30/09/16

Het IBJ werkt opnieuw mee aan stageproject KULeuven

Gelet op het succes van de voorgaande jaren organiseert de Leuvense Rechtsfaculteit opnieuw, in samenwerking met het IBJ, tijdens het eerste semester van het komende academiejaar 2016-2017 een stage voor de 80 studenten van het werkcollege “Handels- en Economisch recht” uit het derde jaar Bachelor van de rechtenopleiding. Tot nu konden reeds meer dan 200 studenten via dit project een eerste maal proeven van “het leven zoals het is” bij de bedrijfsjurist.

In een voorbereidend college zal het Instituut aan de studenten een uiteenzetting geven over de verschillende deelaspecten en uitdagingen van het beroep. De studenten krijgen ook tips voor het schrijven van hun advies. Voor het Instituut en zijn leden is deze samenwerking met de KU Leuven een uitgelezen kans om het beroep van bedrijfsjurist in de kijker te zetten en de studenten warm te maken voor deze beroepskeuze.

Pia Vromman, bedrijfsjurist bij Iemants (www.iemants.com), is een grote voorstander van dit project: “Het stageproject van de KULeuven biedt een opportuniteit tot vernieuwende inzichten die triggeren om af te wijken van de status quo. Voor mij nog steeds een leerrijke ‘thinking out of the box’ ervaring.

Bedrijven die zich binnen dit project willen inzetten en deze opportuniteit willen gebruiken om hun bedrijf en juridisch departement dichter bij de student te brengen, kunnen opnemen met het Instituut: els.vanloo@ibj.be – tel: 32 2 512 74 33.

dotted_texture