26/06/17

Nieuwe vennoot bij Lige Advocaten

Het Antwerpse advocatenkantoor Lige versterkt haar rangen met een nieuwe vennoot. Dimitri Coun heeft ruim 12 jaar praktijkervaring met fusies, overnames en herstructureringen. Met de komst van Dimitri Coun trekt Lige nog meer kwaliteit aan.

Dimitri is ruim 12 jaar actief in de juridische wereld – eerst lange tijd bij Allen & Overy en daarna als director bij HVG/EY – en is gespecialiseerd in vennootschapsrecht, fusies en overnames (M&A) en herstructureringen. Een perfecte aanvulling en versterking van het huidige team bij Lige.


Gedeelde visie

“Mijn expertise en praktijk sluiten perfect aan bij de dienstverlening die Lige op heden reeds aanbiedt. Naast de juridische complementariteit heeft voor mij vooral het huidige vennotenteam de doorslag gegeven. De persoonlijke klik is er, alsook een gedeelde visie op wat zakenadvocatuur vandaag de dag moet zijn: ondernemingsgericht, kwalitatief, persoonlijk, hands-on en efficiënt. Ik kijk ernaar uit om mee mijn schouders te zetten onder dit fantastische groeiverhaal.” (Dimitri Coun)


Enthousiaste reacties

Dimitri was exact wat ons het kantoor nodig had. Door onze specifieke focus komen we heel vaak in aanraking met M&A dossiers. De starters die we begeleiden worden vaak gekocht en onze institutionele en private equity klanten zijn door de aantrekkende economie op overnamejacht. Dimitri kent dat type dossiers als geen ander door zijn jarenlange ervaring bij Allen & Overy en EY. Onze klanten waren dan ook zeer enthousiast toen ze vernamen dat hij ons kantoor zou vervoegen. Zijn reputatie als dealmaker gaat hem duidelijk voor.” (Anneleen Vander Elstraeten)


'A personal engagement'

Dimitri Coun versterkt bij Lige de rangen van de huidige vennoten Tom Toremans, Steven Thiré, Philippe Termote, Anneleen Vander Elstraeten en Philippe Ernst. Toremans, Thiré en Termote richtten het advocatenkantoor op in mei 2013, omdat ze als jonge dertigers nood hadden aan een open en dynamische omgeving. Een structuur waarin ze als echte partners van hun klanten het verschil maken.

Intussen is Lige een van de snelst groeiende kantoren in Antwerpen met 25 advocaten, actief in Ondernemingsrecht (corporate, commercial, insolventie, private equity en IP/IT), litigation en vastgoedrecht. De komst van Dimitri versterkt niet enkel de corporate praktijk, maar Lige biedt nu een nog meer complete waaier van juridische M&A dienstverlening aan. Om de snelle groei te ondersteunen trok Lige vier beloftevolle advocaten aan die in september het kantoor zullen vervoegen. 

dotted_texture