Jurist havens en watergebonden aangelegenheden
12/08/2019

Région: Bruxelles
Fonction: Juristes
Environnement: Secteur Public
Matières: Droit public , Droit du transport
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: DMOW00275-LexGO

Samen met andere juristen adviseer je klanten over diverse onderwerpen in verband met scheepvaartdossiers, maritieme zaken en havengebonden aangelegenheden. Solliciteren kan tot en met 8 september 2019.

Tout Montrer
Tout Fermer


Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken staat voor een duurzame ontwikkeling van de mobiliteit in Vlaanderen. Het realiseert heel wat projecten en biedt daarnaast beleidsondersteuning op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, investeringen, beheer en exploitatie van de transport- en de haveninfrastructuur.

Deze functie situeert zich binnen de cluster Juridische Zaken van de afdeling Organisatie  van het departement, waar alle ondersteunende functies binnen het ministerie MOW worden samengebracht. 

Samen met je collega’s van de juridische dienst (juristen, schaderegelaars en administratieve medewerkers) werk je mee aan de realisatie van de doelstellingen. Dit impliceert onder andere: op een juridisch correcte, doeltreffende en pragmatische manier inspelen op een breed scala van zeer diverse juridische vragen en problemen.

Samen met andere juristen adviseer je klanten over diverse onderwerpen in verband met scheepvaartdossiers, maritieme zaken en havengebonden aangelegenheden.

Je maakt deel uit van een team dat tevens de nodige juridische ondersteuning levert bij regelgevende initiatieven (decreten, besluiten Vlaamse Regering, ministeriële besluiten) en bij Europese dossiers. Zo zet je samen met andere juristen en beleidsmedewerkers mee je schouders onder een nieuw scheepvaartdecreet, een herziening van het havendecreet en de omzetting van een aantal Europese Richtlijnen. 

Je analyseert cases, overlegt met collega’s, klanten en partners, neemt gemotiveerde standpunten in, volgt dossiers en procedures actief op, geeft instructies aan advocaten, …

Zet je graag samen met ons mee je schouders onder deze uitdagingen en speel je als jurist graag in op actuele politieke of maatschappelijke issues in de mobiliteitssector, dan ben je hier zeker aan het juiste adres!

Tijdens het uitvoeren van je taken kom je vanzelfsprekend ook in aanraking met andere materies en rechtstakken (o.a. grondwettelijk en administratief recht). Ook minder voor de hand liggende rechtsproblemen kunnen je pad kruisen (bv. fiscaliteit, personeelskwesties, …).

Je werkt hierbij nauw samen met collega’s (zowel binnen als buiten de eigen afdeling, zowel juristen als beleidsmedewerkers, technici e.a.) en partners (advocaten, experten, …).

Voor deze functie ben je actief in een vlakke organisatie met korte beslissingslijnen en een open cultuur, waarbij overleg en samenwerking centraal staan. Door een bundeling van onze expertise willen we onze klanten immers een integrale aanpak aanbieden.

  • Je hebt een diploma van licentiaat of master in de rechten. Bijkomende studies inzake zee- en vervoerrecht, maritiem recht of binnenvaartrecht zijn een troef.
  • Je hebt minstens 2 jaar aantoonbare ervaring, bij voorkeur in het maritiem- en scheepvaartrecht.
  • Ervaring met het behandelen en opvolgen van administratieve en gerechtelijke procedures of het opstellen van regelgevende teksten is een troef.

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie – contract onbepaalde duur – ruime opleidings- en ontplooiingskansen – 35 dagen verlof en vrijaf tussen Kerst en nieuwjaar – gratis woon- werkverkeer met het openbaar vervoer – maaltijdcheques – hospitalisatieverzekering - glijdende werkuren - mogelijkheid tot telewerk

Je bruto aanvangssalaris bedraagt minimaal € 3.204,70 (0 jaar ervaring - salarisschaal A111) en relevante privé-ervaring of ervaring als zelfstandige kan onder bepaalde voorwaarden verloond worden.

Meer informatie over deze financiële en sociale voordelen kan je terugvinden via de website www.werkenvoorvlaanderen.be.

Intéressé(e) ?

Hoe solliciteren

Solliciteren kan tot en met 8 september 2019 door je CV en motivatiebrief in te sturen via de sollicitatieknop die je kan terugvinden op deze site.


Meer weten

Voor extra informatie over de inhoud van de functie of een geheel vrijblijvende “proeverij” op de werkvloer in onze kantoren (waar je ook persoonlijk kan kennismaken met je eventueel toekomstige collega’s) kun je contact opnemen met Geert Decorte, Senior juridisch adviseur:

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden en selectieprocedure kun je contact opnemen met Michiel Smekens, Selectieverantwoordelijke

Vacature jurist havens en watergebonden aangelegenheden - Departement Mobiliteit en Openbare Werken - Vlaanderen - vind alle vacatures voor juristen en fiscalisten bij de overheid op www.lexgo.be, de grootste site voor juridische carrières in België

Voir les autres annonces de Departement Mobiliteit en Openbare Werken

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit public , Droit du transport

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Bruxelles)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Administratief Assistent(e)

Administratief Assistent(e)

Read more
Ervaren jurist (regio Brugge)

Ervaren jurist (regio Brugge)

Read more
Advocaat sociaal recht

Advocaat sociaal recht

Read more
Trainee IP/IT

Trainee IP/IT

Read more
Professional Support Lawyer

Professional Support Lawyer

Read more
Legal and Compliance Officer

Legal and Compliance Officer

Read more
Junior Tax Advisor

Junior Tax Advisor

Read more
Bedrijfsjurist

Bedrijfsjurist

Read more
Trainee Banking & Finance

Trainee Banking & Finance

Read more
Support Administratif

Support Administratif

Read more

LexGO Network