21/01/15

Stanislas van Wassenhove nieuwe vennoot van het advocatenkantoor Taquet, Clesse & Van Eeckhoutte

Stanislas van Wassenhove (56 jaar) keert terug naar de Balie te Brussel, en sluit zich aan als vennoot bij de associatie Taquet, Clesse & Van Eeckhoutte.

Hij was advocaat gedurende 30 jaar, waarvan 14 jaar als managing partner van het advocatenkantoor CMS De Backer. Tijdens zijn mandaat groeide dit kantoor van 17 naar 100 advocaten te Brussel, Antwerpen en Luxemburg.

In 2013 en 2014 heeft hij de nieuwe strategie van de Cercle du Lac te Louvain-la-Neuve uitgewerkt, waarbij in de loop van 2013 nieuwe gebouwen werden betrokken.

In 2010 richtte hij de Zomeruniversiteit Trans-mutation op, die elke zomer 200 bedrijfsleiders uit de privé en de publieke sector samenbrengt.

Het kantoor Taquet, Clesse & Van Eeckhoutte is gespecialiseerd in het arbeidsrecht . Het is samengesteld uit meer dan 50 advocaten in Brussel , Gent en Luik en omvat ook erkende deskundigen op het vlak van fiscaal recht en het ondernemingsrecht in het algemeen. Het kantoor heeft tevens de mogelijkheid op te treden voor het Hof van Cassatie, en is erkend voor zijn wetenschappelijke publicaties.

Met ruim 30 jaar ervaring in het arbeidsrecht zal Stanislas van Wassenhove zich in het bijzonder toeleggen op deze materies die verband houden met het statuut van bedrijfsleiders (wijze van samenwerking, verloning en voordelen, aanvullende pensioenen, sociaal strafrecht), collectieve betrekkingen (sociale dialoog, herstructurering, veiligheid op het werk) en de sociale aansprakelijkheid van de vennootschap. Tevens zal hij zijn management ervaring ten dienste stellen van het kantoor. Onlangs nog publiceerde hij een boek over het management van advocatenkantoren (Anthemis 2013).

Dominique Claes , vennoot te Brussel : "Ik verheug mij zeer op de komst van Stanislas van Wassenhove, die ik al 25 jaar ken en die mij opvolgde als voorzitter van de Vereniging van Praktijkjuristen in Sociaal Recht (V.P.J.S.R.). Zijn uitgebreide ervaring zal ons kantoor toelaten verder een globale aanpak van de arbeidsverhoudingen in het bedrijf te ontwikkelen».

Stanislas van Wassenhove : "Ik ga deze uitdaging met veel plezier aan. In onze wereld in verandering is de kwaliteit van de sociale betrekkingen tussen alle actoren binnen het bedrijf fundamenteel. Ons kantoor heeft de ambitie de referentie partner te worden voor een globale aanpak inzake human ressources, in samenwerking met andere specialisten. ” 

dotted_texture