04/06/15

Vialegis en LRM investeren in LawGives

Vialegis, marktleider inzake rekrutering van juristen op de Belgische markt, heeft als ‘lead investor’ deelgenomen aan de recente kapitaalronde van de Californische start-up LawGives (www.lawgives.com). Ook LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij, investeert een belangrijk bedrag in LawGives . 

LawGives werd in 2013 opgericht door Pieter Gunst, een Belgische advocaat, en zijn Britse kompaan Tony Lai. LawGives heeft een platform ontwikkeld waarbij particulieren en bedrijven die behoefte hebben aan juridische bijstand beter en gemakkelijker de weg vinden naar de juiste advocaat (waarbij het soms de Uber of Airbnb van de juridische markt wordt genoemd).

 
Pieter Gunst (29) is een jonge Gentenaar die enkele jaren bij het advocatenkantoor DLA Piper in Brussel werkte alvorens te verhuizen naar San Francisco om aan de befaamde Stanford University te studeren. Hij werd vervolgens aangesteld als Fellow bij het Stanford Center for Legal Informatics, en werd onlangs door Forbes geselecteerd als één van de ’30 under 30’, een lijst van de meest-belovende personen in de juridische wereld.

LawGives haalde vorige maand groeikapitaal op bij een aantal investeerders waaronder (naast Vialegis en haar CEO Philippe Jadoul) LRM, via haar Arkiv dochter KMOFIN2, en de bekende internet-expert Peter Hinssen. De nieuwe financieringsronde zal LawGives toelaten bijkomende personeelsleden aan te werven en het software-platform verder te ontwikkelen. 


Vialegis, dat vorig jaar zijn omzet met liefst 55% zag stijgen, wil met zijn investering bijdragen en meewerken aan de verdere ontwikkeling en modernisering van de juridische sector. Het organiseerde daarover trouwens afgelopen maandag een druk bijgewoond seminarie waarop naast Pieter Gunst ook Professor Richard Susskind, ‘goeroe’ van de juridische markt, en Wim Dejonghe, managing partner van Allen & Overy, gastsprekers waren. 

Philippe Jadoul, CEO van Vialegis, licht toe: “Wij waren onder de indruk van Pieter en zijn team en helpen hen graag bij het uitbouwen van hun veelbelovend en vernieuwend concept, voornamelijk wat de Belgische en Europese markt betreft. Wij zullen daarbij de nadruk leggen op kwaliteit en respect voor de professionele waarden van de advocaat.” 

Pieter Gunst: “We zijn enorm enthousiast de steun te hebben van Vialegis, een leider qua innovatie in de Europese juridische markt. We hebben in Vialegis een partner gevonden die onze visie voor de toekomst van de juridische industrie deelt, en kijken er naar uit om met hun steun ons aanbod en netwerk verder uit te breiden.

dotted_texture