19/10/14

Cristiana Spontoni vervoegt de "Health Care & Life Sciences" praktijk van Jones Day te Brussel

Het internationale advocatenkantoor Jones Day kondigde vandaag de komst van Cristiana Spontoni aan als partner in de Health Care & Life Sciences praktijken in haar kantoor te Brussel. Katherine Llewellyn vervoegt eveneens Jones Day als medewerkster in dezelfde praktijken.

Mevr. Spontoni is een gerenommeerd Life Sciences beoefenaar en adviseert cliënten in diverse industrieën, zoals biotechnologie, farmaceutica en medische apparatuur. Zij begeleidt cliënten vanaf de pre-markt fase, daarin begrepen de klinische proeven en pre-markt autorisaties, tot de post-markt fase, met inbegrip van productaansprakelijkheid, marketing en adverteren, groothandeldistributie en compliance (waaronder data privacy en anti-corruptie). Zij behandelt eveneens regelmatig safety en compliance zaken, zoals met betrekking tot productregulering, crisismanagement (bijvoorbeeld, terugroepingen) en marketing/advertising/claims zaken, voor een ruim en divers aantal producenten van consumentenproducten.

Binnen haar vakgebied beheert en coördineert mevr. Spontoni regelmatig multi-jurisdictionele projecten en verschaft zij alomvattende one-stop-shop analyses en oplossingen voor grensoverschrijdende reguleringskwesties die de operaties van haar cliënten beïnvloeden. Zij verleende advies voor projecten in meer dan 80 landen wereldwijd.

Vooraleer tot de advocatuur toe te treden, werkte mevr. Spontoni twee jaar bij de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie in Brussel. Ze werkte tevens voor de Italiaanse Advocaat Generaal (Avvocatura Generale dello Stato), waar zij zich voornamelijk toespitste op Europees recht en meewerkte aan de verdediging van de Italiaanse staat voor de Europese hoven in Luxemburg.

Mevr. Llewellyn brengt eveneens een uitzonderlijke en waardevolle ervaring bij aan het Life Sciences team gezien haar dubbele achtergrond in zowel rechten als wetenschappen. Ze is gekwalificeerd als UK sollicitor en behaalde tevens een diploma in genetica.

Wij zijn verheugd dat Cristiana en Katherine zich bij ons in Brussel aansluiten, waar zij zullen verder bouwen aan de Europese en internationale dimensie van de reeds dynamische aanwezigheid van Jones Day in health care, life sciences en food & drug, die een wereldwijde expansie ondergaat. We zijn erg tevreden met deze laatste uitbreiding van het aanbod van diensten naar onze cliënten toe, dat eerder dit jaar al werd versterkt met de komst van Ursula Schliessner en haar team dat focust op milieu- en productregulering op het gebied van chemicaliën (REACH), voeding en consumentenproducten.”, zegt Bernard Amory, Partner-in-Charge van het Brusselse kantoor. “Door dergelijke gediversifieerde praktijken met elkaar te combineren, kunnen wij onze cliënten een uitgebreid pakket aan diensten in cruciale gebieden van EU wetgeving aanbieden.”, voegde hij daaraan toe.

Health Care & Life Sciences Practice Leader James Dutro voegt daaraan toe: “Cristiana brengt een extensieve ervaring in life sciences en overheidsregulering met zich mee, met de ongelooflijke toegevoegde waarde van end-to-end diensten aan cliënten, zowel als van de inzichten die Cristiana heeft verworven gedurende haar eerdere tewerkstelling bij de Europese instellingen en bij de Italiaanse Advocaat Generaal. Zij is een belangrijke aanvulling van ons performante wereldwijde life sciences team.”

Mevr. Spontoni was de enige winnaar (voor het tweede jaar op rij) van de ILO Client Choice Award 2014 voor Health Care & Life Sciences binnen de Europese Unie. Ze wordt bovendien reeds lang erkend in Legal 500 EMEA, waar zij wordt omschreven als “een echte ster”, “fantastisch om mee samen te werken” en “in het bezit van een diepgaande kennis van de industrie”. Recentelijk werd Mevr. Spontoni erkend voor haar uitgerebeide expertise op het vlak van Life Sciences op de inaugurele lijst van LMG Europe Life Sciences Stars. Ze wordt eveneens geprezen als een leidende advocaat op het vlak van life sciences in The International Who’s Who of Life Sciences Lawyers 2013 en in The International Who’s Who of Environment Lawyers 2012.

Mevr. Spontoni studeerde af aan de Universiteit van Rome I (La Sapienza) (J.D., summa cum laude). Ze behaalde eveneens een LL.M. in Europese Studies aan het European College of Parma, met een volledige beurs. Mevr. Spontoni is lid van de Balies te Rome en Brussel (EU-lijst). Zij spreekt Engels, Frans en Italiaans.

Wij zijn verheugd om ons aan te sluiten bij zo’n indrukwekkende en geografisch diverse groep van collega’s. Met haar eerste klasse advocaten en uitgesproken professionele waarden, zowel als met de sterke nadruk op de One Firm Worldwide aanpak, sluit Jones Day perfect aan bij de gesofisticeerde behoeften van onze cliënten over de hele wereld. We kijken uit naar vele jaren van succesvol samenwerken.”, zei mevr. Spontoni.

Jones Day is een internationaal advocatenkantoor met 41 kantoren in grote financiële en zakelijke centra verspreid over de hele wereld.  

dotted_texture