06/10/16

Ludo Deklerck wordt de nieuwe directeur-generaal van het IBJ

Ludo Deklerck neemt het directeurschap over van Anne De Wolf die sinds 2001 aan het hoofd stond van het Instituut voor bedrijfsjuristen. Met 30 jaar ervaring als jurist en sterke managementkwaliteiten beschikt Ludo Deklerck over de juiste troeven om met een frisse kijk en vernieuwend elan het succes van het Instituut voor bedrijfsjuristen samen met de leden en medewerkers verder te zetten.

Anne De Wolf, die een jaar na de oprichting van het IBJ bij de wet van 1 maart 2000 benoemd werd als directeur-generaal, sluit deze periode af door plaats te maken voor Ludo Deklerck. Hij zal het succes van de organisatie met een nieuwe kijk versterken. Onder Anne De Wolf groeide het IBJ uit tot een sterke en gewaardeerde stakeholder in de juridische wereld die de belangen van het beroep verdedigt en waakt over de integriteit en kwaliteit van de titel.

Het is met een goed gevoel dat ik het Instituut overdraag in handen van Ludo Deklerck. Het IBJ staat sterk in zijn schoenen en zal ook in de toekomst de belangen van de leden succesvol blijven behartigen,” aldus Anne De Wolf. Zij zal samen met Ludo Deklerck zorgen voor een vlotte overdracht van haar taken en dossiers. 

Saskia Mermans, voorzitter van de Raad van het IBJ: “Door de passie en grote gedrevenheid van Anne groeide het IBJ uit tot een dynamische beroepsorganisatie die momenteel bijna 2000 leden telt. Namens de Raad van het IBJ en zijn leden dank ik Anne voor haar inzet en enthousiasme en wens ik haar alle succes toe”.

Ludo Deklerck blikt terug op een zeer succesvolle loopbaan in de juridische wereld. Hij was bedrijfsjurist bij een toonaangevend Amerikaans biotechbedrijf en voorheen actief als advocaat voor diverse internationale kantoren. Ludo Deklerck nam verschillende bestuursfuncties op bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel in België (AMCHAM) en de vzw Ikorn. Hij studeerde in 1984 af als licentiaat in de rechten aan de KULeuven.

Het is voor mij een uitdaging om het IBJ verder te positioneren als gerespecteerde vertegenwoordiger van de bedrijfsjuristen in ons land en daarbuiten. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om, met een frisse wind, dit boeiende project en het werk van Anne De Wolf verder te zetten,” zegt Ludo Deklerck.

 “In naam van alle leden, het bestuur en de medewerkers van het IBJ heten wij Ludo Deklerck van harte welkom. Wij zijn ervan overtuigd dat hij krachtdadig onze belangen zal verdedigen en mee zal waken over de integriteit van het Instituut en de titel van bedrijfsjurist. Veel dank ook aan Anne De Wolf die het Instituut sinds zijn oprichting bij wet op 1 maart 2000 bijzonder krachtdadig uitbouwde tot wat het vandaag is,” besluit Saskia Mermans, voorzitter van de Raad van het IBJ.

dotted_texture