Public Procurement Series - Webinar III : Belangenvermenging, beĂŻnvloeding en collusie in het kader van overheidsopdrachten

Een nieuw jaar, een nieuwe start. In deze uitzonderlijke tijden willen wij u als public procurement team van Lydian uiteraard graag verder bijstaan. Aanbestedingen van werken, leveringen en diensten door overheden blijven ook nu doorgaan. 

In die optiek hebben wij de intentie om u regelmatig te vergasten met een webinar omtrent een specifiek topic dat interessant kan zijn voor uw praktijk. Hierbij reeds een aantal topics die wij in de nabije toekomst tijdens een webinar zullen behandelen:

Webinar Public Procurement Series III : Belangenvermenging, beïnvloeding en collusie in het kader van overheidsopdrachten

De laatste jaren is er vernieuwde aandacht voor vertekening van de vrije mededinging naar overheidsopdrachten. Niet alleen voor actieve vormen van beïnvloeding (collusie, kartelvorming, beïnvloeding) maar ook voor meer onschuldige situaties (belangenvermenging, draaideurconstructie, combinatievorming) die een impact kunnen hebben op de vrijheid van opbod. Zowel de Belgische mededingingsautoriteit, de parketten en de toezichthoudende overheden wijzen aanbesteders op de gevaren van dergelijke vertekening van de marktwerking. In dit webinar, deel van onze reeks gewijd aan overheidsopdrachten, staan we stil bij de vormen van belangenvermenging, groot of klein, waarmee u als aanbesteder kan worden geconfronteerd, zowel intern als bij ondernemers. Daarnaast wijzen wij graag inschrijvers op de “veilige” mogelijkheden van onderling samenwerken of van contactname met de aanbestedende dienst.

Datum: Dinsdag 25 mei 2021
Tijd: 11u30 tot 12u30

 

Herbekijk nu ook "Webinar I : 'Past performance' in het kader van overheidsopdrachten" & "Webinar II : Toegang tot de opdrachtdocumentatie en openbaarheid van bestuur"

U hebt tijdens deze webinars ook de kans om zelf vragen te stellen, die tijdens of na de webinars zullen beantwoord worden. De webinars vinden plaats in het Nederlands. Deelname is gratis.

Dichterbij het webinar zal u van ons verdere details ontvangen om toegang te krijgen.

 

We hopen u te horen/zien tijdens één van onze webinars!

 

Als u vragen heeft over de webinars, aarzel niet ons te contacteren +32 2 787 90 77 or [email protected].

 

Related : Lydian

Calendar

Webinars & Trainings & Events

19 May
logo - company

Les œuvres et inventions de collaboration : comment régler la copropriété des droits...

Ce webinaire donné par Sophie Lens et Olivier Vrins a pour but d’attirer...

More info
25 May
logo - company

Public Procurement Series - Webinar III : Belangenvermenging, beĂŻnvloeding en collusie in het...

Een nieuw jaar, een nieuwe start. In deze uitzonderlijke tijden willen wij u als public procurement team van Lydian...

More info
28 May
logo - company

Hou stress en burn-out op een afstand

Tijdens een training gespreid over twee dagen leer je handige principes en krachtige oefeningen waarmee je stress...

More info
18 Jun
logo - company

Formation – Défi 9 : 9 défis pour écrire sans faute

Vous êtes amené à rédiger quotidiennement des e-mails, courriers, rapports, présentations… Venez améliorer votre...

More info

LexGO Network