01/09/14

"Axis Legal Academy": een uniek en vernieuwend concept voor de opleiding van juridische secretaresses en assistentes in advoc…

De advocatenkantoren kampen de laatste jaren met heel wat problemen bij het identificeren, het aanwerven en het behouden van een geschikte juridische assistent(e). De kandidaten moeten namelijk niet alleen over een bachelor of masterdiploma beschikken, maar ze moeten eveneens getuigen van een ervaring in een gelijkaardige functie.

Om tegemoet te komen aan dit probleem, namelijk de noodzaak aan een gepaste opleiding, heeft Axis Legal ervoor gekozen om een eigen opleiding op maat uit te werken.

Hiervoor hebben we reeds in de loop van het laatste kwartaal 2013 een aantal klanten uitgenodigd om hun wensen in detail te bespreken met onze consulenten en om een vragenlijst te beantwoorden.

Aan de hand van deze vragenlijst konden we de voornaamste criteria selecteren die noodzakelijk zijn voor hun juridische assistent(e).

Op basis daarvan stelt Axis Legal een uniek en vernieuwend concept voor:

De opleiding van Management Assistants die geselecteerd zijn door onze Consulenten die tewerkgesteld worden als juridische assistent(e) en die bovendien snel operationeel zullen zijn.

De opleiding van "Axis Legal Academy" bevat onder andere volgende thema's:

- Basiskennis van de werking van het recht en de juridische terminologie, gegeven door een Advocaat ingeschreven aan de Balie,
- Praktische tips gegeven door een Office Manager met ervaring in een gerenommeerd Advocatenkantoor,
- Een coaching op maat met betrekking tot time management, assertiviteit en stressmanagement, gegeven door een gespecialiseerd coachingbedrijf,
- Bezoek aan het Justitiepaleis, contact met een griffier en observatie van pleidooien/zittingen,
- Rollenspellen, coaching en tips van onze ervaren consultants.

Deze opleiding levert geen erkend diploma op en is geen volledige cursus, maar biedt toch een zeer specifieke, praktijkgerichte benadering aan, aangepast aan de concrete behoeften van een eisende en nichesector.

dotted_texture