Impact Advocaten - Van professionele passie naar nichekantoor
25/02/2019

Impact advocaten is gelanceerd door een gedreven team van vijf advocaten die focussen op een juridische ondersteuning op maat van vzw’s, sociale ondernemingen en impact-projecten. Daarmee bouwen ze samen een gevestigde praktijk ambitieus en toekomstgericht verder uit.

Alles beweegt in het regelgevend kader van deze ondernemingen en dus focussen we opeen dienstverlening die aansluit bij de evoluties in hun ecosysteem : opschaling door reorganisaties, fusies en organisatienetwerken, nieuwe vormen van samenwerking en financiering als antwoord op de tendensen van vermarkting en commercialisering, governance-trajecten om de raden van bestuur verder te professionaliseren, en zo meer.

Precies omdat verandering en transitie hoog op de agenda staan in deze sectoren worden ze ook meer en meer geraadpleegd voor extra diensten op maat van andere ondersteuningsbehoeften in deze context. “Naast onze klassieke expertise als advocaten en adviseurs, worden we ook geregeld gevraagd om de regie van veranderingsprojecten op te nemen.Daar brengen we juridische competenties en andere talenten samen.” Het kantoor is dus niet op de leest van een klassieke advocatenpraktijk geschoeid.

Ons nicheprofiel zullen we sterk bewaken. We hebben genoeg experten in ons huidig netwerk om mee samen te werken als een bepaald onderdeel in een opdracht niet in onze eigen expertise past.”

Alle teamleden geven geregeld ook opleidingen over thema’s die de cliënten uit hun niche aanbelangen. “Naast een tweetalige dienstverlening in heel België, werken we ook in het Engels voor internationale verenigingen en projecten, mede dankzij onze sterke allianties in Esela, the legal network for social impact.”

Dat dit kantoor op stevige fundamenten staat en geen nieuwkomer is met naïeve ambities, blijkt uit hun stabiele cliëntenrelaties, hun erkenning in internationale netwerken en hun gewaardeerde reputatie als experten in eigen land. Deze lagen in 2017 en 2018 ook aan de basis van een selectie door Legal500 voor Marleen Denef als leading individualvan het toenmalige team verkozen tot nr. 1 van België, en als next generation lawyervoor Benoit Spitaels in 2018. 
 

Een nieuw niche advocatenkantoor voor de non-profit sector: Impact Advocaten

Voir aussi : Impact Lawyers

LexGO Network