Orde van Vlaamse BaliesAddress:
Koningsstraat 148
1000 BRUSSEL
Belgium
URL: http://www.advocaat.be

Contact

No Contact

No open vacancies

Nieuw reglement zorgt voor extern toezicht op naleving deontologische regels binnen advocatuur
05/07/2019

Op 4 juli 2019 verscheen in het Belgisch Staatsblad het Oprichtings- en werkingsreglement College van Toezicht, dat de Orde van Vlaamse Balies onderwerpt aan een controle van buitenaf. Het nieuwe reglement is het sluitstuk van een zeer principieel debat, waarbij de advocatuur zelf vraagt naar externe controle over hoe de deontologie van advocaten wordt toegepast.

Read more

Vlaamse balies lanceren chatbot om juiste advocaat te vinden
10/04/2019

Op initiatief van de balie West-Vlaanderen, en in samenwerking met legal tech bedrijf Lawren.io, sloegen de balies West-Vlaanderen, Provincie Antwerpen, Limburg en de Orde van Vlaamse Balies de handen in elkaar om een volledig autonome chatbot te ontwikkelen die rechtzoekenden helpt om juridische bijstand van een advocaat te vinden. Aan de hand van een reeks vragen zet de chatbot iemand op weg naar de juiste juridische hulp, 24 uren per dag en 7 dagen per week.

Read more

EfficiŽnte justitie is een fundamenteel recht van elke burger - verkiezingsmemorandum OVB
18/03/2019

De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, stelt aan de politieke wereld haar memorandum voor met 10 agendapunten. Het recht van elke burger op een efficiënte justitie is voor de OVB fundamenteel.

Read more

Bijstand van een advocaat is te belangrijk voor politieke spelletjes of trofeeŽnwetgeving
11/03/2019

Deze week behandelt het parlement het wetsvoorstel waardoor de rechtsbijstandsverzekering fiscaal wordt aangemoedigd en meer burgers gemakkelijker kunnen opkomen voor hun rechten. De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, doet een oproep aan de politici om de politieke spelletjes rond die wet te stoppen en de persoonlijke vetes te overstijgen.

Read more
No articles

Click here to see the ad(s)

Direct links

LexGO Network