10/11/14

Ilse Roosens, Algemeen Directeur van USG Legal Professionals

Ilse Roosens is sinds 1 juni Algemeen Directeur van USG Legal Professionals. Ilse beschikt over zowel juridische ervaring als een uitgebreide kennis van processen en technologische oplossingen binnen een internationale groep. Als Algemeen Directeur heeft Ilse de opdracht de marktpositie van USG Legal verder uit te bouwen en klaar te maken voor de nieuwe ontwikkelingen van het bedrijfsleven van de toekomst.

Ilse Roosens (35j) studeerde rechten aan UAntwerpen. Na haar afstuderen, werkte ze enkele jaren als advocate bij Claeys & Engels, waar ze zowel contentieux als adviesverlening opnam. Ze startte haar carrière binnen de USG People-groep als bedrijfsjurist, gevolgd door Manager interne audit en proces management. In 2012 promoveerde ze tot Manager BRM & PMO waarbij ze deel uitmaakte van het ICT Management Team en verantwoordelijk was voor de technologische investeringen en de implementatie ervan binnen USG People in België. In juni 2014 volgde ze Dieter Honoré op als General Manager van USG Legal Professionals.

Binnen USG Professionals is Ilse Roosens verantwoordelijk voor verdere uitbouw van USG Legal: "Ik kijk er naar uit om het werk van Dieter Honoré verder te zetten. Als voormalig advocate en bedrijfsjuriste heb ik een sterke affiniteit met zowel de balie als de bedrijfsjuristiek binnen een internationale groep. In de juridische sector zijn een toenemende regelgeving, een groeiende vraag naar specialisatie en de stijgende druk op kostenefficiëntie drie heersende trends. Mijn professionele ervaringen sterken me in het vertalen van nieuwe ontwikkelingen naar nieuwe oplossingen, gaande van partiële tot volledige in- of outsourcing, eventueel ondersteund door nieuwe technologie en dit op alle vlakken van juridische adviesverlening en ondersteuning. Zo willen we met USG Legal Professionals verder groeien van de geprefereerde rekruteringspartner naar een flexibele totaalleverancier voor legal solutions."

llse Roosens gelooft in een toenemende vraag naar moderne juridische dienstverlening. Deze moet toegankelijk, laagdrempelig, snel en volledig aangepast zijn aan de noden van de klant. Kwaliteit, vertrouwen en hoogstaande expertise zullen hierbij steeds centraal staan. Ilse heeft een grote passie voor haar job en voor haar gezin. Ze is een gedreven hardloopster en houdt van tijd met familie, vrienden en de natuur.

"Ilse maakt deel uit van een nieuwe generatie topmanagers die technologische expertise vlot combineren met een doorgedreven vakkennis. Alleen zo kunnen wij de uitdagingen van de sector goed begrijpen en een geloofwaardige gesprekspartner zijn voor klanten en professionals. Naast expertise van het eigen vakgebied, verwachten we van onze directieleden en medewerkers ook inzicht in overkoepelende bedrijfsprocessen. Dit ondersteunt onze tweede sterkte, namelijk het aanbieden van totalitaire oplossingen over de verschillende vakgebieden heen.", aldus Saskia Kinds, Vice President USG Professionals.

USG Professionals wenst Ilse Roosens veel succes in haar nieuwe uitdaging.

dotted_texture