Orde van Vlaamse BaliesAddress:
Koningsstraat 148
1000 BRUSSEL
Belgium
URL: http://www.advocaat.be

Contact

No Contact

No open vacancies

Orde van Vlaamse Balies roept op om digitale oorlog bij justitie te stoppen
25/10/2018

De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, doet via een opmerkelijke open brief een oproep om de digitale oorlog bij justitie te stoppen. De aanleiding voor dat initiatief is een brief van de Eerste voorzitter van het hof van beroep te Antwerpen, een opiniestuk van een magistraat in De Juristenkrant en een door het hof van beroep verspreide folder die aanzet om een wettelijke regeling te omzeilen.?

Read more

Dossier Servisch gezin: Politici moeten zich niet moeien met wat rechters beslissen
14/09/2018

De Orde van Vlaamse Balies, die alle Vlaamse advocaten groepeert, is bijzonder misnoegd over de toon en de uitlatingen van staatssecretaris Theo Francken op Twitter nadat het illegale Servische gezin dat was ondergedoken opnieuw is opgepakt.

 

Read more

Digitalisering van justitie: Modernisering is niet eenvoudig, maar de advocatuur blijft positief meewerken
13/09/2018

Reactie op interviews op Radio 1 met Dhr. Willem Debeuckelaere (voorzitter Gegevensbeschermingsautoriteit, ex Privacycommissie) en met minister van Justitie Koen Geens

Read more

Binnenkort een robot als confrater? Legal Tech congres OVB 19/10 - Vroegboekkorting
10/09/2018

De kans is klein dat u een robot als confrater krijgt, maar toch zullen artificiële intelligentie, blockchain, predictive justice en algoritmen een steeds grotere impact hebben op de werking van de advocatuur. De Orde van Vlaamse Balies organiseert daarom op 19 oktober 2018 een congres met binnen- en buitenlandse experten in legal tech inclusief een beurs.

Read more
No articles

Click here to see the ad(s)

Direct links

LexGO Network