Jurist schadebeheer, verkeer en vervoer
12/08/2019

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Secteur Public
Matières: Droit public , Droit commercial et contrats, Droit des assurances, Droit du transport
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: DMOW00274-LexGO

Afhankelijk van je specifieke werkervaring en competenties zal je binnen de cluster Juridische Zaken hoofdzakelijk werkzaam zijn rond de thema’s Rechtsbijstand, Wegen en Verkeer of Mobiliteit en Vervoer. Solliciteren kan tot en met 8 september 2019.

Tout Montrer
Tout Fermer


Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken staat voor een duurzame ontwikkeling van de mobiliteit in Vlaanderen. Het realiseert heel wat projecten en biedt daarnaast beleidsondersteuning op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, investeringen, beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur.

Deze functie situeert zich binnen de cluster Juridische Zaken van de afdeling Organisatie  van het departement, waar alle ondersteunende functies binnen het ministerie MOW worden samengebracht.

Afhankelijk van je specifieke werkervaring en competenties zal je binnen de cluster Juridische Zaken hoofdzakelijk werkzaam zijn rond de thema’s Rechtsbijstand, Wegen en Verkeer of Mobiliteit en Vervoer.

Zo kan je deel uitmaken van een gespecialiseerd team van juristen, schaderegelaars en administratieve ondersteuners dat instaat voor de afhandeling van geschillen- en aansprakelijkheidsdossiers (o.a. aansprakelijkheid wegbeheerder, verkeersongevallen, …).

Je analyseert dan cases, overlegt met collega’s, klanten en partners, neemt gemotiveerde standpunten in, volgt dossiers en procedures actief op, geeft instructies aan advocaten, … Je verstrekt tevens adviezen over verzekeringskwesties of aansprakelijkheidsvraagstukken.

Als lid van de teams Wegen & Verkeer of Mobiliteit en Vervoer adviseer je samen met andere juristen klanten over diverse onderwerpen in verband met het verkeersveiligheids- en mobiliteitsbeleid en het beheer van weginfrastructuur. Deze teams leveren tevens de nodige juridische ondersteuning bij regelgevende initiatieven (decreten, besluiten Vlaamse Regering, ministeriële besluiten) en bij Europese dossiers (omzetting richtlijnen, ontwikkeling Vlaamse standpunt, …).

De voorbije legislatuur realiseerden deze teams belangrijke projecten zoals de ingrijpende hervormingen van de rijopleiding (o.a. verlenging proeftijd, verplichte vorming begeleider, terugkommoment, …) en het mobiliteitsbeleid. Ook in de nieuwe legislatuur wachten grote juridische uitdagingen op het vlak van o.m. de verkeersreglementering (bv. vierkant groen voor fietsers), de uitvoering van het decreet Basisbereikbaarheid, de handhaving van het zwaar vervoer, het faciliteren van bijzondere  transporten binnen haven- en luchthavengebieden, de wettelijke omkadering van zelfrijdende voertuigen, ….

Zet je graag samen met ons mee je schouders onder deze uitdagingen en speel je als jurist graag in op actuele politieke of maatschappelijke issues in de mobiliteitssector, dan ben je hier zeker aan het juiste adres!

Tijdens het uitvoeren van je taken kom je vanzelfsprekend ook in aanraking met andere materies en rechtstakken (o.a. grondwettelijk en administratief recht). Ook minder voor de hand liggende rechtsproblemen kunnen je pad kruisen (bv. fiscaliteit, personeelskwesties, …).

Je werkt hierbij nauw samen met collega’s (zowel binnen als buiten de eigen afdeling, zowel juristen als beleidsmedewerkers, technici e.a.) en partners (advocaten, experten, …).

Je hebt een diploma van licentiaat of master in de rechten. Een bijkomend relevant diploma (bv. transportrecht) is een troef. Relevante werkervaring (balie, rechtsbijstandsverzekeraar, transportsector, …) is een grote troef.

  • Je beschikt over een gedegen kennis van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en bent bij voorkeur ook voldoende vertrouwd met juridische aspecten kenmerkend voor vervoers- en mobiliteitskwesties (verkeers- en transportrecht, administratief recht, …)
  • Je combineert een hoge reactiesnelheid met juridische precisie. Verschillende dossiers vereisen een snelle afhandeling
  • je onderhoudt je technisch-juridische kennis, meer bepaald in de domeinen die rechtstreeks in verband staan met je werkveld
  • je kan out-of-the-box denken en je bent in staat een praktische of pragmatische oplossing uit te werken binnen de grenzen van het wettelijk kader
  • je houdt van juridische uitdagingen; juridisch bandwerk is niet aan jou besteed
  • je kan vlot omgaan met verschillende PC-toepassingen (Word, Excel, Outlook, Powerpoint, …)

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.204,70 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Intéressé(e) ?

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 8 september 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop die je kan terugvinden op deze site.


Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie of een geheel vrijblijvende “proeverij” op de werkvloer in onze kantoren (waar je ook persoonlijk kan kennismaken met je eventueel toekomstige collega’s) kun je contact opnemen met Geert Decorte, Senior juridisch adviseur:

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Michiel Smekens, Selectieverantwoordelijke

Vacature jurist havens en watergebonden aangelegenheden - Departement Mobiliteit en Openbare Werken - Vlaanderen - vind alle vacatures voor juristen en fiscalisten bij de overheid op www.lexgo.be, de grootste site voor juridische carrières in België

Voir les autres annonces de Departement Mobiliteit en Openbare Werken

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit public , Droit commercial et contrats , Droit des assurances , Droit du transport

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Legal Counsel - Brussels...

Legal Counsel - Brussels (Forest)

Read more
Fiscaal Advocaat (Kortrijk)

Fiscaal Advocaat (Kortrijk)

Read more
Support Administratif

Support Administratif

Read more
Trainee Banking & Finance

Trainee Banking & Finance

Read more
Trainee Competition

Trainee Competition

Read more
Trainee Lawyers / Interns

Trainee Lawyers / Interns

Read more
Junior Tax Advisor

Junior Tax Advisor

Read more
Assistant/e administratif/ve

Assistant/e administratif/ve

Read more
Knowledge Lawyer Banking,...

Knowledge Lawyer Banking, Finance & Capital Markets

Read more
Trainee IP/IT

Trainee IP/IT

Read more

LexGO Network