20/11/16

Eubelius wint een prestigieuze Caïus Award voor het project Artara

Eubelius, het grootste onafhankelijke advocatenkantoor in België, werd op 17 november jl. in Namen gelauwerd met één van de 4 prestigieuze Caïus Awards. Eubelius kandideerde dit jaar met het project 'Artara', een theatergezelschap dat werd opgericht door Fabrice Murgia en won in de categorie ‘Brusselse mecenaatsprojecten’.

Het theatergezelschap Artara werd opgericht door Fabrice Murgia (huidig directeur van het Théâtre National). Enkele prachtige realisaties van Artara zijn: ‘Le chagrin des ogres’, ‘Exils’, ‘les Enfants de Jéhovah’ en ‘Notre peur de naître’. In januari gaat de volgende productie van Artara van start. Het stuk ‘Daral Shaga’ wordt gespeeld in het Théâtre National in samenwerking met de Munt.

Eind 2010 creëerde Eubelius een denk- en actietank ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)’. Het partnerschap met Artara kadert in die zienswijze en meer bepaald in twee verschillende polen: Eubelius steunt Jong Talent en promoot ook cultuur. Eubelius verleende in het verleden steun aan Aart De Zitter (polyfonie-ensemble ‘Victoria Consort’), Jan Caeijers (oprichter en directeur van het ‘Concert Olympique’) en aan twee jonge fotografen: Mieke Depoorter in 2014 en Sébastien Van Malleghem in 2015.

Artara nam eind 2011 contact op met Eubelius. Toen functioneerde Artara nog zonder subsidies en werden de spektakels geprogrammeerd en beheerd aan een keukentafel! Dankzij de steun van Eubelius kon Artara toen gewoon haar intrek nemen in deftige lokalen, van waaruit verder kon worden gebouwd op het elan van creativiteit van Fabrice Murgia en zijn teams. Bovendien kon de compagnie rekenen op het pro-bono-advies van advocaten van Eubelius. Begin 2015 ondertekende Eubelius een nieuwe samenwerking met Artara om de internationale ontwikkeling van de compagnie mee vorm te geven.

"De jeugdigheid en het lef van Fabrice Murgia hebben ons ertoe aangezet om hem en zijn compagnie zonder enige twijfel te ondersteunen. Theater is een efemere kunst, maar springlevend. Door erin te investeren zet het kantoor haar leden aan om mee te gaan in de beweging en om deelgenoot te zijn van de veranderende wereld", aldus Marieke Wyckaert, partner en verantwoordelijke van het MVO-comité binnen Eubelius.

Jean-Marc Gollier is senior counsel en verantwoordelijk voor de ingediende kandidatuur: ‘Eubelius steunt jong talent. We hebben in 2015 gekozen voor die krachtlijn als blijk van onze inzet op het vlak van het ondernemersmecenaat. Het mecenaat dat we met Artara beleven is een verrijking voor Eubelius, omdat het in een zakelijke omgeving bron is van een menselijke kracht die alle cijfers en economische berekeningen doet verbleken. Ons kompas wijst ook in die richting.

dotted_texture