21/05/15

Intersentia presenteert nieuw werk over professionele aansprakelijkheid

Dit boek vormt het bijgewerkte en geactualiseerde verslagboek van een studiedag over professionele aansprakelijkheid, georganiseerd in mei 2014 door de redactie van Jura Falconis, in samenwerking met het Instituut voor Verbintenissenrecht van de KU Leuven.

Tien jaar geleden verscheen een standaardwerk over professionele aansprakelijkheid onder de vleugels van Prof. Em. Hugo Vandenberghe. Deze verjaardag werd aangegrepen om die belangrijke denkoefening van toen te actualiseren en dieper in te gaan op de praktisch relevante problemen die heden ten dage rijzen bij professionele aansprakelijkheid. De focus ligt zowel op actuele ontwikkelingen bij de traditionele vrijberoepsbeoefenaars en hun vennootschappen (artsen, notarissen, advocaten, m.i.v. curatoren) als op minder ontgonnen beroepsgroepen (bemiddelaars).

Met bijdragen van Karen Ronsijn, Ilse Samoy, Joeri Vananroye, Wannes Vandenbussche, Elisabeth Verjans en Dorien Vervoort.


- Aansprakelijkheid van de arts en het ziekenhuis. Aansprakelijkheid voor schending van het recht op geïnformeerde toestemming en het recht op informatie over de gezondheidstoestand (p. 1)

- De professionele aansprakelijkheid van de notaris en de notarisvennootschap (p. 47)

- De aansprakelijkheid van de advocaat en de bemiddelaar. Advocare, mediare, … errare? (p. 95) 

- De civielrechtelijke aansprakelijkheid van een curator: tanden zonder tijger? (p. 139)

dotted_texture