24/11/14

Jacques Richelle naar STRELIA

STRELIA versterkt haar aanbod in bank- en financieel recht dankzij de komst van Jacques Richelle als nieuwe vennoot.

Jacques Richelle, een erkend specialist in bank- en financieel recht, komt met ingang van 1 november 2014 de gelederen van STRELIA versterken.

Met het oog op haar verdere ontwikkeling wilde STRELIA haar capaciteit om haar cliënten bij hun financiering te ondersteunen, versterken. Gelet op zijn kwaliteiten en ervaring is Jacques hiervoor de geknipte persoon.

Jacques Richelle was geruime tijd partner bij Linklaters in Brussel. Alvorens STRELIA te vervoegen, was hij vennoot bij DLA Piper. Jacques Richelle heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring op het vlak van bank recht (onder meer op het vlak van overname-, vastgoed- en projectfinanciering), gestructureerde financieringen (op activa gebaseerde financieringen, effectisering), obligatie-uitgiftes, derivaten en regelgevingsaspecten van bank- en financiële activiteiten. Geheel in lijn met de algemene filosofie van STRELIA houdt hij zich op dit vlak ook bezig met geschillenbeslechting. Verder is hij actief op het vlak van herstructurering. Hij is erkend als expert en wordt aanbevolen door de meest vooraanstaande internationale directories in de sector.

Naar aanleiding van de komst van Jacques zal het team van STRELIA worden uitgebreid met nieuwe medewerkers.
Jacques licht toe: "Mijn activiteiten vullen die van STRELIA perfect aan. Ik ben blij dat ik dit volop in ontwikkeling zijnde kantoor kan begeleiden en bijdragen aan de uitbreiding. De expertise op het vlak van vennootschapsrecht en die op het vlak van bank- en financieel recht zijn zeer nauw met elkaar verbonden. Tal van cliënten zijn op zoek naar deze complementariteit. Ook zijn er interessante synergieën met de belangrijke geschillenpraktijk van Strelia, met inbegrip van de arbitrage ".

Olivier Clevenbergh voegt hier het volgende aan toe: "Omdat het bank- en financiële recht een steeds complexere materie vormt, zijn we verheugd dat we voortaan op een van de beste specialisten op de markt kunnen rekenen. De versterking van onze bank- en financiële praktijk met de komst van Jacques, is een van de stappen in de verdere opbouw van ons kantoor dat een steeds nadrukkelijkere plaats inneemt te midden van de erkende zakenkantoren. Door de ontwikkeling van deze activiteit zullen wij ook onze internationale activiteit verder kunnen uitbouwen, aangezien er vaak partijen uit meerdere landen bij financieringen betrokken zijn".

dotted_texture