kaai in Anderlecht. Je werkt in een klein, fijn team bestaande uit twee juristen en een adviseur. Om de werking van de juridische dienst te versterken, is de hogeschool op zoek naar een jurist(e) die al enkele jaren ervaring heeft met arbeidsrecht en sociale wetgeving en/of onderwijsrecht. Je bent bereid om je te verdiepen in de vermelde rechtstakken waarvoor de ervaring nog ontbreekt.

Hoewel jullie als juristen elk je eigen specialisatie(s) hebben, vervangen jullie elkaar ook als het nodig is. Jullie worden immers hét aanspreekpunt binnen onze hogeschool voor alle juridische vragen. Naast adviezen omtrent personeels- en onderwijsaangelegenheden zullen vragen in het kader van andere rechtstakken niet ontbreken. Deze?dossiers situeren zich voornamelijk binnen de domeinen van het algemeen burgerlijk recht, verenigingsrecht, zakenrecht, contractenrecht of overheidsopdrachten. Uitdaging en afwisseling verzekerd!

Concreet zal je takenpakket onder meer bestaan uit:

 • het verlenen van juridisch advies/aanbevelingen met betrekking tot concrete vragen rond statutaire en contractuele tewerkstellingen;
 • het verlenen van advies rond de sociale onderhandelingen;
 • het verlenen van advies over de toepassing onderwijsreglementering;
 • het verlenen van juridische ondersteuning in het kader van interne en externe beroepsprocedures naar aanleiding van onderwijsaangelegenheden;
 • het analyseren en opvolgen van de regelgeving van jouw specialisatie(s) en het vertalen ervan in concrete interne protocollen, reglementen en sjablonen;
 • het formuleren van beleidsmatige aanbevelingen en signaleren van juridische knelpunten;
 • het verlenen van advies bij en opvolgen van geschillen;
 • het verzorgen van interne opleidingen die aansluiten op jouw specialisaties;
 • het verzorgen van contacten met advocaten, notarissen en andere externe juridische adviseurs en dienstverleners.

Toelatingsvoorwaarden

 • Je behaalde een Master in de Rechten.
 • Je beschikt bij voorkeur over 3 jaar ervaring in het kader van arbeidsrecht en sociale wetgeving en/of onderwijsrecht.
 • Heb je een buitenlands diploma, met uitzondering van Nederland, voeg dan ook een gelijkwaardigheidsattest van NARIC toe.
 • Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs. 

Jouw profiel Meer dan ooit zijn IT-skills voor online onderwijs een must, net als een goede beheersing van het Engels. Zo zetten we samen onze internationale ambitie kracht bij. Onverwachte wendingen zoals de coronacrisis scherpen je creatieve oplossingsgerichtheid aan. Je bent gemotiveerd om bij te leren en de hogeschool steunt jou en je team daar ook in. 

Specifiek voor deze functie vragen we daarboven het volgende:

 • Kennis & ervaring  Bij voorkeur heb je al drie jaar ervaring in het kader van arbeidsrecht en sociale wetgeving en/of onderwijsrecht. Vertrouwd zijn met de personeelswetgeving binnen het hoger onderwijs is een pluspunt. Daarnaast ben je bereid om je in te werken en te verdiepen in de hiervoor vermelde rechtstak waarin je nog geen ervaring zou hebben. Naast je specialisatiedomein(en) heb je een ruimte interesse in een verscheidenheid aan juridische materies waarmee je in aanraking kan komen binnen onze organisatie: zakenrecht, burgerlijke recht, bestuursrecht, overheidsopdrachten, …).
 • Zelfstandig  Je bent in staat om autonoom te werken aan dossiers, maar kan evengoed samenwerken met het team en deelt ook relevante kennis en inzichten met jouw collega’s. Je ziet en grijpt kansen, zet ideeën in gang en werkt deze ook zelf uit. Je signaleert problemen en lost deze meteen op.
 • Stressbestendig  Ook onder verhoogde werkdruk blijf je stressbestendig, werk je nauwgezet en houd je het hoofd koel.
 • Communicatie - Je bent assertief en beschikt over uitstekende communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. Je kan juridische teksten op een bevattelijke manier ‘vertalen’.
 • Nauwgezet- Je hebt aandacht voor de opmaak van nauwkeurige en ordelijke dossiers. Je biedt grondig onderbouwde oplossingen voor problemen.
 • Discreet  Je gaat integer om met vertrouwelijke gegevens.

Wij bieden

 • Aantrekkelijk loon - Je wordt betaald binnen het barema 585 (A11), volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.
 • Loon naar ervaring - Naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring (berekend vanaf de leeftijd van 24 jaar). Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.
 • Vakantie - Je kan genieten van een gunstige verlofregeling; a rato van 40 dagen per jaar voor een voltijdse functie, bovendien kan je deze als administratieve kracht flexibel inplannen. 
 • Flexibiliteit - Glijdende werkuren en de mogelijkheid om te flexwerken.
 • Opleidingsmogelijkheden – Het juridische landschap verandert voortdurend. Daarom krijg je de mogelijkheid om verschillende opleidingen te volgen.
 • Woon-werkverkeer - Volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en een fietsvergoeding.
 • Lerarenkaart - Met een heleboel voordelen.
 • Resto - Je geniet van eten aan democratische prijzen in ons bedrijfsrestaurant of gaat op zoek naar iets lekkers in het grote aanbod van onze hoofdstad.
 • Brussel - Een inspirerende werkomgeving waar elke dag iets nieuws te beleven valt.

Intéressé(e) ?

Solliciteer via de rekruteringssite van Erasmushogeschool.

Vacature Legal Counsel bij de Erasmushogeschool te Brussel - vindt alle jobs voor bedrijfsjuristen te Brussel en in Belgie op www.lexgo.be, de website voor jobs in tax en legal in België en Luxemburg!

Voir les autres annonces de Erasmushogeschool

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit administratif et marchés publics , Droit commercial et contrats , Droit du travail et sécurité sociale , Employee benefits & pensions

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Tax Lawyers

Tax Lawyers

Read more
Senior Legal Counsel -...

Senior Legal Counsel - Brussels (Evere)

Read more
Legal & Compliance...

Legal & Compliance Counsel (V/M/X)

Read more
Algemeen Directeur - Brussel

Algemeen Directeur - Brussel

Read more
Legal consultant estate...

Legal consultant estate planning

Read more
Juriste, Responsable de la...

Juriste, Responsable de la Cellule des Marchés Publics - Namur

Read more
Paralegal - Brugge

Paralegal - Brugge

Read more
Legal Counsel

Legal Counsel

Read more
Legal & Compliance...

Legal & Compliance Conseillère/Conseiller (F/M/X)

Read more
Jurist - Leverancier HVAC...

Jurist - Leverancier HVAC Producten - Zaventem / Remote

Read more

LexGO Network