06/10/16

Promoties bij Janson Baugniet

Met de benoeming van Céline Masschelein, Emmanuelle Bouillon en Bérangère Van houte telt Janson 3 nieuwe vennoten. Door de promotie van deze drie advocaten doorbreekt Janson “het glazen plafond“ en bevestigt ze haar gestage groei. Het team telt nu meer dan 90 advocaten.

Céline Masschelein heeft Allen & Overy verlaten om Janson Baugniet te vervoegen als vennoot.  Zij zal er zowel werkzaam zijn in de vestiging te Brussel als in deze te Gent. 

Bij Allen & overy was Céline sinds 2012 counsel in het Litigation & Arbitration departement. Zij heeft meer dan 16 jaar ervaring in het behandelen van complexe nationale en internationale geschillen, inclusief ADR,  zowel in de commercieel-vennootschapsrechtelijke als financieel-strafrechtelijke sfeer, met een specifieke expertise op het vlak van de wisselwerking tussen beide domeinen.  

Céline heeft een bijzondere focus op enerzijds corporate litigation (zoals post-acquisitiegeschillen en alle mogelijke geschillen tussen (en aansprakelijkheden van) aandeelhouders, bestuurders, revisoren en andere vennootschapsactoren) en anderzijds het ondernemingsstrafrecht inclusief risk management en compliance. Haar uitgebreide procedurele know-how draagt ook bij tot het voorkomen van geschillen.

Céline wordt vermeld in de meest recente lijst van Legal 500 voor Dispute Resolution en Fraud and White Collar Crime.

Emmanuelle Bouillon is werkzaam sinds 2001 in het advocatenkantoor Janson Baugniet,   waar ze haar carrière als stagiair is begonnen om dan later medewerker te worden en nu vennoot.      

Ze is voornamelijk actief in handelsrecht met een bijzondere focus op insolventierecht,  handelspraktijken en huurrecht  

Ze geniet van meer dan 15 jaar ervaring in  adviesverlening,  onderhandelingen en geschillenpraktijk. Met haar ervaring, professionele aanpak en open geest,  staat ze cliënten bij  met raad en bijstand, zowel op het vlak van adviesverlening, de opvolging van dossiers of beslechting van complexe geschillen.     

Emmanuelle Bouillon heeft ook een bijzondere ervaring opgedaan in insolventierecht dankzij haar medewerking met Mr Alain d’Ieteren..  In april 2014, werd ze benoemd tot curator bij de rechtbank van Koophandel van Brussel (FR).  

Bérangère Van houte behaalde haar licentiaatsdiploma aan de rechtsfaculteit van de Katholieke Universiteit Leuven (2001). Daarna volgde ze een bijkomende opleiding in  bedrijfsrecht  aan de rechtsfaculteit van Gent (2002).

Ze is lid van de Franstalige balie te Brussel sinds 2002 en is werkzaam in het Frans, Nederlands en Engels.  

Ze is voornamelijk actief op gebied van verbintenissen- en contractrecht, handelsrecht en bankrecht.

Ze heeft in de loop van de jaren een specifieke ervaring opgedaan in huurrecht en kredietrecht, onder meer in consumentenkrediet.   Ze publiceerde omtrent dat onderwerp een bijdrage in het prestigieus handboek Consumentenkrediet.  

Ze staat cliënten bij in diverse juridische procedures of met adviesverlening.    Ze participeert regelmatig aan interne seminaries in bedrijven, waar ze  specifieke thema’s voorstelt in de lijn van haar domeinexpertise.   

Janson Baugniet zet haar succesvolle politiek verder om veelbelovend talent alle kansen en ondersteuning te geven in de uitbouw van hun carrière. Door de promotie van deze drie advocaten doorbreekt Janson “het glazen plafond“ en bevestigt ze haar geleidelijke groei – meer dan 90 advocaten- en haar ambitie om zowel in het Nederlands als Franstalig landsgedeelte kwaliteitsvolle dienstverlening te bezorgen. De komst van Céline Masschelein verleent Janson de troef om haar reeds  sterke geschillenpraktijk vanuit een aantal bijkomende specialisaties verder uit te bouwen, waaronder  het administratief en economisch strafrecht, dat steeds belangrijker wordt en waaromtrent reeds in 2015 sterk was ingezet met het aantrekken van François Koning.

De interne promotie van Bérangère Van houte versterkt het team in privaat bankrecht, onder leiding van Dominique Blommaert, zowel op het vlak van advies als in haar bancaire geschillenpraktijk, terwijl het partnership van Emmanuelle Bouillon de positie van Janson in het insolventierecht, onder leiding van Cédric Alter, onderstreept. 

dotted_texture