(Senior) Legal Consultant - regio Vlaanderen
07/07/2022

Région: Anvers, Bruxelles, Brabant flamand, Flandre occidentale, Flandre orientale, Limbourg
Fonction: Juristes
Environnement: Entreprise
Matières: Droit du travail et sécurité sociale, Employee benefits & pensions
Job Type: Temps Plein
Contract Type: Durée indéterminée
Votre référence: LexGO07/07

Acerta is een hr-dienstengroep die ondernemers ondersteunt in elke fase van hun groeiproces. Ons doel is om starters, zelfstandigen, werkgevers en boekhouders maximaal te ontzorgen. Als hr-partner bieden we persoonlijke service met een brede waaier aan advies, diensten en toepassingen rond loonadministratie, sociale zekerheid, vestigingsformaliteiten en de ontwikkeling van menselijk kapitaal. Voor de afdeling Legal Consult zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe (Senior) Consultant.

Tout Montrer
Tout Fermer


Acerta is een hr-dienstengroep die ondernemers ondersteunt in elke fase van hun groeiproces. Ons doel is om starters, zelfstandigen, werkgevers en boekhouders maximaal te ontzorgen. Als hr-partner bieden we persoonlijke service met een brede waaier aan advies, diensten en toepassingen rond loonadministratie, sociale zekerheid, vestigingsformaliteiten en de ontwikkeling van menselijk kapitaal.

Ons motto? De kracht van mensen

In alles wat we doen, gaan we voor de kracht van mensen. Onze 1.350 medewerkers zijn onze grootste troef om specifieke klantsituaties te begrijpen en klanten te begeleiden naar een optimale oplossing. Als één team gaan we uitdagingen aan en zijn fier op wat we samen bereiken.
 

Benieuwd naar de jobmogelijkheden bij Acerta?

Voor de afdeling Legal Consult zijn we momenteel op zoek naar een (Senior) Consultant.

 

 • Je adviseert autonoom bestaande en nieuwe klanten inzake de toepassing van het arbeidsrecht en de personeelsfiscaliteit (bv. loonoptimalisaties, uitbouw van policies, sociale audits, ontslag en aanwerving, herstructureringen, …). Door je inhoudelijke expertise en je klantgerichte houding ben je in staat om de klant richting te geven en zijn concrete vragen op een snelle en efficiënte manier te beantwoorden. 
   
 • Je ruime kennis van wetgeving, “how-to” en procesaanpak maken dat jij een onmisbare schakel bent voor Legal Consult. 
   
 • Je vindt klantencontact heel belangrijk en bent het aanspreekpunt en een luisterend oor voor onze klanten. Je kan standpunt innemen ook in moeilijke materie en dit op een begrijpelijke manier overbrengen aan de klant. 
   
 • Je ondersteunt het team Legal Consult inzake ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Bovendien deel je je ideeën actief en speurt rond naar nieuwe opportuniteiten. 
   
 • Je bent in staat om de klantennood in een breder perspectief te plaatsen en zo linken te leggen met de andere diensten van Acerta. 
   
 • Je durft de lead te nemen in een bepaalde subexpertise en hiertoe een klein team op te leiden en te organiseren. Bovendien zorg je ervoor dat de nodige producten worden ontwikkeld in jouw subexpertise en dat eventuele marketingacties worden ondernomen. 
   
 • Je zorgt voor personal branding en voor naambekendheid van Legal Consult via het geven van opleidingen en/of je kan inhoudelijk mee nadenken over blogs, artikels en onderzoeken die Acerta in jouw vakgebied uitbrengt.
 • Je hebt een diploma master in de rechten, aangevuld met minstens 5 jaar ervaring in de advisering van bedrijven op het vlak van sociaal recht en eventueel ook personeelsfiscaliteit. 
   
 • Daarnaast ben je klantgericht, vlot en kan je goed luisteren zodat klanten en prospecten je met een gerust hart hun juridische vraagstukken voorleggen. 
   
 • Je kan jezelf professioneel en vlot uitdrukken in het Nederlands en je hebt een goede kennis van het Engels.

Samen gaan we voor de glimlach 

Ons ultieme doel: tevredenheid. Niet enkel bij onze klanten maar ook bij onze medewerkers. Daarom investeren we in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling en bieden we je veel leermogelijkheden. We focussen op je talenten en drijfveren en stimuleren je om je kracht en passie verder te ontwikkelen.

Je krijgt van ons een contract van onbepaalde duur aangevuld met:

 • Bedrijfswagen en tankkaart
   
 • Maaltijd-, cadeau- en ecocheques
   
 • Uitgebreid verzekeringspakket
   
 • Modern en flexibel loonbeleid waarbij je op individueel niveau en op maat van jouw behoeften een aantal loonelementen kan kiezen
   
 • Glijdende uren en thuiswerkmogelijkheden. Daarnaast werk je in een kantoor naar keuze, al dan niet afhankelijk van de klantenafspraken die je zelf (in jouw regio) vastlgt.
   
 • Een uitgebreide opleiding van 1 à 2 maanden waarbij je langsgaat bij alle consultants
   
 • Een tof team van een 17-tal legal consultants over Vlaanderen verspreid, met elk ook verschillende expertises. Hoewel de afstand soms groot is, is de nabijheid klein. Er wordt op geregelde tijdstippen een (lunch)overleg gepland in de regio of in de groep en ook virtueel worden er verschillende teamactiviteiten georganiseerd.

Intéressé(e) ?

Heb je interesse of wens je graag wat meer informatie? Solliciteer dan online via de knop solliciteren of contacteer Britt Winnepenninckx via 092641287 of via [email protected]!

Vacature Legal Consultant Antwerpen - vind alle vacatures voor bedrijfsjuristen, legal consultants, legal interim managers, bedrijfsjuristen, legal consultants, fiscalisten en advocaten op www.lexgo.be - de website voor jobs in tax en legal in België en Luxemburg!

Voir les autres annonces de Acerta

Voir aussi des annonces dans la même fonction: Juristes

Voir aussi des annonces dans les mêmes matières: Droit du travail et sécurité sociale , Employee benefits & pensions

Voir aussi des annonces dans les mêmes fonctions et localisations: Juristes (Anvers) , Juristes (Bruxelles) , Juristes (Brabant flamand) , Juristes (Flandre occidentale) , Juristes (Flandre orientale) , Juristes (Limbourg)

Toutes les offres

Offres d'emploi à la une

Paralegal - Brussels

Paralegal - Brussels

Read more
Notarieel medewerker

Notarieel medewerker

Read more
Data Protection Manager

Data Protection Manager

Read more
Strategic Litigation...

Strategic Litigation Officer - Europe

Read more
Advocaat Vastgoedrecht -...

Advocaat Vastgoedrecht - Crivits & Persyn - Brugge

Read more
Associate Corporate Law and...

Associate Corporate Law and M&A - Brussel

Read more
ATTACHÉ - JURISTE en...

ATTACHÉ - JURISTE en Protection des Données (H/F/X)

Read more
Junior Legal Counsel - Leuven

Junior Legal Counsel - Leuven

Read more
A Tax Transformation...

A Tax Transformation Consultant

Read more
Regulatory Affairs Manager...

Regulatory Affairs Manager - Luik of Leuven en telewerk

Read more

LexGO Network