IFORI lanceert “Ethics & law in AI” ontwikkeld met steun van de EU en Vlaanderen
15/06/2021

Begin juni lanceerde IFORI haar online opleidingsplatform IFORI Academy met meteen een eerste belangrijke opleiding rond de juridische en ethische aspecten van artificiële intelligentie die, dankzij de steun van Europa en de Vlaamse Overheid, uitzonderlijk gratis kan aangeboden worden aan bedrijven, organisaties of overheden die willen starten met AI of hier al volop mee bezig zijn.

Deze cursus ‘Ethics & law in AI’ vertegenwoordigt een investering van bijna €50.000 en is ontwikkeld door de AI-specialisten van IFORI in samenwerking met de juridische uitgeverij Story Publishers en de ICT opleidingsspecialist iTESE en richt zich enerzijds naar het personeel van bedrijven, organisaties en overheden dat actief betrokken is bij (geplande) AI projecten en anderzijds naar de legal professional die geconfronteerd wordt met adviesvragen rond AI.

De opleiding bestaat uit verschillende modules, gaande van ‘beginner’ tot ‘gevorderd’, die je in eigen tempo in zijn geheel of selectief kan doorlopen. De modules behandelen thema’s zoals privacy, aansprakelijkheid, bias en discriminatie, de AI-blackbox en het probleem van de beperkte verklaarbaarheid, intellectuele eigendom en IT-contracten met een link naar AI.

Deelnemers kunnen een laagdrempelige maar uitdagende e-learning verwachten, met zelftests, concrete tips en praktische handvaten om de ethische en juridische aspecten van AI te beoordelen en om ermee aan de slag te gaan”, klinkt het bij Justine Simal, IP/IT law consultant bij IFORI. “Met deze opleiding willen we meer bewustzijn rond AI creëren binnen ondernemingen en overheden en een leidraad bieden om ethische en legale AI te herkennen, te gebruiken en te ontwikkelen.

In de toekomst zullen ook andere cursussen beschikbaar worden op het platform.

Link naar de e-learning: www.ifori.be/academy

Voir aussi : IFORI BV

LexGO Network