Orde van Vlaamse BaliesAddress:
Koningsstraat 148
1000 BRUSSEL
Belgium
URL: http://www.advocaat.be

Contact

No Contact

No open vacancies

OVB zoekt advocaten die willen getuigen over stress en burn-out
30/07/2020

De Orde van Vlaamse Balies zoekt advocaten die willen getuigen over stress en burn-out. Dat kan ook anoniem. Door getuigenissen te delen van confraters kunnen we sensibiliseren en aan preventie doen.

Read more

Jonge advocaten, wat zijn jullie bezorgdheden en prioriteiten?
22/07/2020

Jonge advocaten, wat zijn jullie bezorgdheden en prioriteiten? De International Bar Association wil een beter zicht krijgen op de gemeenschappelijke belangen van jonge advocaten (tot 40 jaar) door middel van een enquête.

Read more

Mensen met schulden mogen geen speelbal zijn van gerechtsdeurwaarderslobby
29/06/2020

Door de coronacrisis zullen op korte termijn steeds meer burgers hun schulden niet meer kunnen betalen. Uit het niets werd vorige week een wetsvoorstel ingediend dat morgen al in het parlement zal worden behandeld. Onder het mom van de coronacrisis wordt er daarmee getracht een nieuw monopolie te geven aan de gerechtsdeurwaarders. De Orde van Vlaamse Balies (OVB) verzet zich daar uitdrukkelijk tegen.

Read more

OVB waarschuwt: coronacrisis mag geen alibi zijn voor ondoordachte blijvende wijzigingen bij justitie
03/06/2020

Het parlement bespreekt nu een wetsvoorstel over diverse bepalingen inzake justitie in het kader van de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus COVID 19. Alhoewel aan de Orde van Vlaamse Balies (OVB) en aan de magistratuur werd gevraagd om tegen uiterlijk 8 juni opmerkingen op het ontwerp te maken, is de bespreking in het parlement al van start gegaan. Het is blijkbaar niet de bedoeling dat rekening zou worden gehouden met de opmerkingen vanuit de praktijk, wat het ergste doet vermoeden. De OVB roept de wetgever op om grondig na te denken over de voorgenomen wetswijzigingen. Die moeten praktisch uitvoerbaar zijn en ook rekening houden met de grondrechten van de burgers.

Read more
No articles

Click here to see the ad(s)

Direct links

LexGO Network