16/10/17

IBJ en Laga sluiten partnership rond de toekomst van het juridische beroep

Het Instituut voor Bedrijfsjuristen (IBJ) en Laga slaan de handen in elkaar en gaan strategisch samenwerken rond de toekomst van het juridisch beroep. Al jaren wordt het einde van de traditionele advocatuur aangekondigd en daarmee ook een volledige transformatie van het juridische beroep. Het einde van de advocatuur is nog niet onmiddellijk in zicht, maar het is duidelijk dat een aantal evoluties een steeds grotere impact hebben op de taak van bedrijfsjuristen en de wijze waarop bedrijfsjuristen en externe juristen zullen (samen)werken. 

De partners sloten een overeenkomst voor twee jaar om samen onderzoek te voeren rond dit thema, awareness te creëren en debatten en evenementen te organiseren voor de bedrijfsjuristen rond verschillende thema’s zoals de “alternative delivery” concepten, Legal Tech, Blockchain, RPA (Robotics Process Automation), Cognitive Computing, Artificial Intelligence, Data Analytics, Contract Automation, enz. 

De Managing Partner van Laga, Danny Stas, is verheugd met deze samenwerking die volledig past binnen Laga’s “Experience the future of law today” strategie

Ludo Deklerck, directeur-generaal bij het IBJ benadrukt het belang van dergelijke samenwerkingen: "Het creëert een link tussen de verschillende juridische beroepen om elkaar te ondersteunen in de uitdagingen die voor ons liggen."

dotted_texture