Juridisch Adviseur Beleggen

Juridisch Adviseur Beleggen
Région: Bruxelles
Expérience nécessaire: 3 ans
Secteur d'activité: Entreprise
Réf: VL/BE/LAW/3372/22
Contrat: Durée indéterminée (Temps plein)

Description de la société

Belfius is een van de grootste Belgische bank- en verzekeringsgroepen. Met een strategie die resoluut gericht is op klanttevredenheid, kijkt Belfius in de toekomst naar de lokale economie en met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Meer dan 4000 medewerkers werken voor deze waarden op het hoofdkantoor van Belfius.


De evolutie van Belfius naar een ‘loved bank for all investors’ is een belangrijke hoeksteen van onze Strategie 2025. Vanuit de juridische dienst willen zij ook bijdragen tot het realiseren van deze strategie door het versterken van het ons Team Investments.

Het Team Investments heeft als kerntaak het bijstaan van de metiers Private, Business en Retail en Corporate Banking en Wealth Management, voor wat betreft de activiteiten rond beleggen, sparen en verzekeren.

Gelet op de versterkte ambities in beleggen en de continue evolutie in de sector, zijn wij op zoek naar een fijne collega met een bijzondere interesse in deze vakgebieden.

Beschrijving

Concreet ben je verantwoordelijk voor het op een economisch verantwoorde en business georiënteerde manier beheren van het juridisch risico van de bank en haar filialen voor wat betreft de activiteiten rond beleggen, sparen en verzekeringen.

Het in kaart brengen en onder controle houden van de juridische risico’s van deze materies, de correcte communicatie hierover aan de commerciële en operationele diensten van Belfius zijn deel van je taken.

Je verleent juridische adviezen aan verschillende departementen van Belfius en haar filialen (waaronder ook Belfius Investment Partners) met betrekking tot alle aspecten van beleggen en in het bijzonder inzake Markets in Financial Instruments Directive (MIFID II), Market Abuse Regulation (MAR), Packaged Retail and Insurance-based Investment Products (PRIIPS), Insurance Distribution Directive (IDD), Prospectus wetgeving, spaarrekeningen, gestructureerde producten,publiciteitsverplichtingen en kostentoerekening.

Je kijkt allerlei publiciteit omtrent beleggingsproducten, spaarproducten en verzekeringsproducten na en je bent ook verantwoordelijk voor de relaties met de toezichthouder (FSMA) voor de validatie van dit marketingmateriaal.

Je zoekt naar juridisch verantwoorde oplossingen in de adviezen die je verleent en je staat in voor het opstellen, nakijken en onderhandelen van zowel standaard- als specifieke documentatie.

Je verleent juridische ondersteuning bij de realisatie van nieuwe projecten en de lancering van nieuwe beleggingsproducten.

Je beheert dossiers, klachten en geschillen van allerlei aard waarbij voor de laatste onder meer de aansprakelijkheid van Belfius wordt geclaimd. Dit met het oog op het vermijden van procedures en/of de goede opvolging van eventuele procedures.

De ideeën met betrekking tot digitalisering ondersteun je volledig en je hebt daarin een proactieve rol.

Profiel

  • Je bezit een master/licentie in de rechten;
  • Je hebt minstens 3 jaar relevante ervaring als advocaat of in de financiële sector;
  • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk zeer goed uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels;
  • Je kunt duidelijk communiceren en je bent in staat je standpunt te verdedigen tijdens vergaderingen/comités;
  • Je bent kritisch en analytisch ingesteld;
  • Je geeft blijk van klantgerichtheid, flexibiliteit en je bent pragmatisch en gefocust op resultaat;
  • Je bent intellectueel nieuwsgierig, leergierig en bereid uitdagingen aan te nemen;
  • Je kunt zelfstandig werken en je houdt tevens van een doorgedreven samenwerking met collega’s.

Google Maps
Google Maps