Juridisch Adviseur Bouwrecht en Overheidsopdrachten
21/05/2021

Région: Brabant flamand
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit administratif et marchés publics, Droit civil, Droit de l'immobilier
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: Job ID 2046389-LexGO

Voor een internationaal bedrijf dat actief is in de bouwsector rekruteert Azuro een Juridisch Adviseur Bouwrecht en Overheidsopdrachten. Naast je aanwezigheid op de hoofdzetel in de omgeving Machelen-Vilvoorde, verplaats je je ook regelmatig naar andere vestigingen of werven binnen de groep in het kader van overleg (Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant).

Tout Montrer
Tout Fermer


Azuro is een HR service provider met vestiging in Antwerpen. Wij bieden diensten aan inzake werving & selectie, recruitment sourcing, interim management, assessment en outplacement. Onze doorgedreven expertise en individuele benadering is onze grootste toegevoegde waarde en tevens een uitstekende reden om met ons kennis te maken.

Azuro rekruteert een jurist met kennis van bouwrecht en wetgeving op overheidsopdrachten.

Je gaat aan de slag op de hoofdzetel van een internationaal bedrijf dat actief is in de bouwsector. In België telt het bedrijf meer dan 1000 werknemers.

Je rapporteert in deze functie aan de Director Legal en Insurance. Binnen het team zal jij verantwoordelijk worden voor alle activiteiten en vestigingen in de regio Vlaanderen.

Naast je aanwezigheid op de hoofdzetel in de omgeving Machelen-Vilvoorde, verplaats je je ook regelmatig naar andere vestigingen of werven binnen de groep in het kader van overleg (Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant).

Jouw voornaamste taak omvat het juridisch ondersteunen en adviseren van directie en management die actief zijn in verschillende vestigingen.

Je bespreekt en onderhandelt contracten met klanten, onderaannemers en leveranciers. Je beheert zeer zelfstandig je eigen juridische dossiers en verleent advies aan de business. Waar nodig kan je terugbuigen op de kennis en ervaring van de director of van je senior legal collega die verantwoordelijk is voor de Franstalige regio’s.

Meer uitgebreid omschreven zal je takenpakket het volgende omvatten:

 • Je stelt contracten op, in lijn met de wettelijke vereisten, en bespreekt deze met de betrokken interne diensten.
 • Je volgt de contracten op (aannemingscontracten, tijdelijke handelsvennootschappen, overheidsopdrachten, aankoop- en verkoopcontracten…) en lost eventueel contractuele geschillen op. Waar nodig doe je beroep op externe advocaten.
 • Je verleent juridisch advies in de brede zin aan het management en de directie in de verschillende vestigingen.
 • Je volgt de wetgeving op omtrent overheidsopdrachten, economisch- en verbintenissenrecht. Je analyseert de impact de impact van wetswijzigingen en je stuurt bij waar nodig.
 • Je sensibiliseert de organisatie over nieuwe wijzigingen in de wetgeving. Waar nodig vertaal je wijzigingen naar nieuwe interne processen of je voorziet de nodige opleidingen om collega’s goed te informeren.
 • Je komt in deze omgeving in aanraking met diverse kennisdomeinen, zoals onder andere (maar niet gelimiteerd tot!): aansprakelijkheidsrecht, contractrecht, bouwrecht en milieurecht, verzekeringsrecht, openbare aanbestedingen,….
 • Naast adviseren van management en directie, zal je ook in contact staan met werf verantwoordelijken in het kader van specifieke bouwprojecten. Je identificeert mogelijke risico’s in deze projecten en je neemt initiatief om risico’s te beperken of beter te beheersen. Je gaat hierbij steeds op zoek naar een goed evenwicht tussen de business belangen en het wettelijk kader.
 • Je volgt geschillen op, al dan niet in samenwerking met externe partners .
 • Daarnaast geef je intern ook advies aan collega’s met betrekking tot verzekeringsrecht en complexere schades
 • Je bent in het bezit van een master diploma Rechten.
 • Je hebt een perfecte kennis van het Nederlands en een redelijk goede kennis van het Frans.
 • Je kan terugbuigen op eerdere ervaring in de advocatuur of in een interne legal functie. Bovendien heb je ervaring met bouwrecht en met overheidsopdrachten.
 • Je bent in staat zeer zelfstandig te werken en je hebt zin voor verantwoordelijkheid.
 • Je bent communicatief sterk en bent voldoende pragmatisch gericht.
 • Je gaat meteen aan de slag met een vast en voltijds contract van onbepaalde duur.
 • Regio tewerkstelling: omgeving Vilvoorde-Machelen. Daarnaast zal je je regelmatig verplaatsen in de brede regio Vlaanderen.
 • De werkgever voorziet een pakket aan uitgebreid extralegale voordelen (maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, laptop, netto onkostenvergoeding…), een bonussysteem en 32 verlofdagen.
 • Daarnaast wordt voor deze functie ook een bedrijfswagen met tankkaart voorzien.

Intéressé(e) ?

Solliciteer online.

Vacature Bedrijfsjurist aannemingsrecht en overheidsodrachten bij een internationaal bouwbedrijf - Machelen-Vilvoorde - Vind alle juridische en fiscale vacatures op www.lexgo.be, de grootste juridische jobboard

Voir les autres annonces de Azuro

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit administratif et marchés publics , Droit civil , Droit de l'immobilier

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Brabant flamand)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Paralegal advieskantoor

Paralegal advieskantoor

Read more
Junior fiscaal jurist -...

Junior fiscaal jurist - regio Brugge

Read more
Jurist Sociaal Recht - Brussel

Jurist Sociaal Recht - Brussel

Read more
Legal Counsel - Perrigo -...

Legal Counsel - Perrigo - Nazareth / remote

Read more
Lawyers - Partners

Lawyers - Partners

Read more
Compliance Officer Cloud...

Compliance Officer Cloud & Outsourcing - Bruxelles

Read more
Bedrijfsjurist (Antwerpen)

Bedrijfsjurist (Antwerpen)

Read more
Associates - Corporate or...

Associates - Corporate or Banking & Finance

Read more
Paralegal - West Flanders

Paralegal - West Flanders

Read more
Associate Corporate /...

Associate Corporate / M&A - Brussels - FR/EN

Read more

LexGO Network