15/05/14

Nieuw niche-advocatenkantoor met Europese dimensie

Het Brusselse zakenadvocatenkantoor Olislaegers & De Creus richt Awerian op, samen met vier andere continentaal-Europese niche-advocatenkantoren. Met die geïntegreerde cross-border samenwerking verlagen zij voor hun cliënteel de drempel om over de grens (meer) handel te drijven, joint ventures aan te gaan, financiering te bekomen, of overnames te doen met het oog op groei.

Olislaegers & De Creus is hiermee opnieuw een trendsetter. Het kantoor was bij haar oprichting in 2002 ook al één van de eerste om in België, vanuit een strategische keuze als onafhankelijk nichekantoor betaalbare ondernemingsadvocatuur op topniveau te bedrijven. De oprichting van Awerian trekt deze nichestrategie door naar de kern van Europa. ‘

Met acht kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Liechtenstein, Oostenrijk en Spanje, kunnen wij nu ook onze cliënten bijstaan in die landen' zegt Mr. Michael Olislaegers. Het gemeenschappelijk merk ‘Awerian' en de internationale erkenning, lokale kennis en ervaring van onze partners staan borg voor de kwaliteit van de dienstverlening: ‘Onze cliënten verwachten juridische diensten van topkwaliteit aan competitieve erelonen. Met Awerian zijn we nu in staat om dat ook zeer snel en efficiënt over de grenzen aan te bieden.' aldus Mr. Kristof De Creus. ‘Awerian' is een Oud Engels werkwoord, dat het beroep van de advocaat mooi omvat. Het betekent: ‘vurig verdedigen' en ‘behoeden voor'.

Awerian bewijst dat de niche-advocatenkantoren ook internationaal een alternatief zijn voor de klassieke multinationale advieskantoren. Door ook internationaal vast te houden aan het concept van onafhankelijk nichekantoor, blijven de belangen van de cliënt centraal staan, wat aansluit bij de toenemende aandacht van Europese ondernemingen voor de vermijding van commerciële belangenconflicten met hun sectorgenoten in binnen- en buitenland.

dotted_texture