29/07/15

Sirius Legal breidt uit met vier nieuwe advocaten

Sirius Legal verwelkomde in juni vier nieuwe advocaten: Lien Van de Kelder, Jorge del Rio Gila, Elisabeth Hannequart en Thaïssa Nuyens.

Lien Van de Kelder is lid van de Nederlandstalige Orde van Advocaten te Brussel.  Ze studeerde aan de UA, de Université Montpellier 1 en de KUL, waar ze in 2008 afstudeerde met onderscheiding.  Daarna volbracht ze eveneens cum laude een tweetalige manama in de Intellectuele Rechten aan de HUB. Vervolgens genoot ze nog een opleiding tot bemiddelaar, terug aan de UA.  Na enkele jaren aan de balie werkte ze twee jaar als consultant bij Deloitte.  Van januari 2013 tot de regeringswissel eind 2014 werkte Lien voor Minister Vande Lanotte als adviseur Intellectuele Eigendom, waar ze boek XI – Intellectuele Eigendom- van het WER vorm mocht geven. Over deze werkzaamheden publiceerde ze ook in het vaktijdschrift Auteurs en Media.  Bij Sirius Legal concentreert ze zich vooral op zaken rond Intellectuele Eigendom en in het bijzonder auteursrecht.

Elisabeth Hannequart op haar beurt komt eveneens het IT/IP/Media team versterken.  Elisabeth studeerde in 2014 af aan de Vrije Universiteit Brussel en deed een eerste werkervaring op bij de de Litiguard.  Ze was als studente finaliste van de prestigieuze NautaDutilh Moot Court wedstrijd.  Elisabeth is Franstalig, maar spreekt vloeiend Engels en Nederlands.

Thaïssa Nuyens behaalde haar Master in de Rechten aan de Universiteit Antwerpen en werkt op dit ogenblik een Master na Master in de Intellectuele Eigendom af aan de KULeuven, afdeling Brussel.  Thaïssa spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Frans en vanuit haar achtergrond als hockeyspeelster heeft zij een vergaande interesse in sportrecht.  Bij Sirius Legal versterkt ze het IT/IP/Media team.

Jorge del Rio Gila is een Spaanse advocaat, aangesloten bij de balie te Madrid, met ruime ervaring in internationaal handelsrecht en Europees recht.  Jorge studeerde in 2009 af als als Master in de Rechten én als Master in de Politieke Wetenschappen aan de Universita Autonoma de Madrid en behaalde een Master’s LLM studies in International Laws aan de Universiteit Maastricht University in samenwerking met Wayne State University  in Detroit, waar hij een jaar studeerde.  Voor hij Sirius Legal kwam versterken, werkte Jorge voor het DG Employment van de Europese Commissie en werkte hij als vrijwilliger bij een NGO en als adviseur in de banksector.  Jorge Versterkt het team van Sirius Legal in eerste instantie op tijdelijke basis, tot begin 2016.  Hij spreekt Spaans, Portugees, Frans en Engels.

Het team van Sirius Legal is nu uitgebreid tot negen advocaten. Sirius Legal werkt hiermee verder aan hun missie om een echte referentie te zijn voor juridisch advies aan creatieve en innovatieve ondernemers in een veelheid aan sectoren.

dotted_texture